![ایمنی شبکه گاز کشور در برابر زلزله/گاز سرپل ذهاب، قصرشیرین و ثلاثه برای کنترل ایمنی قطع شد](http://img8.irna.ir/1396/13960822/82729069/n82729069-71988529.jpg)
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا یوسفی پور امروز (دوشنبه) در نشست خبری درباره وضعیت شبکه گازرسانی مناطق زلزله زده، بیان داشت: پس از انجام کنترل های لازم، دوباره گاز این مناطق وصل می شود.
به گفته وی، تاسیسات گازی در مناطق زلزله زده به دلیل آمادگی، آسیبی ندیده اند و با مشکل قطعی گاز مواجه نبودیم.
وی یادآوری کرد: حدود یک ماه پیش، مانور آمادگی شبکه گازرسانی در مقابل زلزله و حوادث طبیعی در استان کرمانشاه برگزار شد، بنابراین برای مقابله با اینگونه حوادث آمادگی وجود داشت.
یوسفی پور تاکید کرد حدود 75 درصد انواع حوادث طبیعی در ایران رخ می دهد اما کارشناسان ژاپنی در بازدید از کشور، وجود زیرساخت های مناسب را در شبکه گازرسانی تایید کردند.
به گفته وی، «حمیدرضا عراقی» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، برای بررسی وضع شهرهای زلزله زده عازم این مناطق شده است.
**فوت 256 نفر بر اثر انتشار گاز مونوکسید کربن وسایل گازسوز
این مسوول شرکت ملی گاز ایران گفت: بر اساس آمار پزشکی قانونی، پارسال 839 نفر بر اثر خفگی ناشی از انتشار گاز مونوکسیدکربن فوت کردند که نسبت به سال 1394 حدود 34 درصد رشد کرد.
یوسفی پور ادامه داد: 256 نفر از این فوت شدگان (معادل 30 درصد) به سبب انتشار گاز مونوکسید کربن ناشی از وسایل گازسوز جان باختند.
«دودکش ها با سهم 71 درصدی در صدر متهمان مرگ ناشی از انتشار گاز مونوکسید کربن قرار دارند. نقص در وسایل گازسوز با 17 درصد و تهویه نامناسب با 9 درصد از علت های دیگر مرگ بر اثر انتشار گاز مونوکسید کربن به شمار می رود».
رییس بخش ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: در سال های اخیر، سهم وضعیت نامناسب دودکش ها در مرگ ناشی از انتشار مونوکسید کربن کاهش یافته است؛ به طوری که از 76 درصد در سال 1392 به 71 درصد در سال 1395 رسید.
به گفته وی، پارسال بیشترین حوادث صنعت گاز در استان اردبیل رخ داد و استان های خراسان شمالی و سمنان در رده های بعدی بودند.
یوسفی پور گفت: بر اساس قانون از سال 1382، وظیفه کنترل گازرسانی به داخل خانه ها و بازرسی های ایمنی بر عهده سازمان نظام مهندسی قرار گرفت اما متاسفانه فقط شرکت ملی گاز در این بخش فرهنگ سازی می کند.
به گزارش ایرنا، زلزله ای به بزرگی 7.3 ریشتر یکشنبه شب 21 آبان ماه استان کرمانشاه و مناطقی از عراق را لرزاند. شدت این زمین لرزه به حدی بود که در اغلب استان ها و برخی کشورهای منطقه نیز احساس شد.
محل وقوع استان کرمانشاه حوالی ازگله و در ساعت 21 و 48 دقیقه و در عمق 11 کیلومتری زمین روی داده است.
همچنین پس لرزه هایی بزرگی این منطقه را لرزاند که همچنان ادامه دارد.
براساس آخرین اطلاعات اعلام شده، تاکنون در این زمین لرزه 341 کشته و 5346 مصدوم شده اند و اکنون مسئولان برای بررسی وضعیت و برنامه ریزی در مناطق زلزله زده حضور دارند و قرار است فردا رئیس جمهوری عازم مناطق زلزله زده شود.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**2022*1961*
خبرنگار: میثم طاهری* انتشار: مریم مسعود