شناسهٔ خبر: 22472055 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

نوبخت در نشست علنی مجلس:

سال ۹۷ سال چانه‌زنی دستگاه‌ها برای افزایش بودجه‌شان نیست

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تأکید بر اینکه سال ۹۷ سال چانه‌زنی دستگاه‌ها برای بودجه گرفتن نیست، گفت: امیدواریم لایحه بودجه در زمان مقرر تقدیم مجلس شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور صبح امروز دوشنبه 22 آبان در نشست علنی مجلس طی ارائه توضیحاتی درباره نظام بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد گفت: 2 وعده از سوی دولت به نمایندگان مجلس داده شده بود که اولین آن ارائه بودجه سال 97 در زمان مقرر بود.

وی ادامه داد: در این راستا از چهارشنبه گذشته پیش‌نویس این لایحه به دولت ارسال شده و از دیروز هیأت دولت بررسی این پیش‌نویس را آغاز کرده است و از آنجا که قرار است تمامی جلسات هیأت دولت معطوف به این پیش‌نویس شود امیدوارم که لایحه در زمان مقرر تقدیم مجلس شود.

نوبخت در ادامه گفت: قول دیگر ما شکل‌گیری لایحه بودجه سال 97 با اصلاحات اساسی بود که البته نیاز به آن دارد که پس از تقدیم از سوی نمایندگان مجلس تکمیل شود.

وی با اشاره به سخنان عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کل کشور در نشست علنی امروز مجلس خاطرنشان کرد: همین اشکالاتی را که ایشان مطرح کردند ما از سال 80 در مجلس عنوان می‌کردیم و مهم راه‌حل است که بودجه‌ریزی کشور را از شیوه «افزایشی» تغییر داده و بر مبنای عملکرد قرار دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تصریح بر اینکه دولت روش بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد را محور کار خود قرار داده است، گفت: لایحه بودجه سال 97 شامل 6 محور بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد، اصلاح ردیف‌های متفرقه که کاهش دهنده شفافیت بودجه هستند، تنظیم جداول متناسب با جداول سال‌های گذشته، تمرکز زدایی از تهران در بودجه ریزی، نظام درآمد هزینه استان‌ها و مشارکت خصوصی و عمومی در طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه سازمان برنامه و بودجه، برنامه سال 97 را ابتدائاً احصا کرده است، اظهارداشت: شما نمایندگان باید ابتدائاً از دولت مطالبه کنید که بودجه را براساس کدام برنامه کشور نوشته‌اید.

نوبخت در توضیح گفت: مشخص است که دستگاه‌های اجرایی چه فعالیتی باید انجام دهند و قیمت آن چقدر است؛ که آنها را در هم ضرب می‌کنیم و بودجه آن دستگاه مشخص می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سال 97 سال چانه‌زنی برای بودجه گرفتن نیست، افزود: دستگاه‌ها نمی‌توانند بگویند که ما سال گذشته این مقدار بودجه داشتیم پس امسال 10 درصد بودجه ما را افزایش دهید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه ارزیابی‌ای بر عملکرد دستگاه‌ها هم انجام خواهد شد، گفت: علت اینکه بهره‌وری در کشور بالا نمی‌رود این است که دستگاه‌ها چه کار بکنند و چه کار نکنند بودجه‌شان را می‌گیرند.

معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: برای سال 1397، 290 دستگاه و ردیف ملی داریم که 32 درصد دستگاه‌های اصلی است که بر مبنای قیمت تمام شده که با مدل‌های نرم‌افزاری قیمت آن را احصاء کرده‌ایم حسابرسی می‌کنیم که در آینده به کمیسیون‌های مربوطه مجلس معرفی خواهیم کرد و الباقی بر اساس قیمت واحد تولید محاسبه می‌شود.

وی در ادامه با ابراز امیدواری از اینکه برای سال97 این انتظار را داریم که با اعتبارات دستگاه ها که اختیارات آن به استان‌ها تفویض می‌شود صرفه‌جویی کنیم، عنوان کرد: در همین راستا 50 درصد برای بودجه عمرانی و 50 درصد برای بهره وری خواهد بود.

نوبخت همچنین با بیان اینکه در حال حاضر 337 ردیف متفرقه در بودجه وجود دارد، اظهار داشت: هر دستگاهی ردیف بودجه‌ای دارد و در کنار آن ردیف متفرقه که مشخص نیست؛ این اعتبار را چه کسی می‌گیرد و صرف چه اموری می‌شود از این رو هماهنگی کردیم تا مشخص شود؛ هرکدام از دستگاه‌ها چقدر اعتبار دریافت کرده و صرف چه اموری می‌کنند که از این طریق توانستیم ردیف‌های متفرقه را از 337 به 113 ردیف کاهش دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برهمین اساس شفافیت هزینه‌های دستگاه‌های اجرایی را حداکثر تا 70 درصد درآمدهای اختصاصی برای هزینه‌های جاری خواهیم داشت و در کنار آن مدیریت منابع با هدف تقویت مصارف تملک دارایی های سرمایه‌ای حداقل تا 30 درصد درآمدهای اختصاصی برای بودجه‌های عمرانی خواهیم داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه 59 موسسه داریم که اعتباراتی از دولت برای کمک می‌گیرند، عنوان کرد: اما هرکدام از این موسسات زیرمجموعه دستگاهی هستند؛ لذا سهام نهاد آنها را افزایش داده‌ایم تا از ردیف‌های متفرقه کم شود همچنین تشویق‌هایی برای افزایش درآمدهای استانی در نظر گرفته‌ایم و مکانیزمی برای مشارکت مردمی در پروژه ها تعیین کرده‌ایم.

نوبخت ادامه داد: 128 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی با اصلاحات نظام بودجه ریزی، پول و اعتبار اختصاص خواهیم داد.

وی با اشاره به چالش‌های نظام بودجه‌ریزی خاطرنشان کرد: افزایش هزینه‌های صندوق بازنشستگی، الزامات احکام قانون برنامه ششم، معافیت‌ها و تخفیفات رو به افزایش مالیاتی و گمرکی و کاهش سهم دولت از منابع صندوق توسعه ملی از مهمترین چالش‌های پیش رو است که باید نسبت به آن اقداماتی صورت گیرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال رئیس مجلس درباره بودجه بخش‌هایی که زیرنظر هیچ وزارتخانه‌ای نیستند مانند موضوع یارانه‌ها اظهار داشت: از 337 ردیف متفرقه بودجه، 224 را حذف کرده‌ایم که از مقدار باقی مانده برای بخش‌هایی که زیر نظر هیچ وزارتخانه‌ای نیستند استفاده خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما