شناسهٔ خبر: 22401399 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نصر-قدیمی | لینک خبر

دبیر انجمن نخبگان آذربایجان در گفتگو با «نصر» تاکید کرد؛

وضع دریاچه ارومیه اصلا خوب نیست/ نا امید کردن مردم از احیای دریاچه ارومیه، خیانت به محیط زیست ایران است

نصر: دبیر انجمن نخبگان آذربایجان گفت: نمی شود هم سیب، هم انگور و هم چغندر قند بکاریم و هم انتظار داشته باشیم دریاچه ارومیه پر آب شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش نصر، "رضا کهولی" در خصوص عملکرد دولت در روند احیای دریاچه ارومیه، گفت: سرعت احیای دریاچه کند است، اما به نظر من حداقل مسیری که طی می شود، صحیح است و در نقد عملکرد دولت روحانی در خصوص دریاچه  باید منصفانه برخورد کنیم و ماجرا را سیاه و سفید نبینیم.

وی افزود: حداقل کاری که دولت روحانی در خصوص دریاچه ارومیه انجام داده، این بوده است که این موضوع را از یک مساله امنیتی به مساله محیط زیستی تبدیل کرده و دیگر کسی به خاطر صحبت از دریاچه انگ امنیتی نمی خورد.

کهولی گفت: هم چنین دولت در زمینه انتقال آب، توسعه مراکز تصفیه فاضلاب در حوزه آبریز دریاچه، لایروبی رودخانه ها و کارهای فرهنگی اقداماتی انجام داده، هر چند که این اقدامات را برای نجات نگین فیروزه ای آذربایجان کافی نمی دانم و باید با همدلی در پی افزایش سرعت چنین اقداماتی باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه کلید حل بحران دریاچه ارومیه، مدیریت در مصرف آب است، گفت: متاسفانه نه دولت، نه مجلس و نه مردم اهمیت واقعی به مدیریت مصرف آب نمی دهند. نمی شود هم سیب، هم انگور و هم چغندر قند بکاریم و هم انتظار داشته باشیم دریاچه ارومیه پر آب شود.

دبیر انجمن نخبگان آذربایجان ادامه داد: سیب ها و کشت بی رویه محصولات کشاورزی که با حق آبه دریاچه تولید می شوند، از یک طرف دریاچه را به مرز نابودی می کشاند و از طرفی سودی برای کشاورز ندارد، به چه دلیل هم چنان اصرار بر این بازی دو سر باخت داریم؟

کهولی با انتقاد از عدم رهاسازی حقابه دریاچه ارومیه، گفت: مجموعاً سالانه دستکم 1.2 میلیارد متر مکعب آب باید از حوضه آبریز به دریاچه آب وارد شود که متاسفانه وزارت نیرو حقابه دریاچه ارومیه را رعایت نمی کند، امیدوارم وزیر جدید نیرو در اصلاح این روند اهتمام ورزد.

وی افزود: شخصاً از روند احیای دریاچه ارومیه ناراضی هستم، اما مسیری که در مجلس در سیاسی کردن ماجرا طی می شود، کمکی به احیای دریاچه ارومیه نخواهد کرد و ما نباید اجازه دهیم موضوعات مهمی چون احیا دریاچه ارومیه به محل زد و خورد و تصفیه حساب شخصی سیاسی تبدیل شود .

دبیر انجمن نخبگان آذربایجان تصریح کرد: همان نمایندگانی که در گذشته هر زمان بحث از دریاچه ارومیه می شد، آن را به تجزیه طلبان و عوامل استکبار نسبت می دادند، حالا حامی دریاچه ارومیه شده اند؟ آن ها بدانند با رفتارهای پوپولیستی و سیاسی کاری و جار و جنجال نمی توان دریاچه ارومیه را احیاء کرد.

کهولی تاکید کرد: دستکم محیط زیست و موضوع احیای دریاچه ارومیه باید محل وحدت همه گروه های سیاسی باشد و این بحران فرا ملی با همدلی و همراهی همه گروه هاست که حل خواهد شد. ما در موضوع دریاچه ارومیه باید کنار هم باشیم، نه رو به روی هم؛ ولی متاسفانه برخی برای منافع شخصی با طرح مباحث تفرقه افکنانه مخل این وحدت و همدلی هستند.

وی گفت: در موضوع دریاچه ارومیه از یک سری موضوعات غفلت شده که از جمله آن استفاده از ظرفیت های بین المللی برای احیای دریاچه ارومیه است. ما حتی از بسیاری ظرفیت های داخلی هم برای احیای دریاچه ارومیه با بی توجهی هایی که شده محروم مانده ایم.

این پژوهشگر ایرانی خاطرنشان کرد: ما 10 سال پیش چند طرح خوب در زمینه روش های تعدیل آب و هوایی برای کمک به احیای دریاچه ارومیه کار کردیم که مورد غفلت مسئولان امر قرار گرفت و هنوز در کشوی میز کار ما خاک می خورد و با وجود پیگیری های مردم این طرح ها هم در دولت قبل و هم در دولت فعلی مورد بی مهری قرار گرفت.

کهولی گفت: وضع دریاچه ارومیه اصلا خوب نیست، اما دریاچه ارومیه قطعاً قابلیت احیا دارد. دریاچه ارومیه در گذشته هم با بحران مواجه بوده و به حالت عادی اش بازگشته است.

وی در خصوص یاس آفرینی ها برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: چنین یاس آفرینی هایی در راستای منافع کسانی است که از وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه نفع سیاسی می برند.

کهولی تاکید کرد: اگر مردم را از احیای دریاچه ارومیه نا امید کنیم، بزرگترین ظلم را به محیط زیست ایران کرده ایم. دریاچه ارومیه قابل احیاست، به شرطی که وفاق ملی برای این امر حاصل شود و ما تصمیمات سخت و درست لازم را بگیریم، به طور مثال باید چاه های غیر مجازی که در حوزه آبریز دریاچه قرار دارند، تعیین تکلیف کنیم و جلوی کشت محصولات پرآب را بگیریم و به حق آبه دریاچه تعرض نکنیم.

وی ادامه داد: مدل احیای دریاچه ارومیه می تواند به عنوان یک الگو برای حل مسائل آینده کشور باشد.

دبیر انجمن نخبگان آذربایجان در پایان گفت: رویکرد ما همراهی منتقدانه با دولت برای کمک به احیای دریاچه ارومیه است و اگر دستی از سوی دولت به طرف ما دراز شود، به خاطر مردم و منافع ملی حاضر به همکاری و تعامل با دولت هستیم.

انتهای پیام/