شناسهٔ خبر: 22285406 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

دیگر نگران تمام‌شدن شارژ گوشی نباشید

پاوربانک، منبع انــرژی قابل‌حمل

پاوربانک در واقع منبع انرژی ذخیره‌شده برای شماست تا در زمانی که دستگاه‌های شما اعم از گوشی تلفن همراه، ‌mp3پلیر، دوربین‌های عکاسی و دیگر لوازم الکترونیکی شما نیاز به شارژ کردن داشته باشند با پاوربانک آنها را شارژ کنید.

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، امروزه با رشد و پیشرفت تکنولوژی در صنعت گوشی‌های تلفن همراه و ساخت تراشه‌های جدید و همچنین ساخت صفحه‌های LCD با تکنولوژی‌های جدیدتر، میزان مصرف انرژی گوشی‌های تلفن همراه نیز بالا رفته و همه ما شاهد این قضیه هستیم که گوشی‌های تلفن همراه ما به سرعت درحال خالی‌کردن شارژ است، به‌طوری که بعضا در یک روز نیاز به دو بار شارژ کامل دارد و این مساله‌ای‌ است که همه افراد با آن روبه‌رو هستند. این مساله به‌ویژه برای افرادی که به‌طور مداوم با گوشی هوشمند خود کار می‌کنند، مانند دانشجویان، روزنامه‌نگاران، نویسندگان و... ، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

در زمان خرید گوشی با اعداد و ارقامی برای میزان نگه‌داری باتری بر حسب ساعت از سوی شرکت سازنده روبه‌رو هستیم که در آن تنها به حالت استندبای (حالت بدون استفاده از گوشی، با خاموش بودن WIFI و 3G یا 4G ) و حالت درحال مکالمه اشاره شده و به زمان نگه‌داشتن شارژ برای استفاده مداوم از اینترنت اشاره‌ای نشده چراکه شاید با ذکر این مورد‌ نظر شما نسبت به خرید آن مدل از گوشی عوض شود اما اکثر افراد پس از خرید متوجه این مشکل می‌شوند و به دنبال راهکاری برای حل این قضیه هستند.

با همه پیشرفتی که در تکنولوژی ساخت باتری‌های تلفن همراه وجود داشته اما سرعت حرکت آن نسبت به تکنولوژی‌های دیگر نظیر تکنولوژی ساخت تراشه‌های الکترونیکی کندتر بوده و این کندی سرعت باعث بروز مشکلاتی از این قبیل می‌شود که کاربران با آن روبه‌رو می‌شوند.

دراین بین، افراد و شرکت‌های خلاق با طرح ایده Power Bank یا بانک انرژی سعی در حل این مشکل داشتند و تا حد بسیار بالایی نیز موفق بوده‌اند، چراکه امروزه کمتر کسی را شاهد هستیم که تا به حال از پاوربانک استفاده نکرده باشد.

پاوربانک در واقع منبع انرژی ذخیره‌شده برای شماست تا در زمانی که دستگاه‌های شما اعم از گوشی تلفن همراه، ‌mp3پلیر، دوربین‌های عکاسی و دیگر لوازم الکترونیکی شما نیاز به شارژ کردن داشته باشند با پاوربانک آنها را شارژ کنید.

 ساختمان پاوربانک

پاوربانک از سلول‌های قابل‌شارژ لیتیوم یون (Lithium-Ion) یا لیتیوم پلیمر (Lithium-Polymer)، به همراه یک مدار کنترل‌کننده الکترونیکی، به همراه پورت‌های mini usb و usb تعبیه شده روی آن تشکیل شده است. سلول‌های لیتیوم یون معمولا ارزان‌تر بوده و دارای محدودیت در ظرفیت mAh هستند، درحالی که سلول‌های لیتیوم پلیمر می‌توانند ظرفیت بالاتری داشته باشند و البته سبک‌تر نیز هستند.

اصلی‌ترین و مهم‌ترین آیتم در پاوربانک‌ها میزان شارژدهی آنهاست که برحسب آمپر ساعت ذکر می‌شود به‌عنوان مثال پاوربانک 11600 میلی‌آمپر ساعتی، به این معناست که این دستگاه در یک ساعت، 11600 میلی‌آمپر توان شارژ دارد و می‌تواند گوشی همراهی با باتری 2800 میلی‌آمپری را حدودا چهار بار شارژ کند. در هنگام خرید ما با دو مقدار ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی روبه‌رو هستیم که میزان شارژدهی را باید بر حسب ظرفیت واقعی محاسبه کنیم بنابراین در هنگام خرید حتما به میزان شارژدهی پاوربانک باید دقت کرد.

 انواع پاوربانک

زمانی که می‌خواهید برای خرید پاوربانک اقدام کنید با سه نوع از پاوربانک‌های رایج روبه‌رو هستید، نوع اول که رایج‌ترین در بازار است و به‌طور معمول برای تمام دستگاه‌های دیجیتالی استفاده می‌شود و نوع دیگر پاوربانک خورشیدی است که روی خود از صفحه‌های خورشیدی برای شارژ خود پاوربانک سود می‌برد که سرعت شارژ پایین‌تری نسبت به رقبای دیگر دارد و نوع سوم که به صورت قاب موبایل تعبیه شده و گوشی تلفن همراه روی آن جای می‌گیرد که این مدل ظرفیت شارژ پایینی دارد و درحال حاضر برای گوشی‌های خاصی تولید شده است.

 با دقت خرید کنید

نکته بسیار مهم دیگری که وجود دارد تنوع برند و قیمت‌های مختلفی است که در بازار فروش این محصول وجود دارد. از آنجایی‌که این محصول از باتری‌های شیمیایی ساخته شده، نشت اسید باتری می‌تواند خطرات زیادی را برای شما به همراه داشته باشد که این موارد در پاوربانک‌های بی‌کیفیت با برند‌های نامعتبر در بازار بسیار دیده شده است. پس در زمان خرید پاوربانک کاملا دقت داشته باشید تا فریب برند‌های نامعتبر با قیمت‌های پایین را نخورید. حتما در زمان خرید و استفاده به این نکته دقت کنید که خروجی پورت برای شارژ دستگاه شما چه میزان است، به‌طور مثال شارژر تلفن همراه خروجی یک آمپری دارد، پس باید کابل شارژ را به پورتی از پاوربانک وصل کنید که خروجی آن یک آمپر است البته این به این معنا نیست که اگر به خروجی دو آمپری پاوربانک وصل کنید باتری گوشی‌تان خراب می‌شود، وصل کردن به پورتی که آمپر بالایی دارد باعث می‌شود گوشی‌تان سریع‌تر شارژ شود اما در درازمدت باتری گوشی تلفن همراه شما راندمان لازم را دیگر ندارد.

پاوربانک نیز مانند دیگر لوازم الکترونیکی طول عمر مشخصی دارد که شرایط نگه‌داری از آن می‌تواند باعث شود تا پاوربانک ما عمر مفید داشته باشد یا زودتر از موعد کارایی خود را از دست دهد. برای اینکه پاوربانک برای ما عمر مفید داشته باشد باید نکاتی را رعایت کنیم، ازقبیل اینکه نباید پاوربانک را در محیط‌های بسیار گرم و بسیار سرد نگهداری کرد و دیگر اینکه نباید به پاوربانک ضربه و شوک وارد شود. بهتر است هر چند هفته یکبار از پاوربانک خود استفاده کنید و باتری آن را به‌طور کامل خالی کنید و سپس آن را شارژ کنید تا به سلول‌های باتری صدمه وارد نشود.

 

* نویسنده : محمد‌صابر ستاری کارشناس آی‌تی