به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور صبح امروز یکشنبه 6 آبان در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات گفت: نمایشگاه مطبوعات میدان گفتوگو است خصوصا در ارتباط با حوزه عمومی کشور، این نمایشگاه فرصتی است که ظرفیت ها و نقش های مطبوعات و رسانه های مکتوب به مردم توضیح داده شود و مسئولان برای ارتقای جایگاه آنها کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه مطبوعات مکانی است که همه با هم جمع می شوند و کنار هم می نشینند و گفت و گو می کنند، مطمئنا با این گفت و گوها بر ظرفیت مطبوعات کشور در سطح ملی و محلی کمک می کنند.
معاون اول رییس جمهور همچنین گفت: من به عنوان مسئول دولتی در این مراسم شرکت کرده ام، هر سال رییس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات شرکت می کردند امسال نیز برنامه ریزی کرده بودند که در این مراسم حضور داشته باشند اما به دلیل کثرت برنامه ها نتوانستند شرکت کنند و از من خواستند که در این مراسم شرکت کنم. لازم می دانم مراتب سپاس دولت از اصحاب رسانه را اعلام کنم و به همه اهالی رسانه خسته نباشید می گویم به همین دلیل از همین جا از دولتیان عزیز و شهروندان عزیز دعوت می کنم در این میدان گفت وگو حضور پیدا کنند و در جریان مسایل قرار بگیرند و در فضای گفت و گو شرکت کنند.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: همه ما باید جایگاه مطبوعات و رسانه را در اندازه خودش بشناسیم و حس همدلی با رسانه پیدا کنیم. گاهی رسانه جوری رفتار می کند که ما نمی پسندیم، ما نباید با رسانه دوری کنیم و رسانه هراسی کنیم، از رسانه نباید ترسید حتی اگر نقدش تند باشد. رسانه و مطبوعات جای ارتباط و آگاهی دادن است و محل نقد صحیح است، مطبوعات محل ترویج اخلاق و انصاف هستند نه میدان بی اخلاقی و بی انصافی، روزنامه مزرعه محبت است نه کشتزار نفرت، رسانه میدان دوستی است نه محل دشمنی، رسانه محل همگرایی، اجماع و همبستگی ملی است نه واگرایی، جامعه ما امروز به این ویژگی های مطبوعات نیاز دارد.
جهانگیری با بیان اینکه دولت وجود رسانه های مستقل، شجاع، حساس و بااخلاق را هم به سود جامعه می داند و هم دولت، گفت: نقد رسانه ها بزرگترین سرمایه ما در اداره کشور است، هر کس نقد را تحمل کند، هنر مطبوعات این است که به موقع زنگ ها را به صدا درآورد، جامعه نیازمند خبرگزاری ها و مطبوعاتی است که مورد وثوق مردم باشد و مرجعیت اجتماعی و سیاسی در جامعه داشته باشد که دیده شود و خریده شود، مطبوعاتی که چنین باشند مرجعیت دارند و همه به دنبال آن حرکت می کنند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به این نکته که جامعه مطبوعات کشور نیازمند امنیت روانی و شغلی است، گفت: اعضای مطبوعات همه نیازمند امنیت روانی و امنیت شغلی هستند، ما به عنوان دولت در این راستا مکلف هستیم تلاش کنیم، دولت، مجلس، قوه قضاییه مهمترین وظیفه شان در این چهارچوب این است که تلاش کنند که با قانون مطبوعات در متن جامعه باشند و تلاش نکنند که آنها را به حاشیه ببرند.
وی تصریح کرد: روزنامه نگار آگاه، شجاع، متخصص و بااخلاق نیاز مطبوعات امروز کشور است و اخلاق حرفه ای نیاز امروز جامعه است.
اسحاق جهانگیری با بیان اینکه دولت در راستای تصویب لایحه نظام رسانه ای است، اظهار داشت: دولت می خواهد سازمان نظام رسانه ای را تبدیل کند، این لایحه است که بیش از یک سال است که در کمیسیونهای مختلف بررسی می شود و از هفته آینده به بحث گذاشته می شود. از آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهم این لایحه را در اختیار رسانه ها بگذارند که ما را در تصویب آن کمک کنند.
معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: ما مسئولان باید از محدودیت ها برای رسانه ها و تعطیلی رسانه ها و بیکار شدن شاغلین آنها و از زیان دیدن آنها نگران باشیم و برای آن چاره اندیشی کنیم، مطبوعات با زیان دهی امکان ادامه حیات ندارند، باید برای آنها سریع تر چاره اندیشی کرد. جوانمرگی مطبوعات به هر دلیل سیاسی و اقتصادی نشاندهنده عدم توسعه یافتگی است. دوام و استمرار مطبوعات اعم از ملی، محلی و منطقه ای نشان از توسعه یافتگی کشور است. توسعه نیافتگی مطبوعات بر روی همه ابعاد توسعه در کشور اثر می گذارد، مطبوعات به روند توسعه کشور کمک می کنند در واقع رشد مطبوعات میوه توسعه کشور است.
معاون اول رییس جمهور سپس از انتظارات دولت از مطبوعات و رسانه ها گفت و خاطرنشان کرد: کشور ما در شرایط ویژه و تعیین کننده ای است که هم فرصت ها و تهدیدهای مهمی پیش روی دارد و نیازمند درک صحیح از منافع ملی و سرمایه های ملی و فرصت های پیش روی کشور هستیم. مطبوعات نهاد مهم واسط بین جامعه و کشور است و مطبوعات محل مسئله شناسی است که به راه حل هایی برای چالش های پیش روی کشور برسند، انتظار دولت این است که دولت را در خلق فرصت ها و حل چالش های پیش رو مطبوعات کمک کنند.
جهانگیری همچنین اظهار داشت: دولت دستاوردهای زیادی در حوزه های مختلف داشته است، من از رسانه ها خواهش می کنم یک لحظه به وضعیت ایران در سال 92 نگاه کنند، ما در سیاست خارجی کجا بودیم و الان کجا هستیم، چقدر تلاش کردیم صداهایی که علیه ایران بودند کم شوند، این صداها امروز آنقدر کم شده اند که حتی اگر امروز آمریکا علیه ما حرف می زند کشورهای کمی همراه آمریکا می شوند.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: دولت دستاوردهای بزرگی داشته است و باید از این دستاوردها برای امیدبخشی به کشور استفاده کرد و ما در این راستا از اهالی رسانه انتظار کمک داریم.
معاون اول رییس جمهور از همه رسانه ها، شبکه های اجتماعی و احزاب سیاسی خواست برای مشارکت جدی برای منافع ملی کشور که لازمه رفاه و بهبود اشتغال و پیشبرد اقتصاد مقاومتی است، دست به دست هم دهند و گفت: ما موارد زیادی برای توافق داریم از جمله ایران، اسلام، امام و رهبری و ... قالب مطالبات مردم جدی، عمیق و بر حق است، ما باید برای حق مطالبات مردمی به تفاهم برسیم، می توانیم با راهکارهای مناسب این مطالبات را تحقق بخشیم.
جهانگیری با بیان اینکه ما نیاز داریم برای چالش های بزرگ پیش رو در منطقه و جهان سیاستی در پیش بگیریم که مورد توافق همه است، گفت: ما به مسایل جهانی ما را به این نقطه رسانده که سیاست روشنی داشته باشیم مثل سیاستی که در برجام در پیش گرفتیم و مقام معظم رهبری و همه آحاد جامعه از آن حمایت کردند، همه از آن حمایت کنند ما نیاز داریم چرخ های اقتصاد کشورمان به حرکت درآید، رشد بالای 12 درصد در سال گذشته و رشد 6 درصدی امسال که رشد خوبی هم هست ما به بیش از این رشد نیاز داریم.
معاون اول رییس جمهور از مطبوعات و رسانه ها درخواست کرد و گفت: از شما رسانه ها استمداد می کنیم که کارهایی که نظام برای مردم انجام می دهد را با زبانی قابل فهم به مردم ارایه دهید. ما برای مقابله جدی با فساد نیازمندیم که رسانه ها به میدان بیایند، فساد در جامعه نهادینه شده که مطبوعات وقتی از صحنه دور باشند این اتفاق می افتد، فساد باید از جامعه ریشه کن شود و این کار را رسانه ها باید انجام دهند.
معاون اول رییس جمهور سپس با اشاره به چالش های پیش رو در کشور در حوزه کمبود آب، محیط زیست، کمبود بودجه گفت: باید تلاش کنیم برای مقابله با چالش های مختلف گروه های اجتماعی به صحنه بیایند و مطبوعات در این راه باید به کمک دولت بیایند.
اسحاق جهانگیری خاطرنشان کرد: ما نیازمند سرمایه های اجتماعی در کشور هستیم، نقش سرمایه های اجتماعی از کارآمدترین دولت های کشور هم بیشتر است، سرمایه های اجتماعی و نمادین برای روزهای مبادای کشور لازم هستند از این سرمایه ها به خاطر ایران، انقلاب و رهبری حفاظت کنیم و هی محدودیت ایجاد نکنیم.
معاون اول رییس جمهور همچنین یادآور شد: از شما رسانه ها می خواهم برای استفاده از ظرفیت های کشور و جوانان تحصیلکرده و زنان و اقوام و مذاهب برای توسعه کشور و عبور از تنگناهای پیش روی دولت را یاری کنید.
∎