شناسهٔ خبر: 22099183 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

تعویق انتخابات اقلیم کردستان

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل: برخی منابع امنیتی عراق اعلام کردند که پیشمرگ‌ها با توجه به نگرانی‌هایی که بابت کنترل نیروهای امنیتی عراق بر گذرگاه «فیشخابور» داشتند، مسیر اصلی بین دو استان دهوک و نینوا در شمال غرب موصل را با خاکریز مسدود کردند. همچنین وزارت پیشمرگ‌ اقلیم کردستان عراق ثبت نام داوطلبان برای حضور در جبهه‌های درگیری را آغاز کرده است. مرکز دیده‌بان حقوق بشر عراق اعلام کرد، درگیری‌های مستمر میان نیروهای پلیس فدرال وابسته به دولت مرکزی و نیروهای پیشمرگ وابسته به اقلیم کردستان عراق در مناطق مورد مناقشه تلفات و خساراتی را به غیرنظامیان وارد کرده است.
راکان الجبوری، استاندار کرکوک در مصاحبه‌ای ویژه با شبکه خبری روسیا الیوم تاکید کرد: نیروهای آسایش وابسته به دو حزب طالبانی و بارزانی ۷۰۰۰ تن از ساکنان کرکوک را بازداشت کرده و آنها را به بازداشتگاه‌هایی در سلیمانیه و اربیل هدایت کردند. وی افزود: کردها گروه‌های مسلح متعددی دارند که در شهر حکمرانی کرده و بدون داشتن حکم بازداشت اقدام به دستگیری مردم می‌کنند، تاکنون نیز شکایت‌های متعددی در این خصوص به دولت مرکزی، سازمان ملل و آمریکا ارسال شده است اما هیچ کدام از آنها پاسخی نداشته‌اند.
تعویق انتخابات کردستان
در همین حال، رئیس کمیسیون انتخابات کردستان عراق اعلام کرد، باتوجه به اینکه هیچ کاندیدایی برای ریاست اقلیم نامزد نشده است، انتخابات این منطقه به تعویق افتاد.
به گزارش رویترز، رئیس کمیسیون انتخاباتی منطقه کردستان عراق اعلام کرد: انتخابات ریاست و پارلمان اقلیم کردستان عراق که قرار بود در یکم ماه نوامبر برگزار شود به دلیل اینکه احزاب سیاسی نتوانستند درباره اعلام کاندیداهای خود به اجماع برسند، به تعویق افتاد.
هندرین محمد در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد این کمیسیون این مساله را به پارلمان ارجاع داده تا تاریخ جدیدی برای برگزاری انتخابات اعلام شود.ضرب‌الاجل برای اعلام کاندیداهای احزاب سیاسی چند روز گذشته به پایان رسید اما این بازه زمانی تا دیروز (دوشنبه) تمدید شده بود.
گفتنی است که گوران، نیروی سیاسی عمده مخالف مسعود بارزانی در کردستان عراق، روز یکشنبه (۲۲ اکتبر) کناره‌گیری او را خواستار شد.
جنبش «تغییر» موسوم به «گوران» معتقد است که مسعود بارزانی موقعیت کردهای عراق را به بحرانی عمیق فرو برده است که برای بیرون رفتن از آن «تشکیل دولت نجات ملی» ضرورت دارد.
سخنگوی «گوران» در انتقاد از برگزاری همه‌پرسی در کردستان، گفت: «ما بیشتر دستاوردهایی که با خون فرزندان ملت خود به دست آورده بودیم را از دست دادیم. شرف و حیثیت پیشمرگه‌های ما پایمال شد».
گوران معتقد است که عملکرد مسعود بارزانی برای جنبش کردهای عراق «فاجعه‌بار» بوده است. این سیاست موجب شد که شهر نفت‌خیز کرکوک روز ۱۶ اکتبر از دست پیشمرگه‌های کرد خارج شود و به دست نیروهای عراقی بیفتد. جنبش گوران به طور کلی از حق استقلال کردهای عراق دفاع می‌کند، اما با برگزاری همه‌پرسی در تاریخ ۲۵ سپتامبر مخالفت کرده بود، زیرا زمان آن را نامناسب می‌دانست.