به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، غلامرضا اصغری به مناسبت 16 اکتبر روز جهانی غذا و دارو ظهر امروز در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: میلیونها نفر در دنیا از گرسنگی در حال مردن هستند و عده زیادی هم از سوءتغذیه جان خود را از دست میدهند که کودکان از آسیبدیدگان حتمی در این مقوله هستند.
وی با بیان اینکه فائو متولی غذا در دنیا است، اضافه کرد: برخی از کشورها به دلیل شرایط آب و هوایی، عدم بارندگی و همچنین قحطی دچار بحران و فقر شده و جان ساکنان آن کشور به خطر میافتد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در کشوری زندگی میکنیم که کسی به خاطر گرسنگی جان خود را از دست نمیدهد، یادآور شد: متأسفانه در کشور ما بخشی از مواد غذایی به دلیل دورریزها از بین میرود، امیدواریم با کمک رسانهها فرهنگ استفاده درست از این نعمت الهی در جامعه ایران نهادینه شود.
اصغری با اشاره به کیفیت محصولات غذایی و نقش تغذیه در سلامت جامعه افزود: بخشی از مشکلات امروز جامعه ایران مربوط به پرخوری است و پرخوری مانند سوءتغذیه، جامعه را دچار مشکلات ناشی از بیماریها میکند که نشان از سبک نامطلوب غذایی در جامعه ایران است.
وی، ترغیب به غذاهای فستفودی و سبک زندگی کمتحرک را عامل بسیاری از بیماریها از جمله کبد چرب، سرطان و ... دانست و افزود: با توجه به اینکه نسل آینده از امکانات رفاهی بیشتری برخوردارند، باید با ترویج فرهنگ درست مصرف غذا از بسیاری از بیماریها چون سکته قلبی، مغزی جلوگیری کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به محصولات تراریخته شده در مواد غذایی، خاطرنشان کرد: با توجه به ازدیاد جمعیت و امکانات کشت محدود و منابع محدود آبی برای تأمین نیاز جامعه، باید دنبال راههای مختلفی باشیم تا از همین مساحت آب و زمین محدود، محصول بیشتری را تأمین کرده و با بهرهوری بالا دنبال افزایش محصول باشیم.
اصغری با تأکید بر اینکه در این محصولات تغییرات ژنتیکی داده شده تا موجب افزایش تولید شود، بیان کرد: از این راه با مقاومسازی در مقابل آفتها و استفاده از آب کمتر و مساحت زمین کم، سعی در انتقال ژن از محصول به محصول دیگر هستیم تا از طریق علم ژنتیک اتفاقات موردنظر رقم خورد.
وی با بیان اینکه این روش نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کرده است، گفت: این نگرانی بهحق در جامعه ایجاد شده، چراکه جامعه به دنبال این پاسخ است که آیا این تغییر ژنتیک مشکلات عمده دیگری را ایجاد نمیکنند؟ بنابراین باید گفت با احتیاط لازم میتوان از مشکلات جلوگیری کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه یک پروتکلی در دنیا برای محصولات تراریخته شده تعریف شده است، خاطرنشان کرد: محصولات طبق تعریف این پروتکل با انجام مراحل تحقیقاتی لازم مورد تأیید قرار گرفته و روانه بازار میشود تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
اصغری با بیان اینکه سویا و گندم جزء موارد تراریخته شده است، بیان کرد: برنج هنوز مورد تأیید کشورهای اروپایی قرار نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه براساس ضوابط موجود اگر محصول تراریخته شده وارد کشوری شود باید کشورهای واردکننده از تراریخته بودن آن مطلع شوند، گفت: محصولات در گمرک نمونهبرداری شده تا ما مطمئن شویم که اگر محصولی تراریخته است مراحل پروتکل را گذرانیده است یا خیر؟
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بررسی و دقت در کشور ما هم اتفاق میافتد، اضافه کرد: در این روش همه سعی و تلاش اسن است که محصولات بدون باقی ماندن سموم وارد بازار شود، البته باید گفت، خبرهایی در گیلان حاکی از این است که چای ارگانیک در گیلان تولید میشود که مایه افتخار استان گیلان است.
انتهای پیام/ذ
∎