شناسهٔ خبر: 2102584 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

سازمان سينمايي به شوراي صنفي نمايش نامه نوشت

«عصباني نيستم» از اكران خارج مي‌شود

فيلم حاشيه‌دار «عصباني نيستم» به درخواست سازمان سينمايي از اكران خارج مي‌شود.

صاحب‌خبر -
فيلم حاشيه‌دار «عصباني نيستم» به درخواست سازمان سينمايي از اكران خارج مي‌شود.
به گزارش جوان، مدير كل سينماي حرفه‌اي در نامه‌اي به رئيس شوراي صنفي اكران خواستار خارج شدن فيلم «عصباني نيستم» از دستور اكران شد.
در متن نامه محمد رضا فرجي، مدير كل سينماي حرفه‌اي به «ابوالحسن داوودي» رئيس شوراي صنفي اكران آمده است:
«با توجه به حواشي به وجود آمده در خصوص فيلم عصباني نيستم و اعلام نظر كميسيون‌هاي محترم فرهنگي و اصل 90 مجلس شوراي اسلامي و حسب نظر مقام عالي وزارت و رئيس محترم سازمان، نظر به اينكه انجام اصلاحات خواسته شده مستلزم صرف زمان بيشتري مي‌باشد، مقتضي است فيلم ياد شده فعلاً از دستور اكران خارج شود؛ بديهي است پس از انجام اصلاحات و تأييد وزير محترم تصميم نهايي اتخاذ خواهد شد.»
پيش از اين قرار بود در جلسه اين هفته شوراي صنفي نمايش، تكليف اكران فيلم «عصباني نيستم» روشن شود. با اعلام اخذ مجوز اكران و مشخص شدن پخش‌كننده فيلم عصباني نيستم، اعتراضاتي از سوي برخي نهاد‌هاي نظارتي مانند كميسيون فرهنگي و كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي به اين اقدام شد.
محمدعلي پورمختار، رئيس كميسيون اصل 90 مجلس نيز پيش از اين در واكنش به اكران عصباني نيستم از توافق كميسيون با سازمان سينمايي براي بررسي فيلم توسط كميسيون خبر داد كه طي آن سازمان سينمايي تا پيش از اعلام نظر كميسيون، فيلم را اكران نكند.
روز شنبه نيز علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي كه در مراسم افتتاحيه نمايشگاه مطبوعات حضور داشت در جمع خبرنگاران اعلام كرد، عصباني نيستم فعلاً اكران نمي‌شود. جنتي گفت: آقايان اشكالاتي را در خصوص اين فيلم مطرح كرده‌اند و بايد منتظر بود و آخرين اصلاحيه‌ها را بر آن ديد؛ چراكه در خصوص اين فيلم حساسيت‌هايي وجود دارد.
محتواي فيلم عصباني نيستم و پرداختن مستقيم فيلم به فتنه 88، باعث ايجاد حساسيت‌هاي زيادي شده است. اين فيلم در بخش مسابقه سي و دومين جشنواره فيلم فجر حضور داشت و در حالي كه در چند بخش نامزد دريافت سيمرغ نيز شده بود با نامه كارگردان فيلم از داوري‌ها كنار گذاشته شد.
قرار داد اكران فيلم عصباني نيستم در شهريور ماه بسته شده بود و اكران آن به گروه سينمايي آفريقا سپرده شد. اين در حالي است كه از حضور فيلم در جشنواره فجر و مشخص شدن محتواي آن، رسانه‌ها اعتراضات زيادي نسبت به اين فيلم داشته‌اند. مركز پژوهش‌‌هاي  مجلس نيز كه اقدام به بررسي اين فيلم كرده بود، طي اعلاميه‌اي از ايرادات فراوان آن خبر داد. با اين حال سازمان سينمايي به «عصباني نيستم» مجوز اكران داد.
خروج «عصباني نيستم» از اكران مي‌تواند زمينه را براي تعامل بيشتر سازمان سينمايي با منتقدان و نهادهايي مانند مجلس شوراي اسلامي بيشتر كند. هم اكنون دو كميسيون مهم فرهنگي و اصل 90 نسبت به اين فيلم نظراتي دارند كه قطعاً اين نظرات نمي‌تواند از ديد وزارت ارشاد و سازمان سينمايي به دور باشد.
پيش از اين نيز در زمان اكران «عصباني نيستم» در جشنواره فجر، مسئولان برگزاري جشنواره براي كاهش بار اعتراض‌ها در دقيقه 90، زمان اكران فيلم را تغيير دادند. اين بار نيز سازمان سينمايي در دقيقه 90 تصميم قبلي خود را نقض كرد. با اعلام نظر سازمان سينمايي براي خروج «عصباني نيستم» از اكران، احتمالاً در جلسه شوراي صنفي نمايش، فيلم ديگري براي جايگزيني در فصل جديد اكران‌ها مشخص خواهد شد.