شناسهٔ خبر: 20342072 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

خوراکی های چربی سوز کدامند؟

صاحب‌خبر -
تقریباً ۱۰٪ کل کالری بدن برای هضم غذا استفاده می‌شود. بعضی مواد غذایی، مانند کرفس، کالری منفی دارند، زیرا میزان کالری مورد نیاز برای هضم آنها، از مقدار کالری موجود در آن بیشتر است.

به گزارش وب سایت تناسب اندام، ترموجنسیس، فرآیند تولید گرما در بدن است و می‌تواند سوخت و سازتان را افزایش داده و باعث سوختن کالری بیشتر، و در نتیجه چربی سوزی بیشتر شود. بهترین روش برای افزایش دمای داخلی بدن، ورزش کردن است، ولی با رژیم غذایی مناسب هم می‌توان این کار را انجام داد. تمامی غذاها تأثیر گرمایی دارند، زیرا بدن از انرژی استفاده می‌کند، و برای هضم غذا کالری می‌سوزاند.
 
تقریباً ۱۰٪ کل کالری بدن برای هضم غذا استفاده می‌شود. بعضی مواد غذایی، مانند کرفس، کالری منفی دارند، زیرا میزان کالری مورد نیاز برای هضم آنها، از مقدار کالری موجود در آن بیشتر است.

ولی بعضی مواد قدم را از این نیز فراتر گذاشته و میزان سوخت و ساز را در حالت عادی افزایش داده و در نتیجه کالری بیشتری در حالت استراحت می‌سوزانید. این مواد شامل ادویه‌جات، پروتئین، روغن نارگیل و چای سبز است. گفته شده که این مواد سوخت و ساز بدن را ۲ تا ۵ درصد – معادل۴۰ تا ۱۰۰ درصد کالری بیشتر در هر روز – افزایش می‌دهد. حالا می‌توانید چند کیلو بیشتر کم کنید.
 
بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله Food and Nutrition، همه کالری‌ها به یک میزان سوخت و سازتان را افزایش نمی‌دهد. محققان دریافته‌اند که غذاهای آماده میزان انرژی‌تان را ۵۰٪ بعد از خوردن غذا کاهش می‌دهد. بدن، غذای آماده را سریع‌تر هضم می‌کند در نتیجه کالری کم‌تری می‌سوزاند.

پروتئین
پروتئین تأثیر گرمایی بیشتری نسبت به کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها دارد زیرا زمان بیشتری طول می‌کشد تا هضم شود. همچنین پروتئین باعث می‌شود که برای مدت بیشتری احساس سیری بکنید. بر اساس مقاله‌ منتشر شده در مجله American Journal of Clinic Nutrition محققان دریافته‌اند که پروتئین Whey نسبت به دیگر انواع پروتئین تأثیر گرمایی بیشتری داشته و مقدار چربی بیشتری می‌سوزاند.

مقداری گرما
ادویه‌جاتی مانند فلفل سیاه و قرمز بسیار تأثیر گذار هستند. یک محقق آلمانی دریافته‌ است که پس از مصرف ۱۰ گرم فلفل قرمز در هر وعده، دمای بدنتان بلافاصله افزایش پیدا می‌کند. ماده واکنش دهنده در فلفل قرمز کپسایسین است که سوخت و ساز و چربی سوزی را به شدت افزایش داده، و ممکن است اشتهایتان را نیز کاهش دهد. البته ۱۰ گرم فلفل قرمز خیلی زیاد است! همچنین فلفل سیار حاوی پایپراین است، ترکیبی که سوخت و ساز را افزایش می‌دهد. همچنین میزان جذب مواد مفید برای بدن از طریق معده را نیز افزایش می‌دهد.

کافئین
یک مقاله‌ی دیگر که در مجله Obestin منتشر شده بیان می‌کند که کافئین و کاتچین موجود در چای سبز با یکدیگر ترکیب شده و باعث از بین رفتن سلول‌های چربی می‌شوند. همچنین محققان سوئدی دریافتند که گرمازایی در موش‌ها با مصرف ترکیبات چای سبز تا ۷۰٪ افزایش یافته است. برای بهره‌مندی از خاصیت چای سبز، توصیه می‌شود روزانه هر دو ساعت یکبار چای سبز بنوشید تا سوخت و ساز بدنتان را افزایش دهید.

چربی بخورید
بر اساس مقاله منتشر شده در مجله American Journal of Clinical Nutrition، اسید‌های چرب میان زنجیره‌ای موجود در روغن نارگیل سوخت و ساز را تحریک کرده و تا ۵٪ افزایش می‌دهد. اسید‌های چرب میان زنجیره‌ای نسب به زنجیره بلندها، که ۹۸٪ چربی حیوانات و گیاهان دانه‌ روغنی را تشکیل می‌دهند، راحت‌‌تر به انرژی تبدیل شده و کمتر به صورت سلول چربی در بدن رسوب می‌کنند. روغن نارگیل کالری بسیار زیادی دارد، پس با دقت آن را مصرف کنید. پیشنهاد می‌شود روغن نارگیل را جایگزین روغن‌های روزمره‌تان کرده و غذاهایتان را سالم سرخ کنید، و یا از نارگیل به عنوان میان وعده استفاده کنید و از فواید آن بهره‌مند شوید.

غذاهای دیگر…
محققان هچنین بر این باورند که توت‌ها، انگور، روغن زیتون، لیمو و زردچوبه تأثیر گرمایی بر بدن دارند. البته هنوز تأثیر این مواد بر افزایش سوخت و ساز بدن اثبات نشده است. ولی پیشنهاد می‌شود این مواد را نیز به رژیم غذاییتان اضافه کنید زیرا فواید بسیار زیاد دیگری نیز دارند.

در بازار، مکمل‌های گرمازای زیادی وجود دارند، ولی تغییر در رژیم غذاییتان کار مفیدتر و سالم‌تری برای افزایش چربی سوزی است. اگر به طور معمول ورزش کنید و فست فود را از رژیم غذاییتان حذف کنید، می‌توانید میزان سوخت و سازتان را افزایش دهید. اگر می‌خواهید وزنتان را کاهش دهید و تا به حال فعالیت بدنی نکرده‌اید، ۱۰ دقیقه ورزش کردن همراه با رژیم غذایی مناسب می‌تواند سوخت و سازتان را بیشتر از مصرف تنها همین مواد افزایش دهد.