شناسهٔ خبر: 19620838 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا:

فریب تبلیغ داروهای لاغری در فضای مجازی را نخورید

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: کلاهبرداران سایبری با تبلیغات داروها و دمنوش‌های لاغری به دنبال سوءاستفاده از کاربران شبکه‌های اجتماعی هستند و کاربران باید مواظب باشند تا فریب این افراد را نخورند.

صاحب‌خبر -

دیده بان ایران - سرگرد مهدی شکیب از شبکه‌های اجتماعی به عنوان بستری برای پیشبرد اهداف مجرمانه کلاهبرداران نام برد و گفت: شبکه‌های اجتماعی به علت استقبال عمومی و ارائه ابزارها و امکانات رایگان و جدید زمینه را برای سوءاستفاده این افراد فراهم آورده است. امروز شاهد برپایی صفحات، کانال‌ها و گروه‌های مختلف و با عناوینی جذاب در فضای مجازی هستیم که ادعای ارائه خدمات به کاربران فضای مجازی را دارند.

وی ادامه داد: در یکی از جدیدترین شگردهای سودجویانه، این افراد به دنبال ترغیب کاربران به بازدید از کانال یا گروه خود هستند. در این شگرد، مجرمان سایبری با ایجاد صفحاتی جذاب و انجام تبلیغات گسترده با عناوینی همچون کاهش وزن در یک ماه، تناسب اندام بدون رژیم غذایی و... سعی دارند تعداد بازدید کننده‌های خود را افزایش دهند تا بتوانند از قربانیان خود سوءاستفاده کنند.

سرگرد شکیب تصریح کرد: در این روش کاربران بدون اطلاع خانواده و برای داشتن وزنی ایده‌آل فریب این افراد را خورده و از آنان مشاوره و راهنمایی و حتی نسخه‌های پزشکی دریافت می‌کنند؛ نسخه‌هایی که شاید مورد تایید پزشکان متخصص در این حوزه نباشد و حتی ممکن است سلامتی افراد را به خطر بیندازد بنابراین بهتر است کاربران به جای استفاده از این نسخه‌ها به پزشکان متخصص در این حوزه مراجعه کنند.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در ادامه گفت: مجرمان سایبری بعد از اینکه توانستند اعتماد کاربران فضای مجازی را جلب کنند از آنها درخواست ارسال تصاویری از اندام خودشان می‌کنند. این افراد در توجیه این درخواست عنوان می‌کنند جهت تاثیر بیشتر دارو ها و دمنوش‌های لاغری باید بدانند چه عضوی از بدن دارای اضافه وزن است چون هر کدام از این نسخه‌ها و دمنوش‌ها برای کاری مخصوص ساخته شده‌اند.

سرگرد شکیب ادامه داد: متاسفانه برخی از کاربران فضای مجازی بدون اطلاع والدین خود با این افراد ارتباط برقرار می‌کنند و خواسته‌های آنان را انجام می دهند یعنی تصاویری از خود را برای مجرمان سایبری ارسال می‌کنند و منتظر دریافت نسخه پزشکی می‌شوند.

وی ادامه داد: به محض دریافت تصاویر از سوی مجرم، پیام‌های تهدیدآمیز مبنی بر انتشار تصاویر خصوصی قربانی در فضای مجازی برای او ارسال می شود و از وی درخواست واریز مبالغی هنگفت را می‌کنند.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا حسن اعتماد بیش از حد هموطنان را عامل اصلی بروز برخی از جرائم سایبری برشمرد و گفت: گاه رعایت برخی از نکات کوچک و جزئی از جانب کاربران فضای مجازی می‌تواند از وقوع جرائمی بسیار بزرگ جلوگیری کند. لذا هموطنان باید نسبت به افراد آنلاین در فضای مجازی حساسیت بیشتری داشته باشند.

سرگرد شکیب در توصیه به کاربران فضای مجازی گفت: کاربران نباید به افراد آنلاین غریبه و ناشناس اعتماد کرد.

وی تاکید کرد: مطلع بودن والدین در کاهش وقوع جرائم سایبری بسیار موثر است و می تواند از آن‌ها جلوگیری کند. اگر والدین نسبت به فعالیت‌های آنلاین فرزندان خود نظارت بیشتری داشته باشند و در فعالیت‌های اینترنتی آنها را همراهی کنند قطعاً شاهد وقوع چنین جرائمی نخواهیم بود.

 سرگرد شکیب در پایان گفت: پلیس فتا از کلیه کاربران می‌خواهد در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir  بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام کنند.

 

 

منبع:  سایت پلیس

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

نظر شما