شناسهٔ خبر: 19581396 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

روزه داری با تغذیه صحیح در سحر و افطار

متخصص تغذیه گفت: روزه داران همانند زمانی که روزه نیستند، سه وعده غذا باید در برنامه خود داشته باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین،اکرم میرحسینی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با بیان این مطلب افزود: این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است، و صرف غذا در دفعات کمتر از 2 بار در سال هایی که ماه مبارک رمضان در فصل تابستان است، توصیه نمی شود.

وی گفت: بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد، تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

میرحسینی افزود: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله آن تا وعده ی سحری، می توان ساعتی پس از افطار وعده غذایی مانند شام سبک صرف کرد؛ که این به وضع خود شخص و تمایل او به صرف غذا بستگی دارد.

وی مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات، شیر و ماست و پنیر، میوه و سبزی، نان و غلات (برنج و نان) در هنگام افطار را توصیه کرد و گفت: علاوه براین گروه غذایی، مصرف شیر گرم، فرنی و شیر برنج، استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن(حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزه دار می شود.

وی به استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آب و فیبر اشاره کرد و افزود: مصرف این مواد غذایی برای دستگاه گوارش بسیار مفید و مانع بروز یبوست می شود.

این استاد دانشگاه گفت: سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کند.

وی به نامناسب بودن مواد غذایی شیرین در وعده سحری اشاره کرد و افزود: مصرف مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین، موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در پی آن کاهش قند خون می شود، بنابراین مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده مثل شیرینی و شکلات در وعده سحری، موجب گرسنگی زود هنگام می شود.