شناسهٔ خبر: 1931408 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حفظ مرزهای موجود، با احترام به تمامیت ارضی همسایگان

صاحب‌خبر -


امکان توافق جامع؛ مشروط به اراده سیاسی در طرف مقابل

به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر روحانی در دیدار با سفیر جدید نروژ با تأکید بر اینکه تهران در زمینه موضوع هسته‌ای گام‌های بسیار مثبتی در مذاکره با ۱+۵ برداشته است، تصریح کرد: اگر طرف‌های مذاکره‌کننده نیز از اراده سیاسی لازم در این زمینه برخوردار باشند، در ظرف یکماه آینده دستیابی به توافق جامع امکان‌پذیر است.

رییس جمهور افزود: فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملاً صلح‌آمیز بوده و صلح‌آمیز باقی خواهد ماند و در چارچوب ان‌پی‌تی‌ و با نظارت و حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت می‌کنیم.

دکتر روحانی با تأکید بر حقوق ملت ایران در بهره‌برداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای افزود: تلاش برای دستیابی به توافق نهایی و راهبرد برد – برد موجب خواهد شد تا روابط ما با همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله نروژ هر چه بیشتر گسترش پیدا کند.

ظرفیت‌های فراوان برای گسترش روابط تهران- اسلو

رییس جمهور با اشاره به روابط دیرینه ایران و نروژ گفت: ظرفیت‌های فراوانی برای گسترش و تقویت روابط دو کشور در عرصه‌های دوجانبه و بین‌المللی وجود دارد که باید مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.

آقای روحانی پس از دریافت استوارنامه سفیر جدید نروژ اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های اخیر از فرصت ها و ظرفیت‌های فراوانی که برای ارتقای روابط دو کشور وجود دارد، کمتر استفاده شده و امیدواریم در دوره جدید، شاهد حرکت و اقدامات خوبی در روابط تهران – اسلو باشیم.

رییس جمهور، همکاری و رایزنی دو کشور در مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد اشاره قرار داد و گفت: دو کشور در کنار همکاری‌های دوجانبه، می توانند در مسایل بسیار مهم منطقه ای از جمله مقابله با افراطی‌گری و تروریسم و بسیاری از مسایل مورد توجه در عرصه بین‌المللی رایزنی و به حل و فصل آنها کمک کنند.

لزوم ارائه تصویر واقعی از شرایط و جایگاه بانوان ایرانی

رییس جمهور همچنین با ابراز خرسندی از اینکه برای اولین بار یک بانو به عنوان سفیر نروژ در ایران برگزیده شده است، این انتخاب را مثبت و مؤثر ارزیابی کرد و با اشاره به جایگاه فعال بانوان ایرانی در کشورمان، گفت: شما با مشاهده تصویر واقعی از شرایط و جایگاه زنان ایرانی و انتقال صحیح آن، می‌توانید در اصلاح برداشت‌های نادرستی که گاهی از موقعیت زنان ایرانی در دنیای غرب ایجاد می‌کنند، مؤثر باشید.

دکتر روحانی همچنین به ظرفیت‌های علمی و صنعتی دو کشور برای افزایش سطح همکاری‌ها اشاره کرد و گفت: در زمینه علمی و فرهنگی می‌توانیم روابط خوبی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی نروژ داشته باشیم و امیدواریم تسهیلات لازم برای تحصیل دانشجویان ایرانی در رشته‌ها و سطوح مختلف علمی در نظر گرفته شود.

سفر قریب الوقوع وزیر خارجه نروژ به تهران 

سفیر جدید نروژ در ایران نیز در این دیدار، ایران را دارای فرهنگ و تمدن غنی دانست و با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه ایران در منطقه اظهارداشت: نروژ مصمم است رایزنی‌های خود را با ایران گسترش دهد و اسلو به این رایزنی‌ها برای حل و فصل مسایل منطقه‌ای و ایجاد ثبات، احساس نیاز می‌کند.

خانم "اودیسه نورهیم" با اشاره به سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه نروژ به تهران، گفت: انجام این سفر پس از 12 سال، نشان می‌دهد که خواسته و آرزوی ما این است که روابط تهران – اسلو گسترش یابد.

سفیر جدید نروژ با تأکید بر اینکه کشورش حق ایران را در استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای به رسمیت می‌شناسد، گفت: امیدوارم مذاکرات هسته‌ای تا 24 نوامبر به توافق جامع منجر و راه برای استفاده از تمام ظرفیت‌های دو کشور برای افزایش روابط باز شود.

تحریم‌ها به ضرر همه، به ویژه اتحادیه اروپا

رییس جمهور همچنین در دیدار با سفیر جدید بلژیک، تداوم تحریم ها را به ضرر همه طرفها و بویژه اتحادیه اروپا دانست و ابراز امیدواری کرد با دستیابی به توافق جامع نهایی در خصوص موضوع هسته‌ای، شاهد گشوده شدن دروازه همکاری‌ها میان کشورهای اتحادیه اروپایی و بویژه بلژیک با ایران باشیم.

دکتر حسن روحانی پس از دریافت استوارنامه سفیر جدید بلژیک با اشاره به عضویت فعال ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بازرسی‌های گسترده و سرزده از تأسیسات هسته‌ای کشورمان، گفت: فتوای رهبر معظم انقلاب در حرام دانستن ساخت و استفاده از تسلیحات کشتار جمعی، مهم‌ترین تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه‌های هسته‌ای ایران است.

رییس جمهور تصریح کرد: اگر اراده سیاسی جدی در طرفین مذاکرات وجود داشته باشد، می‌توان در زمان باقیمانده به توافق جامع نهایی دست یافت که نتیجه آن برد – برد برای همه طرفین است.

تروریسم و افراطی‌گری خطرناک‌تر از ابولا

دکتر روحانی سپس به وضعیت منطقه خاورمیانه و ناامنی‌های موجود اشاره کرد و گفت: بیماری تروریسم و افراطی‌گری بسیار خطرناک‌تر از بیماری ابولاست و تنها راه‌حل برای مبارزه با این تهدید، همفکری‌، هماهنگی و همکاری کشورهاست و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در این خصوص با همه کشورهای موثر رایزنی کند.

نقش اتحادیه اروپا در مذاکرات برای تعامل سازنده

رییس جمهور همچنین به سابقه روابط دوستانه دو کشور از جمله در ساخت راه‌آهن و فعالیتهای گمرکی اشاره و ابراز امیدواری کرد در دوران استقرار سفیر جدید بلژیک، عقب‌ماندگی‌های موجود در همکاری‌های دوجانبه هر چه سریع‌تر جبران شود.

دکتر روحانی گفت: روند تجارت در دنیا هیچگاه متوقف نمی‌شود و موانع ، تنها مسیر آن را تغییر می‌دهد. نباید بهانه‌های واهی که موجب اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران شده است، موجب زیان کشورهایی شود که در سال‌های گذشته مناسبات مطلوبی با ایران داشتند.

رییس جمهور ادامه داد: انتظار داریم که اتحادیه اروپا نقش موثرتری در مذاکرات ایفا کرده و بروکسل هم به عنوان مقر این اتحادیه می تواند در واقعی شدن دیدگاه ها و حرکت به سوی تعامل سازنده و پایدار ،نقش آفرین باشد.

سفیر جدید بلژیک: منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی برای همه کشورها

سفیر جدید بلژیک نیز با ابلاغ سلام گرم پادشاه و مسئولان کشورش به رییس‌جمهور کشورمان روابط تهران - بروکسل را دیرینه و با ارزش توصیف کرد و گفت: ایران کشوری بزرگ و پرقدرت در منطقه است و ما خواهان توسعه مناسبات هستیم.

فرانسوا دله با ابراز امیدواری برای حل هر چه سریعتر موضوع هسته‌ای ایران، اظهار داشت: بلژیک معتقد است معاهده منع گسترش سلاح‌های کشتار جمعی باید در مورد همه کشورها بدون تبعیض اعمال شود.

سفیر جدید بلژیک افزایش گردشگران بلژیکی را که خواهان دیدار از ایران هستند ناشی از غنای فرهنگ و تمدن ایران دانست و گفت: امیدواریم با برطرف شدن موانع، شاهد حضور بازرگانان و تجار بلژیکی در ایران باشیم.

وی افزود: تلاش من این است که در آینده‌ای نزدیک هیأت بزرگی از تجار و بازرگانان بلژیکی را به ایران بیاورم.

فرانسوا دله همچنین از حضور ایرانیان فرهیخته در کشورش ابراز خرسندی کرد و گفت: دانشجویان ایرانی که در دانشگاه‌های بلژیک به تحصیل اشتغال دارند، جزو ممتازترین دانشجویان هستند و بدون هیچ مشکلی در اقتصاد بلژیک نیز نقش مثبتی ایفا می کنند.

روحانی در دیدار با سفیر ایتالیا: افراطی‌گری، مشکل جهانی

دکتر حسن روحانی همچنین در دیدار «مائورو کنچاتوری» سفیر جدید ایتالیا در تهران، با اشاره به وجود ناامنی در منطقه و برخی کشورهای همسایه گفت: امروز افراطی‌گری و تروریسم به صورت یک مشکل فرامنطقه‌ای و جهانی رخ نموده و برای مقابله با آن باید همه کشورها با یکدیگر همفکری و همکاری کنند و کمک به حل این معضل نیز می‌تواند یکی از موضوعات گفتگو میان ایران و ایتالیا باشد.

ایران و ایتالیا، پل ارتباطی شرق و غرب دنیا

رییس جمهور با بیان اینکه ایران و ایتالیا همواره پل ارتباطی مناطق شرق و غرب دنیا بوده اند، ظرفیت ‌های موجود دو کشور برای توسعه روابط در عرصه‌های علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی را چشمگیر توصیف کرد.

وی با اشاره به سابقه فرهنگی بسیار کهن و روابط دوستانه دو کشور گفت: ایتالیا در جایگاه بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا بوده و امروز نیز باید بتوانیم مشکلات پیش روی گسترش روابط را کنار زده و سطح این روابط را به جایگاه شایسته ارتقاء دهیم.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه ایتالیا به عنوان عضوی مهم در اتحادیه اروپا همواره نقش پیش برنده‌ای در روابط بین ایران و اروپا داشته، اظهار داشت: ایتالیا در گذشته برای به نتیجه رسیدن مذاکرات نقش مثبتی ایفا کرده و اینک نیز با جایگاه شاخص‌تری که دارد‏ می‌تواند در رسیدن به توافق جامع در مسئله هسته‌ای بین ایران و طرف‌های غربی نقش آفرینی کند.

رییس جمهور تصریح کرد: امروز بسیاری از شرکت‌های کشورهای بین‌المللی و اروپایی مشغول مذاکره برای انعقاد قرارداد همکاری اقتصادی و تجاری با ایران هستند و ایتالیا نیز می‌تواند با توجه به روابط گسترده اقتصادی و صنعتی خود با ایران در گذشته، در این زمینه فعال شود و از فرصت موجود استفاده کند.

مائورو کنچاتوری، سفیر جدید ایتالیا

مائورو کنچاتوری سفیر جدید ایتالیا نیز در این دیدار ضمن تسلیم اعتبار نامه خود به رییس جمهور اظهار داشت: ایران و ایتالیا در برهه کنونی و منبعث از روابط دیرینه خود در آستانه تحولی بزرگ قرار دارند.

کنچاتوری با اشاره به اینکه «ایران و ایتالیا در بستر کهن تاریخ خود همواره گهواره امپراطوری‌های بزرگ فرهنگی بوده‌اند»، اضافه کرد: دو کشور همواره نقش بسزایی در تقویت ارتباطات جهانی داشته‌اند و امروز نیز با اتکاء به این سابقه، توان برقراری پیوند میان محیط‌های جغرافیایی و فرهنگی متفاوت را در راستای یاری رسانی به حوزه‌هایی که نیازمند میانجی‌گری‌ها هستند، دارند.

سفیر جدید ایتالیا تصریح کرد: گذشت زمان و تحولات سیاسی نتوانسته به روابط ایران و ایتالیا خللی وارد کند و ایتالیا به عنوان پیشاهنگ در ارتقای روابط میان ایران و غرب، امروز هم مایل است نقش تسهیل‌گر خود را در ارتقای گفت‌وگوی میان غرب با ایران به عنوان طرفی قابل اعتماد ایفا کند.

وی تاکید کرد: با حصول توافق در گفتگوهای هسته‌ای و پشت سر نهادن تحریم‌ها توانایی‌های بالقوه بزرگی در بخش‌های تولیدی و اقتصادی به منصه ظهور خواهد رسید.

منافع مشترک تهران و آنکارا در مسایل کلان منطقه‌ای و جهانی 

رییس جمهور پس از دریافت استوارنامه سفیر جدید ترکیه ، با اشاره به مشترکات دینی، تاریخی، فرهنگی و نیز همسایگی میان دو ملت ایران و ترکیه گفت: امنیت و ثبات در منطقه در راستای منافع مشترک تهران و آنکاراست.

آقای روحانی با بیان اینکه تهران و آنکارا در مسایل کلان منطقه‌ای و جهانی دارای منافع مشترک هستند، اظهار داشت: با از بین بردن تروریسم، خونریزی در منطقه باید متوقف شود و با احترام به تمامیت ارضی همسایگان و کشورهای منطقه، مرزهای جغرافیایی به صورت موجود باقی بماند.

رییس جمهور با اشاره به وجود دیدگاه متفاوت در برخی از شیوه‌ها و مسایل میان دو کشور گفت: این تفاوت ‌نظرها باید با واقع بینی، رایزنی و احترام متقابل مرتفع شود.

آقای روحانی سپس به سفر رجب طیب اردوغان به تهران و سفر خود به آنکارا اشاره و روابط دو کشور را روبه‌جلو ارزیابی کرد و اظهارداشت:تشکیل نخستین شورای عالی راهبردی بین دو دولت، می‌تواند گام بلندی در تحکیم مناسبات دوجانبه باشد.

رییس جمهور با بیان اینکه ما رقم 30 میلیارد دلار در سال 2015 را به عنوان چشم‌انداز روابط تجاری مشخص کرده‌ایم، تأکید کرد: باید با رفع موانع اجرایی و تجاری باقیمانده به حجم مورد نظر در روابط اقتصادی نزدیک شویم.

سفیر جدید ترکیه : داعش  تهدیدی جدی

سفیر جدید ترکیه نیز در این دیدار ، با تأکید بر اینکه تمام مساعی خود را برای حل مشکلات و یافتن راهکارهایی به منظور ارتقای مناسبات بکار خواهد بست، گفت: بینش و منش رییس‌ جمهوری ایران در هدایت صحیح مناسبات دو کشور که گهگاه دچار فراز و نشیب‌هایی بوده، بسیار مؤثر بوده است.

«رضا چاکان تکین» با بیان اینکه حل مسایل منطقه بدون مشورت با تهران امکان‌پذیر نیست، گفت: ممکن است که ایران و ترکیه در برخی مسایل منطقه‌ای اختلاف‌نظرهای جزئی داشته باشند، اما برداشت ما این است که دو کشور در اصول هم‌نظر هستند.

سفیر جدید ترکیه افزود: ترکیه در راهبرد امنیت ملی خود گروه تروریستی داعش را تهدیدی جدی قلمداد می کند و با هرگونه تلاش این گروه برای مکان یابی در عراق و سوریه مقابله خواهد کرد.

وی با اعلام ابراز علاقه رییس‌ جمهور کشورش برای حضور در ایران قبل از پایان سال جاری میلادی، گفت: دو کشور برای حل مسایل نیاز به مشورت و رایزنی بیشتری دارند و این سفر می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد.



نظر شما