سناريوي حمله به كانديداي ضدروسي تكرار شد
گروه جهان
يك روز مانده به يكي از سرنوشتسازترين انتخاباتهاي رياستجمهوري فرانسه در چند دهه اخير، ستاد انتخاباتي امانوئل ماكرون، نامزد ميانهرو اين كشور تاييد كرد كه مورد حمله گسترده سايبري قرار گرفته است. اقدامي كه به گفته حاميان ماكرون احتمالا با هدف بيثبات كردن دموكراسي فرانسه انجام شده است. رسانههاي غربي نوشتهاند، روسيه در پس اين حمله است و ظن آن ميرود كه درصدد كمك به مارين لوپن، نامزد حزب راستگراي جبهه ملي باشد. اين حزب در سياست خارجي حامي كرملين است.
به گزارش يورونيوز، فرآيند رايگيري در خارج از فرانسه و مناطق فرادريايي كه زير نظر كاخ اليزه اداره ميشود از شنبه آغاز شده است. ماكرون و لوپن در دور نخست انتخابات به ترتيب 23.75و 21.53درصد آرا را كسب كردند و به دور دوم انتخابات راه يافتند. حال دور دوم انتخابات فرانسه تحت تشديد تدابير امنيتي برگزار ميشود.
حدود ۳۵۰۰ سرباز عمليات موسوم به «سنتينل» براي تامين امنيت جان رايدهندگان در خيابانهاي سراسر فرانسه مستقر شدهاند. «عمليات سنتينل» عمليات نظامي فرانسه است كه پس از حملات تروريستي نوامبر ۲۰۱۵ در پاريس براي محافظت اماكن حساس از تهديدهاي تروريستي آغاز شد. هرچند نتايج رايگيري يكشنبه تا شب معلوم خواهد شد اما نتيجه رسمي ۱۱مه توسط شوراي قانون اساسي فرانسه اعلام ميشود.
دست روسيه پيداست
نيويورك تايمز نوشته، حمله سايبري به ستاد ماكرون تنها دو روز مانده به رايگيري يادآور انتخابات رياستجمهوري سال گذشته ايالات متحده است. در آن زمان سرويسهاي اطلاعاتي امريكا اعلام كردند كه ولاديمير پوتين، رييسجمهوري روسيه دستور تاثيرگذاري بر انتخابات با هدف حمايت از دونالد ترامپ، نامزد جمهوريخواهان را صادر كرده است. پيشتر هم برخي از گروههاي مرتبط با روسيه به تلاش براي حمله سايبري به ستاد انتخاباتي امانوئل ماكرون متهم شدهاند. گفته شده، اطلاعات و اسناد مالي ستاد انتخاباتي ماكرون هفته گذشته هك شده اما جمعه شب در يك وبسايت همرساني فايلها منتشر شده است.
روزنامه زوددويچه آلمان هم نوشته، اين افشاگري قابل توجه بزرگتر از آن است كه بتواند بهتمامي توسط يك فرد انجام شده باشد. حدود يك ماه پيش كارشناسان امنيتي از حمله هكرهاي روسيه به ستاد انتخاباتي ماكرون خبر داده بودند.
جريان حامي ماكرون با انتشار بيانيهيي اعلام كرده است:«اين ستاد هدف يك حمله گسترده و هماهنگ هكرها بوده و اطلاعات داخلي (ازجمله اسناد مالي) مختلف اين ستاد هك سپس در شبكههاي اجتماعي منتشر شده است. اين حمله سايبري در راستاي تضعيف نامزد ميانهرو در آستانه انتخابات انجام شده است.» ويتالي كرميز، كارشناس امنيت سايبري به رويترز گفته، بررسيهايش نشان ميدهد گروه موسوم به «ايتيپي 28» كه عامل اين حمله بوده با سرويس اطلاعات روسيه در اتباط است. اين كارشناس همچنين به چندين مورد شباهت آشكار ميان حملات سايبري به ستاد انتخاباتي هيلاري كلينتون و امانوئل ماكرون اشاره كرده است.
گفته شده، كميسيون انتخابات فرانسه دستور داده رسانهها محتواي ايميلهاي هك شده را به جهت تاثير گذاشتن بر انتخابات پيشرو منتشر يا بازنشر نكنند. اينديپندنت نوشته «بيم آن ميرود كه انتشار ايميلها بر نتيجه آرا نهايي يكشنبه تاثير بگذارد آن هم در شرايطي كه انتظار ميرود، ماكرون به راحتي مارين لوپن، نامزد راست افراطي را شكست دهد.»
براساس قانون انتخابات فرانسه، تبليغات دور دوم انتخابات رياستجمهوري اين كشور ساعت 22 شب جمعه خاتمه يافته و تا ساعت 20 يكشنبه رسانهها اجازه انتشار نظرسنجي، اخبار تبليغاتي نامزدها و نتايج اوليه انتخابات را ندارند و تخطي از اين قانون جريمه 75هزار يورويي به دنبال دارد.
دستگيري تروريست
اين براي نخستين بار در جمهوري پنجم فرانسه است كه انتخابات رياستجمهوري همزمان با برقراري وضعيت اضطراري برگزار ميشود. خبرگزاري فرانسه گزارش داده در پي كشف مقداري مواد منفجره نزديك پايگاهي نظامي در فرانسه يك افراطي مظنون در همين ارتباط بازداشت شده است. پليس در اين عمليات يك قبضه سلاح، دو قبضه كلت كمري و مقادير زيادي مواد منفجره كشف كرده و يك نظامي پيشين فرانسوي در ارتباط با اين موضوع بازداشت شده است. لوپاريزن نوشته، نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي علاوه بر نگراني از وقوع حملات تروريستي در جريان انتخابات نگرانند كه در صورت پيروزي مارين لوپن، رهبر حزب راست افراطي جبهه ملي درگيريهايي شاهد ناآراميهاي جدي در شهرهاي مختلف باشند.
ناظران معتقدند كه حضور ماري لوپن به عنوان يكي از دو نامزد نهايي انتخابات، آن را به رفراندومي درباره سرنوشت فرانسه در اتحاديه اروپا و سياستهاي مهاجرتي اين كشور تبديل كرده است. مارين لوپن وعده داده در صورت پيروزي در انتخابات رياستجمهوري ادامه عضويت فرانسه در اتحاديه اروپا را به همهپرسي بگذارد. به همين دليل است كه كميسيون اروپا در اقدامي كمسابقه از امانوئل ماكرون حمايت كرده و او را نماينده ارزشهاي اروپايي خوانده است. شعار تبليغاتي غيررسمي مارين لوپن اين بوده كه اولويتش فرانسه است. او در جريان كارزارهاي انتخاباتي جاي شكي باقي نگذاشت كه بستن مرزها، خروج از اتحاديه اروپا و پايان دادن به تجارت آزاد، اهدافي است كه دنبال ميكند. با همين شعارها لوپن موفق شد تا به حزب «جبهه ملي» جان تازهيي ببخشد و به عرصه رقابت بازگرداند.
به اعتقاد ناظران، يكي از عوامل مهم در اين انتخابات ميزان مشاركت مردم خواهد بود كه تا شنبه به نسبت ضعيف ارزيابي شده است. سازمانهاي نظرسنجي ميگويند تنها ۶٨ درصد از كساني كه مورد پرسش قرار گرفتهاند با اطمينان گفتهاند كه در انتخابات شركت خواهند كرد. در دورههاي گذشته مشاركت مردم به ٧۵درصد نزديك شده بود. آيا فرانسويها در انتخابات رياستجمهوري يكشنبه(امروز) همان مسيري را خواهند رفت كه پيشتر بريتانياييها در همهپرسي برگزيت و امريكاييها در انتخابات رياستجمهوري 2016 رفتند؟ براي پاسخ به اين پرسش بايد به انتظار نتيجه انتخابات يكشنبه نشست.
نظر شما