خبرگزاری فرانسه گزارش داد «امانوئل ماکرون» میانه رو و «مارین لوپن» رقیب راست افراطی او در انتخابات ریاست جمهور در یک مناظره تلویزیونی تند و تیز بر سر تروریسم، اقتصاد و اروپا با یکدیگر بحث و جدل کردند و چشم انداز کاملا متفاوتی را برای این کشور ارائه کردند.
*دوئل خشن ماری لوپن و امانوئل ماکرون
به گزارش سرویس بین الملل
اعتدال، دوئل تلویزیونی پیش از انتخابات یکشنبه به عنوان یک رویارویی بین تقاضای ماکرون برای اجرای اصلاحات طرفدار بازار و ناسیونالیسم «ابتدا فرانسه» لوپن دیده شد. یک مناظره خشن و پراز تنش که در آن دو نامزد انتخابات 2017 ریاست جمهوری برای تحقیر رقیب خود، تمام توانشان را به کار گرفتند.
اختلاف دیدگاه هر دو نامزد جدی بود و در موضع های مختلف به برنامه های هم حمله کردند. آنها از اینکه حرف رقیب را قطع کنند و تمرکز او را به هم بزنند هیچ ابایی نداشتند.
سیاست اصلی که 'ماری لوپن' نامزد جبهه ملی فرانسه و نماینده راست افراطی این کشور علیه 'امانوئل مکرون' جوان تعیین کرده بود تاکید بر این بود که مکرون زمانی وزیر اقتصاد فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فعلی این کشور بوده و میراث دار دولت کنونی است و نمی تواند چهره مخالف را از خود نشان دهد.
او بارها مکرون را به اولاند وصل کرد و حتی در پایان مناظره وقتی که مکرون جوان از فرانسه ای الگو برای جهان سخن می گفت، فرانسه ای آزاد و پیشرفته؛ ماری لوپن با خنده هایی که برای بر هم زدن تمرکز رقیبش تدارک دیده بود ، گفت: با فرانسوا اولاند می خواهید این فرانسه را بسازید؟
ماری لوپن به خوبی از میزان عدم محبوبیت رئیس جمهوری فعلی استفاه کرد تا وزیر اقتصاد جوان دولت اولاند را میراث دار ناکامی او معرفی کند، سیاستی که به نظر می رسد موفق هم بود چرا که 'امانوئل مکرون' در چند نوبت مجبور به واکنش شد و تاکید کرد از دولت اولاند خارج شده و همیشه منتقد سیاست های اقتصادی اش بوده است.
همچنین لوپن بارها در مناظره تلاش کرد مکرون را نامزد 'سیستم' نشان دهد و همه توانش را به کار گرفت تا مکرون را تداوم مسیر دولت سوسیالیست نشان دهد. این درحالی بود که صعود مکرون در افکار عمومی و انتخابش به عنوان نفر اول نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، نتیجه نفی احزاب سنتی چپ و راست بوده که بعد از سال های طولانی از راهیابی به دور دوم بازمانده بودند. لوپن با این تکنیک تلاش کرد این مزیت مکرون را از او بگیرد تا تنها خود را نماینده معترضان نشان دهد.
در برابر این سیاست لوپن، 'امانوئل مکرون' هم تلاش کرد رقیبش ر ا کاندیدای ترس ، بغض و کینه معرفی کند. او در این مناظره بارها لوپن را به دروغ گویی متهم کرد و اصرار داشت نماینده جبهه ملی فاقد برنامه است و بنای خود را بر دروغ گذاشته است.
برای همین در چند مقطع از ماری لوپن خواست بگوید به عنوان نمونه چگونه می خواهد منابع مالی کاهش سن بازنشستگی را تا 60 سال تامین کند؟ به اعتقاد مکرون کاهش سن بازنشستگی به 60 سال بودجه 30 میلیارد یورویی می خواهد درحالی که رقیبش معتقد بود بودجه این اقدام 17 میلیارد یورو خواهد بود.
'امانوئل مکرون' تلاش کرد خود را نامزد تغییر نشان دهد برای همین به صورت مداوم تاکید می کرد ماری لوپن و جبهه ملی از ترس و عصبانیت و ناامیدی مردم سود می برند؛ گفتمان او بر ترس استوار شده و برنامه جدی برای اداره کشور ندارد.
'ماری لوپن' در طول مناظره بارها خندید، هر بار رقیبش تلاش می کرد جدی ظاهر شود او با صدای بلند می خندید تا خود را از موضع بالا نشان دهد. او در برابر رقیبش که تلاش می کرد خود را نماینده فرانسه آزاد نشان دهد خود را نماینده فرانسه قدرتمند نشان می داد که در برخورد با تروریست ها قاطع است، با مهاجران غیر قانونی شوخی ندارد، مرزهایش را می بندد و سر ستیز با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان دارد. این درحالی بود که مکرون ریاست جمهوری او را با جنگ داخلی و تفرقه و دوستگی مردم مساوی می دانست.
هر چقدر مکرون تلاش می کرد ماری لوپن را نماینده گفتمان تفرقه در فرانسه نشان دهد ماری لوپن هم تلاش می کرد مکرون را نماینده فرانسه رها از هرگونه ثبات و امنیت داخلی نشان دهد.
نامزد جبهه ملی برای اینکه تمرکز رقیبش را به هم بزند به اطلاعات شبهه برانگیز و بعضا غلط هم متوسل می شد. اینکه بودجه فرانسه در اتحادیه فرانسه 9 میلیارد دلار است درحالی که این بودجه 6 میلیارد دلار است. یا اینکه بریتانیا بعد از خروج از اتحادیه اروپا وضعیت بهتری یافته است. یا اینکه یورو قدرت خرید مردم فرانسه را کاهش داد.
او بسیاری از اقدامات مورد انتقاد دولت اولاند در زمینه کمک های اجتماعی را به مکرون نسبت داد درحالی که در برخی از موارد مکرون وزیر اقتصاد اولاند نبوده است.
سیاست رسانه ای 'ماری لوپن' در این مناظره اعتبارزدایی از ماکرون از طریق ترسیم چهره ای بود که نماینده سیستم است و در برابر رهبر جبهه ملی که نماینده معترضان است قرار گرفته است.
از طرف دیگر مکرون هم خواست چهره ای از 'ماری لوپن' نشان دهد که پشت عصبانیت و اعتراض مردم فرانسه از بی اعتمادی به سیاستمداران قرار گرفته اما هیچ برنامه ای برای حل مشکلات ندارد و نماینده فرانسه دو دسته، بسته با چهره ای غیرجذاب برای مردم جهان است.
این مناظره یکی از خشن ترین مناظرات نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه به شمار می رود که یکی از ویژگی های برجسته آن ارایه اطلاعات غلط از سوی هر دو کاندیدای ریاست جمهوری بود. این مناظره جنگ لفظی خشن برای اعتبارزدایی از چهره رقیب بود.
*عادی سازی راست افراطی
این دوئل گام جدیدی در مسیر اصلی برای لوپن محسوب می شد؛ لوپنی که حزب او زمانی توسط نهاد های سیاسی فرانسه یک حزب افراطی در نظر گرفته می شد که باید تحریم شود.
هنگامی که پدر او «ژان ماری لوپن» به دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری در سال 2002 راه یافت، «ژاک شیراک» حریف محافظه کار او از ترس «عادی شدن نفرت» با برگزاری مناظره با او مخالفت کرد.
در دور اول انتخابات در 23 آوریل، مارین لوپن توانست با کسب 21.3 درصد آراء به دور دوم انتخابات راه یابد و تصویری که از جبهه ملی در اذهان شکل گرفته بود، بهبود بخشد.
او ظهور خود را پیامد رشد ناسیونالیسم جناح راست و واکنش شدید به جهانی شدن دانست که در پیروزی «دونالد ترامپ» و رای «آری» به برگزیت نیز نمود پیدا کرده بود.
او در سخنان آغازین خود در این مناظره گفته بود: «من کاندیدای مردم فرانسه هست؛ فرانسه ای که از فرصت های شغلی، امنیت و مرزهای ما حفاظت می کند.»
*رای دهندگان مردد
بعید است این مناظره بر آراء حامیان هر یک از دو کاندیدا تأثیرگذارد، اما می تواند حدود 18 درصد از رای دهندگان مردد و آنهایی را که قصد داشتند رای ندهند، تحت تاثیر قرار دهد.
مانند بسیاری از مطبوعات فرانسه، روزنامه لوموند هم از این «مناظره وحشیانه» که از آغاز تا پایان خشونت بود، ابراز تاسف کرد.
بسیاری از هواداران «ژان لوک ملانشون» کاندیدای مورد حمایت کمونیست ها که در دور اول در جایگاه چهارم قرار گرفت، گفته اند که نمی خواهند در انتخابات دور دوم شرکت کنند تا از میان «وبا و طاعون» یکی از انتخاب کنند.
اولاند و اعضای دولت کنونی در مورد ریاست جمهوری لوپن هشدار داده اند.
اولاند به خبرنگاران گفت که ما نباید فکر کنیم که نتیجه دور دوم نیز همان نتیجه قبلی است.
ماکرون در ماه اوت گذشته به منظور تمرکز بر جنبش خود موسوم به «در حرکت» از سمت خود در دولت استعفا داد.
ماکرون با ۶۲ درصد آرا پیروز دور دوم انتخابات فرانسه است
بر اساس نظرسنجی صورت گرفته، مشخص شد کاندیدای پیشروی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه میتواند با ۶۲ درصد آرا از کاندیدای رقیب پیشی بگیرد و پیروز شود.
به گزارش رویترز، این نظرسنجی که از سوی موسسه Elabe که برای شبکه تلویزیونی BFM و روزنامه لو اکسپرس، صورت گرفته، مشخص کرد که امانوئل ماکرون، کاندیدای میانهروی فرانسه میتواند در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه با ۶۲ درصد آرا در مقابل ۳۸ درصد مارین لوپن، نامزد راست افراطی این کشور پیروز شود.
این نظرسنجی ۳ روز پیش از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه صورت گرفته است.
این نظرسنجی پس از آخرین مناظره تلویزیونی میان دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه منتشر شده است.
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه هفتم ماه مه (17 اردیبهشت) برگزار می شود. رای مردم فرانسه به ویژه بعد از انتخابات آمریکا و همه پرسی برگزیت، مسیر سیاسی این کشور را در مرکز توجه جهانیان قرار داده است.
نظر شما