«قدیر قیافه» افزود: سنگ آهن ماده اولیه تولید فولاد است اما به میزان بسیار کمی نیز در تولید سیمان نقش دارد.
وی همچنین با بیان اینکه تعیین قیمت دستوری همیشه مورد اعتراض بخش خصوصی بوده چون قدرت رقابت را از این بخش سلب می کند، اظهارداشت: دخالت دولت در حوزه قیمت گذاری و بازار می تواند برای کل مجموعه اقتصاد کشور بسیار مخرب باشد.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران گفت: خوشبختانه با اجرای اصل 44 قانون اساسی، بخش خصوصی در حوزه معدن وتولید سنگ آهن و در حوزه فولاد فعال شده است از اینرو می طلبد یک بازنگری اساسی در خصوص مکانیزم قیمت گذاری در این عرصه صورت گیرد چون حضور دولت در بحث قیمت گذاری تاکنون تاثیر مثبتی نداشته است.
وی در ادامه بر ضرورت واگذاری مکانیزم قیمت گذاری محصولات سنگ آهن به بازار در کشور تاکید کرد و افزود: قیمت گذاری دستوری آفت توسعه این بخش مهم اقتصادی است.
قیافه بیان داشت: انجمن مزبور به دنبال قیمت گذاری سنگ آهن و کشف قیمت از طریق بورس کالاست چون این بازار در مورد قیمت گذاری بسیار شفاف عمل می کند.
«جعفر سرقینی» معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: در گذشته کل مجموعه چرخه فولاد دولتی بود و دولت نیز به بحث قیمت گذاری ورود پیدا می کرد و امروز قیمت گذاری چرخه فولاد به تاریخ پیوسته است.
وی قیمت گذاری دستوری را آفت توسعه معادن دانست و افزود: آخرین سالی که دولت روی سنگ آهن و محصولات مربوطه قیمت گذاری داشته سال 93 بوده است.
معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این جمله که دولت در سال 94 به اصرار مصرف کنندگان در بحث قیمت گذاری گندله و آهن اسفنجی ورود پیدا کرد، گفت: امسال هیچ کالای در چرخه فولاد از سوی دولت قیمت گذاری نشده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دولت هیچ گونه مداخله ای در مورد مکانیزم قیمت گذاری محصولات معدنی و فلزی ندارد، افزود: در حال حاضر شرکت ها می توانند بر اساس مکانیزم های موجود در بازار یعنی عرضه و تقاضا و همچنین عرضه محصولات خود در بورس کالا، قیمت واقعی فلزات را کشف و بر اساس آن به معامله بپردازند.
سرقینی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط موجود دولت در هیچ یک از بخش های معدنی و فلزی کشور در مورد مکانیزم های قیمت گذاری، عرضه و تقاضای بازار کوچک ترین دخالتی را اعمال نمی کند.
منبع: رادیو اقتصاد