شناسهٔ خبر: 19107731 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اعضاي شوراي شهر به اظهارات انتخاباتي قاليباف واكنش نشان دادند

نابودي 7 هزار هكتار از باغ‌هاي تهران

صاحب‌خبر -

گروه راه و شهرسازي|
 نخستين مناظره كانديدهاي رياست‌جمهوري كه روز جمعه برگزار شد، بازخوردها و تبعات مختلفي از سوي مسوولان و كارشناسان حوزه‌هاي مختلف داشت. همانطور كه انتظار مي‌رفت، مناظره بين دكتر روحاني و اسحاق جهانگيري از يك سو و قاليباف از سوي ديگر بيشترين تنش و نيز بيشترين بازخوردها را به دنبال داشت. صحبت‌هاي قاليباف اما صداي اعتراض برخي اعضاي شوراي شهر را بلند كرد و نارضايتي خود را از نحوه مديريت قاليباف اعلام كردند.
به گزارش ايلنا، غلامرضا انصاري عضو كميسيون معماري و شهرسازي شورا از نابودي ۷هزار هكتار باغ‌هاي شمال تهران در دوره مديريت قاليباف خبر داد و گفت: ۷هزار هكتار باغ‌هاي شمال شهر تهران طي سال‌هاي مديريت ايشان نابود شد و حدود ۶۰هزار ميليارد بدهي روي دست شهرداري تهران ماند. قاليباف اموال، مستغلات و زمين‌هايي كه مي‌توانست در شرايط بحراني به مدد مديريت شهري بيايد را از بين برد و پروژه‌هاي نمايشي با بودجه‌هاي فراقانوني به اجرا درآورد. وي با بيان اينكه شهردار تهران حساس‌ترين پست‌هاي شهرداري را در اختيار نيروهاي بازنشسته نظامي قرار داده است، گفت: من تعجب مي‌كنم كه چه طور بازنشسته‌ها مي‌توانند؛ مديريت مدرن انجام دهند اما افراد تحصيلكرده و متخصص مديريت سنتي دارند؟

 رد بازيافت زباله‌هاي تهران
انصاري با اشاره به ادعاي شهردار تهران مبني بر توليد برق از زباله گفت: در ۱۲سال مديريت قاليباف بر شهرداري هيچ اقدام مثبتي در زمينه بازيافت زباله انجام نشده و اين كارخانه برق نيز حتي ۲۰درصد زباله تهران را پوشش نمي‌دهد و از تكنولوژي‌هاي عقب‌افتاده در آن استفاده شده كه هيچ منفعتي براي شهر ندارد. اگر مدعي است؛ شهرداري از بازيافت زباله درآمد دارد، ارقام و عددها را اعلام كند و گزارش‌هاي مالي را به مردم ارائه دهد. اين عضو شوراي شهر تهران با اشاره به ساخت‌وسازهاي بي‌رويه شهردار تهران به خصوص در شمال غرب و شمال شرق تهران گفت: ايشان پول‌هاي بادآورده‌يي كه از عوارض اين ساختمان‌ها به دست آورده را خرج انجام پروژه‌هاي نمايشي مي‌كند درحالي كه همين ساخت ‌و سازهاي بي‌رويه بودند كه تصفيه هوا در تهران را با مشكل روبه‌رو كرد و به ترافيك دامن زد. پل‌هاي طبقاتي و تونل‌هايي كه ساخته و به آنها افتخار مي‌كند در حقيقت همه بدون توجه به حمل و نقل و موارد ايمني كافي خود به يك فاجعه ترافيكي تبديل شده به طوري كه اكنون تهران فقط يك پاركينگ بزرگ است. او افزود: قاليباف هرگز پاسخ درستي در شورا به سوالات اعضا نداد و شاهد همين امر در مناظره ديشب نيز بوديم. براي مثال در حادثه پلاسكو در زمان وقوع حادثه، ايشان براي تبليغات انتخاباتي به قم رفته بود و رييس دفتر خود را به محل حادثه فرستاده بودد. انصاري با اشاره به حاميان قاليباف كه در حمله به سفارت عربستان آبروي ايران را در عرصه‌هاي بين‌المللي بردند، گفت: اين افراد باعث شدند؛ نتوانيم در مقابل فجايعي كه در يمن رخ مي‌دهد؛ عكس‌العمل مناسبي انجام دهيم و متاسفانه آنها اكنون در ستاد انتخاباتي ايشان مشغول به كار هستند. وي افزود: شهردار تهران درحالي حرف از رانت و رانت‌خواري مي‌زند كه دستگاهي كه 12سال مديريتش را به عهده داشته است، خود به يكي از رانتي‌ترين دستگاه‌هاي كشور معروف است و هر روز سند جديدي از تخلفات اين دستگاه براي افكار عمومي آشكار مي‌شود. انصاري گفت: بخشي از به وجودآورندگان اين 4درصد كه آقاي قاليباف از آن حرف مي‌زند، شهرداري تهران و شخص آقاي قاليباف است كه طي 12سال مديريت خود در شهر تهران رانت‌هايي را در اختيار برخي افراد خاص قرار داده است. در اين 12سال همه باغ‌هاي تهران توسط شهرداري نابود شده و به‌ جاي آنها برج ساخته ‌شده و همين برج‌سازي‌ها بخش بزرگي از اين 4درصد را به وجود آورده است. به گفته اين عضو شوراي شهر تهران مجموع خرابي‌هاي كه قاليباف در طول مديريت خود در شهرداري تهران به وجود آورده آنقدر زياد است كه يك دهه آواربرداري از آن زمان خواهد برد.

 خروجي كار استاندارد نيست
احمد حكيمي‌پور ديگر عضو شوراي شهر نيز با انتقاد از عملكرد شهردار تهران عنوان كرد كه قاليباف تهران را مديريت نكرد.
به گزارش ايلنا، حكيمي‌پور اظهار كرد: با درآمد هنگفت شهرداري متاسفانه خروجي كار استاندارد نبود از اين رو نمي‌توان كارهاي شهردار را مديريت شهري اطلاق كرد چراكه هر كسي قادر به مديريت اينچنيني شهر است. با توجه به عدم وجود تناسب بين درآمدها و هزينه‌ها ،رويكرد شهرداري در مديريت شهري را اصلا موفق نمي‌دانم. با افزايش درآمدهاي شهرداري و هزينه‌هاي آنچناني بايد خروجي‌ها بسيار بيشتر از اين مي‌شد. در حقيقت با بودجه‌يي كه به شهرداري تعلق گرفته است بايد مسائل شهري بسيار بهتر پيگيري مي‌شد. حكيمي‌پور با تاكيد بر اينكه مدير موفق كسي است كه با هزينه كم و مدت زمان كم كار با كيفيت و خروجي مطلوب ارائه دهد، گفت: شهردار تهران با صرف هزينه بالا و مدت طولاني رياست بر شهرداري تهران با كيفيت پايين كار كرده است. وي تاكيد كرد: نمي‌توان كارهاي شهردار را مديريت شهري اطلاق كرد چراكه هر كسي قادر به مديريت اينچنيني شهر است. هزينه‌ها با درآمدها نمي‌خواند، مديريت درستي صورت نگرفته و خرج‌تراشي‌هاي شهرداري بسيار بالا بوده است.
 
 شهرداري بزرگ است
حكيمي‌پور يكي از بزرگ‌ترين اشكالات شهرداري تهران را عريض و طويل شدن اين سازمان درحال حاضر دانست و گفت: در دور اول كه در شوراي شهر حضور داشتم كل پرسنل شهرداري ۲۵هزار نفر بود اما درحال حاضر و دوره چهارم شوراي شهر، شهرداري ۷۰هزار پرسنل دارد. شهرداري بايد كوچك شود تا قدرت اجرايي آن بالاتر رود. حكيمي‌پور گفت: شهرداري براي پاسخگويي به مخارج اين سازمان عريض و طويل به دنبال درآمدزايي آساني چون تراكم‌فروشي رفته است. تراكم فروشي درآمد سهل‌الوصول و اغوا‌كننده‌يي است. طبق قانون، كسب درآمد توسط شهرداري بالاي ۱۰۱ آيتم دارد كه اگرچه خيلي از آنها بسيار قديمي است ولي شهرداري هيچ ‌وقت دنبال كسب درآمد از طريق آنها نرفته است. وي افزود: ما بارها از اين مسائل در صحن شوراي شهر و بسياري از برنامه‌ها صحبت كرديم ولي ما هر كاري مي‌كنيم، شهرداري به ما انگ كار سياسي كردن مي‌زند و ادعا مي‌كنند كه درصدد تضعيف شهردار هستيم. آنقدر در مورد اين مسائل حرف زديم، زبانمان مو درآورد.

  موافقان قاليباف چه مي‌گويند؟
اما در مقابل سيل انتقاداتي كه به صحبت‌هاي شهردار تهران وارد مي‌شود، برخي نيز صحبت‌هاي رييس‌جمهور را مورد نقد قرار داده و معتقدند دخالت‌هاي دولت در مديريت شهري منجر به شكل‌گيري وضعيت كنوني شهر تهران شده است. به گزارش«تعادل» به نقل از فارس ابوالفضل قناعتي، عضو كميسيون حمل و نقل شوراي شهر ‌در رابطه با اظهارات اخير رييس‌جمهور مبني بر برج‌سازي در تهران گفت: تعجب مي‌كنم كه چرا شخصي مانند رييس‌جمهور قانون را پياده نمي‌كند چراكه هر پهنه‌يي كه اجازه ساخت‌وساز مي‌گيرد خط آسمان، بحث سطح اشغال و نوع كاربري هر ساختماني توسط شوراي عالي معماري و شهرسازي تصويب مي‌شود كه در وزارت مسكن است و اين به دولت برمي‌گردد.
وي ادامه داد: اينكه مي‌گويند در منطقه 22 ساختمان‌هاي بلندمرتبه ساخته شده به وزارت مسكن برمي‌گردد، اجازه اين ساخت‌وسازها را خود شما دولتي‌ها داده‌ايد و شهردار تهران فقط يك مجري است. شهردار نمي‌تواند به كسي كه وزارت مسكن اجازه ساخت‌وساز داده، دستور عدم ساخت بدهد اگر هم اينچنين شود و جلو آن فرد گرفته شود، مالك مي‌تواند شكايت كند و از ديوان عدالت اداري رأي مي‌گيرد. مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران رييس شوراي شهر نيز در حمايت از شهردار با اشاره به لايحه مديريت شهري اظهار كرد: لايحه مديريت يكپارچه شهري هنوز كه هنوز است در هيات دولت گير كرده و با سلايق دوستان ما در هيات دولت اين طرح موافق نبوده و فعلا متوقف است و قطعا به اين دوره دولت نيز نخواهد رسيد.
رييس شوراي عالي استان‌ها افزود: طرح درآمدهاي پايدار شهرداري‌ها از سال 61 مطرح شده و تاكنون منتظر آن هستيم كه به مجلس شوراي اسلامي براي تصويب برسد متاسفانه حركت دوگانه‌يي كه دولت در برنامه ششم داشته است، اين بوده كه ماليات بر ارزش‌افزوده كه يكي از درآمد پايداري شهرداري‌ها محسوب مي‌شود را حذف كرده و به بودجه دولت اضافه كرده است و بر همين اساس حدود 2هزار ميليارد تومان از درآمدهاي شهرداري تهران از بين رفته و مشكلاتي را براي شهر به وجود مي‌آورد. چمران افزود: با توجه به اينكه درآمدهاي پايدار شهر مشخص نشده است در شهرهاي كوچك حقوق كارمندان و رفتگران شهر ماه‌ها با تاخير پرداخت مي‌شود كه شهرداران در اين شهرها مرتبا به تهران مي‌آيند تا بودجه‌يي را از شوراي عالي يا وزارت كشور دريافت كنند؛ ‌البته شوراي عالي استان‌ها رديف بودجه‌يي براي اين شهرها ندارد.

برچسب‌ها:

نظر شما