شناسهٔ خبر: 18986777 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معرفی نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه 2017

اگر هیچ‌ کدام از نامزدها برنده اکثریت آراء نشوند، دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بین دو نفر اول در ۷ مه ۲۰۱۷ (17 اردیبهشت 96) برگزار می شود. در این کارزار انتخاباتی 11 نامزد ( 9 مرد و دو زن) از طیف های راست و چپ در قالب احزاب مختلف سیاسی به رقابت می کنند.

صاحب‌خبر -
پژوهش خبری صدا وسیما: دور اول انتخابات هشتمین رئیس جمهوری پنجم فرانسه در ۲۳ آوریل ۲۰۱۷ (۳ اردیبهشت 96) برگزار می شود. اگر هیچ‌ کدام از نامزدها برنده اکثریت آراء نشوند، دور دوم انتخابات بین دو نفر اول در ۷ مه ۲۰۱۷ (17 اردیبهشت 96) برگزار خواهد شد. در این کارزار انتخاباتی 11 نامزد ( 9 مرد و دو زن) از طیف های راست و چپ در قالب احزاب مختلف سیاسی به رقابت خواهند پرداخت.
 این قسمت شامل دو بخش"اسامی روسای جمهور سابق فرانسه" و "معرفی یازده نامزد ریاست جمهوری، زندگی نامه و فعالیت سیاسی" است. نتایج تمام نظرسنجی ها نشان می دهد که در دور اول انتخابات رقابت جدی بین 5 نامزد "امانوئل ماکرون" ، "مارین لوپن" ، "فرانسوا فیون" ، "ژان لوک ملانشون" ، "بنوآ همون" خواهد بود. بر این اساس در بخش دوم بعد از معرفی نامزدها فقط زندگی نامه و فعالیت های سیاسی این پنج نامزد آورده خواهد شد. 

معرفی نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه 2017

جدول نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال 2017

  معرفی نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه 2017

معرفی نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه 2017
معرفی، زندگی نامه و فعالیت های سیاسی نامزدهای ریاست جمهوری

* امانوئل ژان- میشل فردریک مَکرون (Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron)

زندگینامه: امانوئل مکرون متولد 21 دسامبر 1977 در شهر آمیان ( Amiens) واقع در 120 کیلومتری پاریس در شمال فرانسه است. وی دارای دیپلم از معتبر ترین دانشگاه علوم اداری فرانسه و دکترای فلسفه می باشد.مکرون بازرس مالی مدیر شعب بانک های روچیلد و گزارشگر ویژه کمیسیون "اتالی" بوده است. این کمیسیون به دستور رئیس جمهور وقت، سارکوزی در 2012 برای تهیه گزارش در خصوص نحوه تکمیل پروسه آزاد سازی افتصاد فرانسه تشکیل شده بود. وی در بانک های روچیلد ثروت کلانی بدست آورد و پیش از 2012 و پیروزی اولاند در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان مشاور اقتصادی وی انتخاب شد. اما در 2014 این پست را ترک کرده و اقدام به تاسیس شرکت خصوصی خود کرد. از او به عنوان تاجری بسیار با هوش با روابط عمومی بسیار قوی یاد می کنند. اما سیاست مجددا وی را بخود جلب کرد. او از هواداران "جنبش شهروندان" بود که در سال ١٩٩٣ توسط "ژان پی‌یر شوونمان"، یکی از سیاستمداران سوسیالیست فرانسه پایه‌گذاری شد. ماکرون در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠٠٢ نیز به شوونمان رأی داد. وی در سال ٢٠٠٧ به عضویت گروهی که خود را "برادران گراکوس" (Les Gracques) می­خواند، در آمد. این گروه که نام خود را از دو برادر اصلاح طلب رومی "تیبریوس" و "گائیوس گراکوس" گرفته است، متشکل از روشنفکران، رؤسا و کارمندان عالی‌رتبه دولتی است که از بازسازی چپ فرانسه گردِ ارزش های «سوسیال لیبرال» حمایت می کند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠٠٧، خواستار ائتلاف میان "سگولن رویال"، نامزد حزب سوسیالیست و "فرانسوا بایرو"، نامزد میانه‌رو شده بود.

دیدگاه ها: امانوئل مکرون جوانترین کاندیدا ریاست جمهوری در جمهوری پنجم است. وی به عنوان وزیر اقتصاد، صنعتو تکنولوژی دیجیتالدر دولت فرانسوا اولاند فعالیت می کرد. در آوریل 2015 او حزب خود را بنام "رو به جلو!" بنیان گذاری می کند. کارشناسان سیاسی در تعریف حزبی که مکرون بنیانگذار آن بود، ویژگی سوسیال- لیبرال را به عنوان مولفه شاخص و محور سیاست های این حزب مطرح می کنند؛ حزبی که تمایل زیادی به شبکه های اجتماعی دارد و از ویژگی های آن قبول عضوگیری از دیگر احزاب و دریافت نکردن حق عضویت است. وی اواخر 2016 از وزارت اقتصاد اولاند استعفا می دهد. 16 نوامبر 2016 نامزدی خود را برای ریاست جمهوری اعلام می کند. مکرون مدعی است که به هیچیک از احزاب دوگانه چپ و راست و سانتریست (میانه رو هم نیست) تعلق ندارد. او معتقد است که "مرکز گراست. اما خاستگاه خود را حزب چپ سوسیالیست می داند.

مکرون دیدگاه اقتصادی خود را نزدیک به حزب راست می داند. وی خود را عملگرا می داند ومی گوید چندان برایش مهم نیست که تصمیمات وی را برخاسته از حزب راست یا حزب چپ بدانند آنچه برایش مهم است "تاثیر بخشی" تصمیمات اوست. از میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 2017 مکرون بیش از همه حامی اتحادیه اروپاست. برای نخستین بار در تاریخ جمهوری پنجم نامزدی یکماه مانده به انتخابات در نظرسنجی ها پیشتاز بوده است. در حالی که در هیچ انتخاباتی (مجلس، شهر داری ها، شورای شهر و..) شرکت نداشته و پشتوانه رای مردمی را نداشته است.

مکرون که در نظر دارد برنامه هایی برای نوسازی اقتصاد فرانسه پیاده کند، معتقد است «انتخاب رئیس جمهوری فقط سرمایه گذاری نیست و او ارزش های کشور، تداوم تاریخ و راه های پنهان پیشرفت و منزلت یک ملت را به دوش می کشد.» همچنین از او به عنوان کاندیدای"سلطنت طلب "هم یاد می کنند. مکرون معتقد است، فرانسه هرگز پس از اعدام لویی شانزدهم (قرن 18) نتوانست جلال و عظمت خویش را بیابد و از آن زمان تاکنون هم چنان بدنبال "شاه خویش" است. مکرون خود را فردی می نامد که می خواهد فرانسه را از "محدودیت های زمان معاصر"خارج ساخته و در عین حال به کشوری مدرن با نوآوری های قرن 21 تبدیل سازد. مکرون هرگز از آینده خود پس از شکست احتمالی سخن نگفته است. اما در ابتدای مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرده است قصد ندارد تا آخر عمر در عرصه سیاست بماند.

برنامه های وی عبارتند از: کاهش بیکاری از ۹.۷ درصد به ۷ درصد،سرمایه گذاری بالغ بر ۵۰ میلیارد یورو برای پشتیبانی از طرح‌های آموزش کار، بهره گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش مالیات شرکت‌های بزرگ، پوشش تمامی هزینه‌های خدمات درمانی از جمله عینک، دندان‌های مصنوعی و سمعک.

مکرون در کارزار انتخاباتی خود را قربانی حمله هکرهای روسیه معرفی می کند و مدعی است که کرملین "مارین لوپن" و "فرانسوا فیون" را به عنوان نامزدهای محبوب خود برگزیده است و در رسانه های بین المللی خود به زبان فرانسه، علیه مکرون تبلیغات و شایعه پراکنی می کند. مکرون در حال حاضر با اتهام "پارتی‌بازی، همدستی و پنهان کاری" مواجه شده و تحقیقات پیرامون این پرونده آغاز شده است.

* ماریون آن پرین لو پن( Marion Anne Perrine Le Pen) 

زندگینامه: مارین لوپن متولد 5 اوت سال 1968 در "نوی سور سن" حومه پاریس است. وی که دختر "ژان ماری لوپن" بنیانگذار حزب راست افراطی "جبهه ملی" است، در ۱۸ سالگی وارد این حزب شد و در سایه این حزب رشد کرد. در سال 2011 در کنگره حزب جبهه ملی به ریاست این حزب رسید. از 1998 تاکنون مارین لوپن چندین بار به نمایندگی مجلس ملی و مجلس اروپا انتخاب شده و به تدریج پروژه سیاسی خود را تکمیل کرده است. این پروژه سیاسی در 2012 که وی خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کرد با استقبال17.90 درصد رای دهندگان یعنی 6.4 میلیون فرانسوی قرار گرفت. از سال 2004 او نماینده پارلمان اروپاست و موفق شده است فراکسیون پارلمانی با نام "اروپای ملت ها و آزادی ها "(ENL ) ایجاد کند.

دیدگاه ها: لوپن علاوه بر پذیرش اصول جبهه ملی به برنامه های سیاسی خود که شامل "مهاجرت " و "امنیت" می باشد، نیز پایبند است. وی برنامه اقتصادی را نیز پیشنهاد داده است که اساس آن بر "استقرار مجدد حاکمیت ملی در زمینه پولی، مرزی، اقتصادی، و قوانین "بنا نهاده شده است. ریزا به اعتقاد وی عضویت فرانسه در اتحادیه اروپا حاکمیت این کشور در زمینه فوق را زیر پا نهاده است. لوپن مدعی است که برنامه وی در چهارچوب جنبش اروپایی وسیعتری که وی نام "بیداری ملت ها" را بر آن نهاده قرار می گیرد. از مهمترین دیدگاه های لوپن می توان به انتقاد از نهادهای بین المللی همچون سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دانست. وی همچنین پیشنهاد انجام مذاکراتی در چهارچوب اتحادیه اروپا برای خروج فرانسه از منطقه یورو و این اتحادیه را داده است اما تایید کرده است که در صورت شکست این مذاکرات رفراندوم ملی برای رسیدن به دو هدف فوق برگزار خواهد کرد. وی طرح خروج از اتحادیه را پس از برگزیت انگلیسی در قالب ایده فرگسیت frexit مطرح کرد. یکی از شعار های لوپن "احیای فرانسه قدرتمند" است. او که از معدود نامزدهای زن در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه است، بر "زن بودن" خود در کارزار انتخاباتی تأکید دارد. او در این باره گفته است:"من یکی از معدود زنان نامزد عالی‌ترین مقام کشور خواهم بود". یکی دیگر از دیدگاه های چالشی وی موضوع تأکید بر "لائیسیته" است. وی مخالف تمامی نشانه‌های مذهبی از جمله حجاب اسلامی در مکان های عمومی است و اعلام کرده که اولویت او مقابله با "بنیادگرایی اسلامی" است. عدم کمک بانک های فرانسوی به لوپن برای کارزار انتخاباتی باعث بروز مشکلات مالی برای ستاد تبلیغاتی وی شد. از این رو در محافل سیاسی و رسانه ای گفته می شود که یک بانک روسی مبلغ 9 میلیون دلار به ستاد انتخاباتی لوپن وام داده و مبالغ دیگری نیز به صورت کمک و قرض از بانکهای روسی به ستاد وی واریز شده است.این موضوع به همراه اظهارنظرهای جنجالی وی در حمایت از سیاست های ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و در نهایت دیداری که در ماه های اخیر بین این دو سیاستمدار برگزار شد، موجب شده است که برخی سیاستمداران وی را نامزد محبوب روسیه معرفی کنند و نسبت به عواقب به قدرت رسیدن لوپن در فرانسه هشدار دهند.

وی با این دیدگاهها و شعار "قادرست کشور را از شمای دو گانه چپ و راست خارج ساخته و شکست های فراگیر و متعدد دو حزب کلاسیک چپ و راست را جبران سازد، توانسته است تا نظرات اغلب فرانسویان را به خود جلب کند به طوری که امید دارد پیروز دور دوم انتخابات شود. در حال حاضر وی بعد از «امانوئل مَکرون» نفر دوم در تمام نظرسنجی هاست.

* فرانسوا شارل آمان فیون (François Charles Amand Fillon)

زندگینامه: فرانسوا فیون در ۴ مارس سال ۱۹۵۴ در لومان، شهری در ایالت"پیی دو لا لوآر"فرانسهبه دنیا آمد. فیون در نوجوانی چندان با انضباط نبود. او در دوران دانش‌آموزی چندان احترامی برای دولت قائل نبود، به ویژه در جریان اعتراضات مه سال ٦٨ که پلیس او را در حال خواندن ترانه انقلابی "بین‌المللی" (L'Internationale) به مدرسه بازگرداند. فیون زندگی سیاسی خود را تحت حمایت وزیر اسبق کابینه شارل دوگل و نماینده مجلس ملی "ژول لو تول" (Joel le Theul ) اغاز کرد و در سال 1981 به جای وی و با رای مردم وارد مجلس ملی شد. در سال 2007 هم حامی نیکلا سارکوزی بود و پس از پیروزی وی به عنوان نخست وزیر او برگزیده شد.که تا ۱۵ مه ۲۰۱۲ در این سمت باقی ماند. در 2012 فیون انتخابات درون حزبی را به رقیب خود "ژان فرانسوا کوپه" ( Jean François Coppété) واگذار کرد اما بر خلاف پیش بینی های مراکز نظرسنجی موفق شد در نوامبر 2016 با 66.5 درصد آرا در انتخابات درون حزبی به عنوان کاندیدای حزب راست برای راه یابی به کاخ الیزه پیروز شود.

دیدگاه ها: فیونیک گلیست (طرفدار دوگل) است و خود را وارث بی چون و چرای اصل "حاکمیت طلبی "می داند. در سال 91 و زمانی که معاهده ماستریخبه رای گذاشته شد فیون از مخالفان این معاهده بود. امروز هم او طرفدار یک "اروپا قوی" با "ملت های قوی ست یعنی این که اصل حاکمیت ملی فرانسه در چهارچوپ اتحادیه اروپا باید تقویت شود. با این حال فیون از لحاظ اقتصادی با لیبرالیسمموافق است بدون آن که دخالت دولت در اقتصاد را منکر شود. وی را طرفدار کولبرتیسم colbertisme )) می دانند. کولبر وزیر اقتصاد لویی 14 در قرن 17 میلادی بود. وزیری بسیار موفقی که دخالت مستقیم حکومت در اقتصاد را اصل قرار داد. کولبرتیسم نقطه مقابل لیبرالیسم اقتصادی است. از لحاظ اجتماعی و در خصوص مسایلی نظیر ازدواج همجنس گرایان، خانواده و ...فیون محافظه کار و سنت گراست. از برنامه های اقتصادی وی می توان به پایان دادن به قانون 35 ساعت کار هفتگی، کاهش 500 هزار شغل دولتی، ممنوعیت مالیات بر ثروت، موثرسازی قانون کار و اصلاح نظام بیمه و سلامت اشاره کرد.

پرونده پنلوپ گیت (Peneloppe نام همسر فیون است) پس از پیروزی غیرمنتظره فیون در انتخابات درون حزبی به ناگهان مطرح شد. این پرونده فیون را در دوران نمایندگی اش در مجلس ملی متهم به پرداخت حقوق چند هزار یورویی به همسر خود کرده است.این اتهام با توجه به شهرت فیون به "اخلاق مداری" باعث کاهش قابل توجه محبوبیت وی شد. با این حال فیون اعلام کرده است که از مبارزات انتخاباتی دست نمی کشد و تا پایان راه به منظور اجرای برنامه سیاسی و اقتصادی خود که "گسستگی با دوران سوسیالیسم "را سر لوحه خود قرار داده، پیش خواهد رفت. برنامه اقتصادی فیون سه هدف دارد: ایجاد بیشترین میزان کار، تبدیل فرانسه به نخستین قدرت اقتصادی در 10 سال آینده، آزاد کردن پتانسیل های اقتصادی که قوانین سخت تحمیلی بر شرکت ها مانع از بروز و ظهور آنهاست. فیون معتقد است که ارزش های جامعه فرانسه را زیر سوال برده اند. وی بر آن است تا با اجرای قاطعانه عدالت، نسبیت گرایی در زمینه فرهنگی و...حاکمیت ملی را بطور کامل احیا کند. فیون می گوید: فرانسه به فرانسه بودن خود افتخار کند.

از ویژگی‌های اصلی فیون "کاتولیک" بودن اوست. خود در این باره می‌گوید: "هیچ وقت کارهای عجیب نمی‌کنم، چون کاتولیک هستم". او از مسیحیت به عنوان یکی از اهرم‌های اصلی کارزار انتخاباتی‌اش استفاده می‌کند و آن را نشانه‌ای برای "مدارا" و "انسانیت" خود می‌داند. او که به شبکۀ کاتولیک‌های سنتگرا و محافظه‌کار فرانسه نزدیک است، وعده داده که در صورت انتخاب شدنش، قانون پذیرش فرزند توسط همجنسگرایان را لغو خواهد کرد. تاکید فیون بر ارزشهای سنتی و مذهبی فرانسوی باعث شده که فیون رویکرد خوبی نسبت به مهاجران و مسلمانان نداشته باشد. وی در کتاب اخیر خود با عنوان «درباره چیرگی بر توتالیتاریسم اسلامی» گفته است دشمن، توتالیتاریسم و تمامیت خواهی اسلامی است و می خواهد با توسل به ناسیونالیسم و روایت ملی از تاریخ فرانسه با اسلام گرایی مبارزه ایدئولوژیک کند.

* ژان لوک ملانشُن ( Jean-Luc Mélenchon)

زندگینامه: ملاتشون در ۱۹ اوت سال ۱۹۵۱ به دنیا آمد. وی جمهوریخواه سوسیالیست و ماتریالیست تاریخی است که اساساً تحت تأثیر ژان ژورس قرار دارد. وی از سال 1976 عضو حزب سوسیالیست بود که در سال 2008 از این حزب به دلیل آن چه انحرافات لیبرالی می دانست، جدا شد. ملاتشون حزب چپ رادیکال فرانسه (Le Parti de gauche) و حزب آنارشی فرانسه ( La France insoumise) را تاسیس کرده است.

دیدگاه ها: وی حامی افزایش حقوق کارگران، توسعه برنامه های رفاه اجتماعی و باز توزیع انبوه ثروت به منظور از بین بردن نابرابری های اقتصادی اجتماعی در فرانسه است. ملانشون از طرفداران سیستم حکومتی پارلمانی است و وعده داده در صورت پیروزی آخرین رئیس جمهور، جمهوری پنجم خواهد بود. وی با الهام از انقلاب تونس در سال ٢٠١١، خواستار "تغییر اساسی" طبقه سیاسی حاکم فرانسه است. وی در یکی از کتاب‌های خود (Le Hareng de Bismarck)، که در سال ٢٠١٥ منتشر شد، سیاست‌های ملی‌گرایانه آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را نقد کرده است. ملانشون بر بهره‌گیری از تکنولوژی‌های دیجیتالی تأکید دارد و با راه‌اندازی یک حساب در شبکه اجتماعی ویدئویی "یوتیوب" و به کارگیری تکنولوژی تصویر سه‌بعدی (hologramme) در برگزاری همایش‌های انتخاباتی موفقیت‌هایی را کسب کرده است. او که دغدغه‌های محیط زیستی دارد، با قراردادن گیاه کینوآ به عنوان ماده اصلی در رژیم غذایی خود، از "مدیریت عقلانی" در حوزه کشاورزی دفاع می‌کند.

ملانشون برای شرکت در انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه به عنوان نماینده جنبش چپ افراطی «فرانسه نافرمان»، وارد عرصه شد و درخواست «بنوا آمون» سوسیالیست برای کنار کشیدن از رقابت ها به نفع احزاب چپ را رد کرد؛ موضوعی که به شدت مورد انتقاد آمون و هم حزبی هایش قرار گرفت. ملانشون برخلاف افراطی های راست مشکلی با اقلیتها و جامعه مسلمان فرانسه ندارد و به سنت های سکولار فرانسهو جدایی دین از سیاست و دستور دولت اعتقاد وافر دارد و معتقد است که راست افراطی در فرانسه به نفرت پراکنی می پردازد و برنامه اصلی ستاد خود را مبارزه با راستهای افراطی در انتخابات می دادند. از برنامه های وی در داخل کشور؛ شامل اعمال مالیات بر درآمد ۱۰۰ درصدی بر همه اتباع فرانسوی که بیش از ۳۶۰٬۰۰۰ یورو در سال درآمد دارند، بازپرداخت کامل مخارج مراقبت سلامت از سوی دولت، تسهیل قوانین مهاجرتی و کاهش قدرت ریاست جمهوری به نفع قوه مقننه می باشد. در عرصه بین المللی نیز اتحاد با روسیه علیه گروه تروریستی داعش و اسلامگرایان افراطی، ترک پیمان های اتحادیه اروپا از جمله ناتو، سیاست های محیط زیستی و مراقبت از استقلال فرانسه در مقابل دیگر کشورها به ویژه آمریکا است. به گفته کارشناسان حوزه فرانسه ملانشون با اینکه اصلا شانسی در انتخابات ندارد ولی میزان آرایی که کسب خواهد کرد در سرنوشت سایر کاندیداها موثر است و ائتلاف او با کاندیدای حزب سوسیالیست می تواند آرای آمون را تا اندازۀ امید بخشی بالا ببرد که البته این امر به احتمال زیادی اتفاق نخواهد افتاد ولی در دور دوم انتخابات آرا طرفداران ملانشون برای دو کاندیدای نهایی حایز اهمیت خواهند بود.

* بنوا هامنBenoît Hamon

زندگینامه: بنوآ هامن در 26 ژوئن 1967 در برستدر شمال غربی فرانسه به دنیا آمد. در سال 1980 به اتفاق والدین خود به سنگال نقل مکان کرد. و بخشی از کودکی خود را در این کشور گذرانده است. وی بعد از اخذ مدرک خود در سال 1991 در رشته تاریخ به عنوان دستیار مشغول به کار شد و در سال 1995 مشاور امور جوانان «لیونل ژوسپین» نخست وزیر شد مدتی طرفدار حزب "جوانان سوسیالیست "به ریاست میشل روکار(دبیر کل سابق حزب سوسیالیست، نخست وزیر میتران) بود. هامن جنبش "جوانان سوسیالیست "را بوجود آورد و در مقام دبیر این جنبش به شهرت رسید. بیشترین تعداد طرفداران وی امروز عضو این جنبش هستند.هامن در سال 2012 به نمایندگی پارلمان اروپا انتخاب شد و پس از آن "معاون وزیر اقتصاد اجتماعی و همبستگی و مصرف " و بعد هم در دولت اولاند به وزارت فرهنگ رسید. همون در اعتراض به سیاست های نخست وزیر والس و شکست سیاست های اقتصادی دولت سوسیالیست در سال 2014 استعفا کرد. هامن توانست با پیروزی اش بر مانوئل والس نخست وزیر سابق فرانسه در رقابت های مقدماتی احزاب چپ در انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه شرکت کند.

دیدگاه ها: همون جناح چپ حزب سوسیالیست به حساب می آید.او در رفراندوم می 2005 در خصوص تدوین یک قانون اساسی مشترک برای اتحادیه اروپا رای منفی داد. در پارلمان اروپا اوهمواره در صدر گروه های معترض بود. بنوا آمون بیشتر تمرکز خود را به مسایل اقتصادی و بیکاری در فرانسه گذاشته است. مهمترین ایده مطرح شده توسط وی "دستمزد عمومی" است. او پیشنهاد داده است که تمام فرانسویان 18 سال به بالا مبلغ 756 یورو دستمزد دریافت کنند. وی در برنامه های اقتصادی اش نسبت به رقبایش گرایش بیشتری به اتحادیه اروپا به احزاب سبز و اصول سوسیالیستی دارد. وی خواستار کاهش ساعات کار است. اصلاح قوانین دبیرستان ها و قانونی کردن «کانابیس» (ماده ای که ماری جوانا از آن تولید می شود) با نظارت دولت بر توزیع آن، از دیگر برنامه های مورد توجه آمون بشمار می رود. وی در حال حاضر کاندیدای حزب حاکم سوسیالیست است. وی در میان کاندیدهای انتخابات فرانسه نسبت به بقیه دیدگاه بهتری نسبت به مسلمانان دارد.

نظرسنجی

آخرین نظرسنجی ها (21 آوریل-1 اردیبهشت) نشان می‌دهد که همچنان ماکرون نزدیک 24 درصد پیشتاز رقابت است. همچنین مارین لوپن با 22.2 درصد دومین نامزد رقابت های انتخاباتی می‌باشد. 

معرفی نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه 2017

پژوهش خبری صدا وسیما// پژوهشگر: رحیم خجسته - لبخند نعمتیان