به گزارش تسنيم، پوري حسيني رئيس سازمان خصوصي سازي گفت: تعداد کل مشمولاني که در سهام عدالت ثبت نام قطعي کردند 49 ميليون و 226 هزار و 193 نفر است و حدود 2 ميليون نفر از دنيا رفته اند و وراث آنها بايد حضوري مراجعه و صورت حساب را دريافت کنند. او افزود: تا امروز حدود 47 ميليون و 500 هزار نفر در قيد حيات هستند که ميتوانند وارد سامانه سهام عدالت به نشاني www.samanese.ir شوند که امروز ششمين روز رونمايي آن را پشت سر گذاشتيم و مشمولان با رقم يکان کد ملي خود وارد اين سامانه شوند و صورتحساب خود را مشاهده کنند. پوري حسيني با اشاره به بازديد مشمولان سود سهام عدالت از اين سامانه گفت: تا امروز 22 ميليون نفر وارد سامانه شدند و وضعيت خودشان و سود تعلق گرفته را مشاهده کردند که خود يک رکورد جهاني به حساب ميآيد و علاوه بر اين در مدت دو هفته گذشته 300 هزار تماس با تلفن گوياي سازمان خصوصي سازي به شماره 83338 گرفته شد و کارشناسان به سوالات مردمي پاسخ دادند.
او ادامه داد: اتفاقي که افتاده اين است که به مشمولان سهام عدالت بعد از 10 سال گفته شد چه مقدار سود به آنها تعلق گرفته است که براي افراد مختلف متفاوت است و براي مددجويان کميته امداد و بهزيستي اين رقم 1 ميليون تومان و براي ديگر افراد 530 هزار تومان است.
پوري حسيني افزود: 60 شرکت سرمايه پذير داريم که از يک درصد تا 90 درصد به سبد سهام عدالت اختصاص يافته است و نکته مهم اينکه در حال حاضر سهم هيچ شرکتي متعلق به هيچ يک از مشمولان نيست.
او با اشاره به نحوه توزيع سود سهام عدالت گفت: سود تا پايان سال 94 که پايان 10 ساله بود دريافت و به حساب خزانه واريز ميشد، اما بعد از اتمام 10 ساله بايد به اطلاع مردم ميرسيد که اين کار انجام شد و سود سال 94 در سال 95 و سود سال 95 در سال 96 واريز ميشود و به برگزاري مجمع شرکتها برمي گردد.
پوري حسيني افزود: کمترين سود در طول 3 سال گذشته 4 هزار ميليارد و بيشترين سود 7 هزار ميليارد بوده است که بين 49 ميليون نفر تقسيم ميشود و حدود 90 هزار تومان ميانگين سهم هر نفر خواهد بود.
او گفت: تا امروز هيچ برگه سهمي بين مشمولان توزيع نشده و آنها اجازه خريد و فروش را تا زمان تعيين شرکتهاي واسط ندارند همچنين ما اجازه براي ثبت نام جديد نداريم و بعد از تعيين تکليف اين به جاماندهها خواهيم پرداخت.
پوري حسيني افزود: اگر امروز سهام را آزاد ميکرديم و به مردم ميداديم مشخص نبود سهام کدام شرکت را به مردم ميدهيم، اما قطعا بايد به صورت استاني سهام واگذار ميشد که شرکتهاي استاني قابليت واگذاري سهام را نداشتند و اين مسائل از حوزه اختيارات سازمان خصوصي سازي خارج است.
او با اشاره به پيمودن بخشي از راه دراز اجراي سهام عدالت گفت: ما اين را قبول داريم که هنوز بخش مهمي از راه پيموده نشده است، اما مهم اين بود که مردم بدانند دولت نسبت به اين موضوع بي تفاوت نيست.
در همين رابطه ،رئيس کميسيون اقتصادي مجلس گفت: اعضاي هيئت مديره 60 شرکت جزء سهام عدالت بايد به انتخاب دارندگان سهام باشند و ادعاي حق از حقوق سهامداران است.پور ابراهيمي ادامه داد : در 10 سال گذشته جز سود اندک، مردم از اين سهام عدالت هيچ خيري نديدند، يکي از حقوق دارندگان سهام اين است که مي تواند در انتخاب مسئولين هيئت مديره شرکت هاي سهام عدالت سهيم باشند.
پور ابراهيمي گفت: دو ميليون نفر از صاحب سهام عدالت فوت شده اند سود يک ميليوني آنها چه مي شود. پايان سال 95 پايان وعده 10 ساله دولت است و دولت در سال 96 بايد سود توزيع کند.
او افزود : 3600 ميليارد تومان عايدي سهام عدالت است که 50 درصد آن براي مردم و نيم ديگر براي دولت است که با تقسيم سود سال و ماه، بطور ميانگين در سال 36 هزار تومان و ماهيانه 3 هزار تومان به اندازه دو تا نان سنگک به سهامداران بيشتر نمي رسد.
پو ابراهيمي گفت : اول همين اسفند ماه دولت شرکت هاي سود ده را از جزء 60 شرکت سهام عدالت خارج و شرکت هاي ديگري را جايگزين کرد که مطالبات مردم بايد در قالب طرح يا لايحه بايد ارائه شود.
رييس کميسيون اقتصادي مجلس افزود : برخي وزرا بايد پاسخگوي اين اتفاقات توزيع سهام عدالت باشند که چرا بدون اجازه سهام دار 7 شرکت پالايشگاهي از ليست شرکت هاي سود ده خارج مي شود.
پورابراهيمي گفت: ساختار توزيع سهام عدالت اشتباه است عملا سودي دست مردم نمي رسد.او افزود: بايد مردم آزاد سازي و توزيع سهام عدالت را ببينند.پور ابراهيمي گفت: جمع بندي کميسيون اقتصادي مجلس پس از صحبت هاي وزير صورت خواهد گرفت و کميسيون تطبيق نتيجه محاسبات سود و زيان سهام داران را مشخص خواهد کرد.
∎
نظر شما