به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، «مجید بیزمارک» مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه ایران نمایندگی کشورمان را در این نشست که روزهای هشتم و نهم اسفند برگزار می شود برعهده دارد.
قرار است در اجلاس اسلام آباد افق برنامه های سازمان همکاری های اقتصادی تا سال 2025 مورد بررسی و تبادل نظر قرار گیرد.
بیست و دومین نشست وزاری امور خارجه اکو روز سه شنبه با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اسلام آباد برگزار می شود.
همچنین سیزدهمین اجلاس سران اکو روز چهارشنبه با شعار گسترش روابط میان کشورهای اکو با هدف پیشرفت و توسعه منطقه با حضور آقای روحانی رییس جمهور کشورمان برگزار می شود.
اجرای قرارداد تجارت آزاد میان کشورهای عضو اکو ، توسعه ترانزیت و حمل و نقل ، کشتیرانی و خطوط ریلی و جاده ای ، همکاری های بانکی ، تجارت و سرمایه گذاری ، کمک به بازسازی افغانستان و ... از جمله مهم ترین موضوع های دستور کار اجلاس سران اکو در اسلام آباد خواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان،تاجیکستان و جمهوری آذربایجان اعضای سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) هستند.
سازمان همکاری اقتصای معروف با نام اختصاری اکو (Economic Cooperation Organization) یک بلوک مهم اقتصادی ـ منطقهای است که 10 کشور آسیایی و اروپایی عضو آن هستند و پایه های اصلی آن توسط ایران ، پاکستان و ترکیه در سال 1964 میلادی بنا شده است.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، افغانستان و شش کشور استقلال یافته منطقه آسیای میانه و قفقاز شامل ترکمنستان ، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان به جمع اکو افزوده شدند.
به مناسبت افزایش اعضای سازمان همکاری های اقتصادی از سه کشور به 10 کشور ، روز هفتم آذر 1371 به عنوان روز اکو نامگذاری شد.
این سازمان اکنون با 10 عضو ، نزدیک به 450 میلیون نفر جمعیت و نزدیک به هشت میلیون کیلومتر مربع مجموع وسعت کشورهای عضو است که از امکانات نفت ، گاز ، منابع طبیعی مختلف و صنایع گوناگون برخوردار است.
دبیرخانه و بخش فرهنگی سازمان اکو در تهران ، دفتر اقتصادی آن در ترکیه و دفتر علمی آن در پاکستان است. زبان رسمی اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن در تهران است.
نظر شما