شناسهٔ خبر: 18088932 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

«حميد نخعى»، نويسنده و كارگردان انيميشن «دنياى كيف‌ها»:

کیف‌ها به ما خیلى نزدیک‌اند!

- مینا صیادى: می‌گوید کارتون‌های «کیمبا»، «باگزبانی»، «دانلدداک» و «یوگی و دوستان» از کارتون‌های محبوبش بوده‌اند و در آن دوران، شخصیت کیمبا یا شیرسفید تأثیر زیادی رویش گذاشته‌ بود.

صاحب‌خبر -

«حميد نخعي» با انيميشني متفاوت و جذاب به دهمين جشنواره‌ي پويانمايي تهران پا گذاشته است. انيميشن «دنياي كيف‌ها» روايتي عجيب از دنياي كيف‌هاي ماست و از نظر ايده و ساخت بي‌شباهت به انيميشن‌هاي روز دنيا نيست.

او مي‌گويد در دوره‌هاي قبل جشنواره فقط بازديدكننده‌ي آثار بوده و اين اولين‌بار است كه در جشنواره‌ي پويانمايي تهران شركت كرده و اميدوار است از اين جشنواره دست پر برگردد.

وقتي با او در يكي از روزهاي برفي تهران براي گفت‌وگو تماس گرفتيم گفت در كرمان هفته‌نامه‌ي دوچرخه را نديده و با آن آشنا نيست، اما با خوش‌رويي پاسخ سؤال‌هايمان را داد و گفت اين گفت‌وگو را به فال نيك مي‌گيرد و به ادامه‌ي اين آشنايي اميد دارد.

* * *

هميشه به انیمیشن علاقه‌‌ي زیادی داشتم و عاشق کارتون بودم، ولی مدت‌ها بود از این مسیر دور شدم. اما از 17سال پیش مثل ضرب‌المثل معروف «هرکسی کو دور ماند از اصل خویش، باز جوید روزگار وصل خویش»، انیمیشن را به‌طور جدی از سر گرفتم.

خب بچه‌های امروز، بچه‌هاي این زمانه‌اند و بدیهی است ذائقه‌ي‌ آن‌ها نیز همگام با تکنولوژی‌های جدید عوض شده و حالا انیمیشن‌های قدیمی مثل قبل جواب‌گوي آن‌ها نیست.

کیف‌ها به ما خیلی نزدیک‌اند. هرروز از کنارشان رد می‌شویم، ولی درست آن‌ها را نمی‌بینیم. آن‌ها هم دنیای مخصوص به خودشان را دارند. مثل کیفی كه دوست دارد با صاحبش به سفر برود و یا سرنوشت کیف‌هایی که در فرودگاه گم می‌شوند. همه‌ی این‌ها برای من جذاب بود و واقعاً دلم می‌خواست بدانم آن‌جا چه خبر است. ایده‌ي اولیه‌ي دنیای کیف‌ها نیز از این تصويرهاي ذهنی شکل گرفت.

به کمک تیم طراحی و ایده‌های مختلف و متعدد آن‌ها، توانستم به شخصیت‌های مورد نظرم برسم. به یاد دارم در مرحله‌ي مدل‌سازی شخصیت‌ها، وسواس زيادي به خرج می‌دادیم تا شخصیت‌ها همان‌طوری باشند که فکرش را می‌کردیم. براي همين مرحله به مرحله جلو می‌رفتیم تا به شخصيت ذهنی‌مان نزدیک‌تر شود. روند کار طولانی و با دقت زیاد بود، اما همان‌طور که می‌بینید محصول آن بسیار جذاب و دیدنی شده است.

شخصیت‌ها در داستان شکل گرفته بودند و طراحی و مدل‌سازی برهمان اساس پیش رفت. سادگی، جسارت، شیطنت و همه‌ي ویژگی‌های آن‌ها، دقیقاً در فیلم‌نامه شکل گرفته بود و آماده‌ي جان‌دهی بود.

«لاگی» را خيلي دوست دارم. او شخصیت اول داستان است و بهانه‌ي ورود ما به دنیای کیف‌هاست. لاگي کیفی بسیار دوست‌داشتنی و جذاب است. اما وقتی مدت‌ها آن پایین و در دنیای کیف‌ها زندگی کنی، آن‌وقت همه‌ی آن‌ها را دوست خواهی داشت.

مراحل ساخت دنیای کیف‌ها نزدیک به سه سال طول کشید. در ابتدا به نظر ساده می‌آمد، اما هرچه پیش‌تر رفتیم متوجه سختی‌های کار شدیم که البته با شیرینی‌ و لذت خاص خودش همراه بود.

بله، کار به زبان انگلیسی صداگذاری شده و آماده‌ي شرکت در بازارهای جهانی است. اما در کنار آن صداگذاری به زبان فارسی و با دوبلورهای فارسی‌زبان هم انجام شده است.

در بازار فیلم‌های معروف دنیا مثل بازار کن و برلین هم شرکت کردیم. واکنش آن‌ها وقتی که تبليغ انيميشنمان نمایش داده می‌شد، برایمان جالب بود. آن‌ها به‌وجد آمده بودند و متعجب بودند که چگونه این کار در ایران تولید شده است.

توانایی همکارانم در ایران بالاست و پتانسیل لازم را برای رقابت در تولید و ورود به بازارهای جهانی دارند. ولی هنوز نمی‌شود امکانات ساخت موجود در ایران را با چیزی که در دنیا اتفاق می‌افتد، مقایسه کرد.

جشنواره موقعیت خوبی برای بالارفتن و دیده‌شدن کار است. دوست دارم دنیای کیف‌ها جایزه بگیرد تا انرژی تازه‌‌ای در تیم سازنده‌مان ایجاد شود و کار بعدی را بهتر از قبل آغاز کنیم.

مطمئنم کار با استقبال زیادی روبه‌رو خواهد شد. شخصیت‌های دنیای کیف‌ها، رفتارهايي کاملاً متعارف  و باورپذیر و خودمانی دارند و به‌راحتی بامخاطب ارتباط برقرار می‌کنند.

در هر سطحی که هستید، ببینید و کار کنید؛ البته از نوع تیمی‌اش! کار تیمی‌کردن را یاد بگیرید كه خيلي مهم است.

همشهرى، دوچرخه‌ى‌ شماره‌ى ۸۶۸

نظر شما