شناسهٔ خبر: 17676521 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

خبرپزشكي

صاحب‌خبر -

 محققان مي گويند؛

حتي يک وعده غذاي چرب هم به کبد آسيب مي رساند

يک مطالعه جديد نشان مي دهد خوردن يک وعده غذاي پرچرب نظير پيتزا يا چيزبرگر، موجب اختلال در عملکرد کبد مي شود.

به گزارش مهر، محققان دريافتند ميزان بالاي چربي اشباع شده موجود در اين غذاهاي چرب فوراً عملکرد کبد را تغيير مي دهد و احتمالاً بدن را در معرض ابتلا به يک بيماري جدي قرار مي دهد.

دکتر ميشل رودن، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه هنريخ هين آلمان، در اين باره مي گويد: «تاثيرات آن شبيه موارد مشاده شده در افراد مبتلا به بيماري شديد متابوليکي است.»

به گفته رودن، «يافته هاي ما اولين تغييرات در متابوليسم کبد را نشان مي دهد که مي تواند منجر به بيماري هاي کبد چرب و سيروز کبدي شود.»

کبد نقش مهمي را در فرآوري چربي ها و کربوهيدرات هاي مصرفي ايفاء مي کند.

در برخي موارد زمانيکه غذاهاي چرب به طور مکرر به ميزان بيش از اندازه خورده مي شوند، چربي ها انباشت شده و موجب بروز مشکلي موسوم به کبد چرب غيرالکلي مي شود.

به گفته محققان، چربي هاي اشباع نظير کره، پنير چرب و روغن نارگيل از بدترين مواد خوراکي براي کبد هستند.

به گفته رودن، «تجمع چربي» موجب مي شود کبد 70 درصد گلوکز بيشتري توليد کند که به مرور زمان موجب افزايش سطح قند خون مي شود. اين وضعيت مي تواند در حساسيت به انسولين و ابتلا به ديابت نوع2 نقش داشته باشد.

همچنين بار اضافه چربي هم موجب عملکرد سخت تر سلول هاي کبد مي شود که مي تواند آنها را تحت فشار قرار داده و منجر به بيماري کبدي شود.

برچسب‌ها:

نظر شما