شناسهٔ خبر: 17668919 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

حاشيه‌نگاري از آيين آغاز جشنواره سي و پنجم فيلم فجر

از سوتي‌هاي کرمي تا تجلیل‌هاي چندباره از ترانه عليدوستي

افتتاحيه سي و پنجمين جشنواره فيلم فجر در حالي با اجراي احسان کرمي در سالن برج ميلاد برگزار شد که اين مراسم حاشيه‌هاي جالبي داشت. احسان کرمي، مجري اين برنامه بارها در جريان اجراي مراسم به اصطلاح دچار اشتباهات کلامي شد.

صاحب‌خبر -
کرمي در ابتداي بيان سخنانش از واژه بين‌المللي براي جشنواره فجر استفاده کرد، ولي به سرعت کلام خود را تصحيح کرد. در بخش تجليل از شهيد کنعاني که با پخش تيزري از اين شهيد همراه بود، مجري بارها از اين شهيد با عنوان کناني ياد کرد و در انتهاي مراسم تجليل به او تذکر دادند که نام شهيد نيروي انتظامي کنعاني است. احسان کرمي هنگام نام بردن از محمد کاسبي که براي تقدير روي سن آمده بود، از اين بازيگر با کسر حرف سين ياد کرد و او را کاسبي صدا کرد، اما در کل و با اغماض از اين موارد مي‌توان از اجراي احسان کرمي به عنوان اجرايي موفق ياد کرد.

در تيزري که براي بزرگداشت سيدغلامرضا موسوي ساخته شده بود، در بخشي که اين تهيه‌کننده سينما از حضور خود در جريان تظاهرات انقلاب اسلامي در بهمن 57 ياد مي‌کند در بين چند فريم از تظاهرات، نمايي از تظاهرات طرفداران شاپور بختيار که پرچم‌هاي سه رنگ ايران را در دست دارند نيز نمايش داده شد.

از نکات خوب و جالب توجه مراسم بزرگداشت چهار پيشکسوت سينما اين مسئله بود که همه اين افراد به جز تورج منصوري که پسر و دختر خود را به جايگاه فراخواند همراه با همسران خود به جايگاه آمدند و از زنان خود تقدير کردند. تمام صندلي‌هاي سالن اصلي برج ميلاد تهران اشغال شده بود و تعدادي از مهمانان به شکل سرپايي مراسم را دنبال مي‌کردند.

از اقدام ترانه عليدوستي سه مرتبه توسط افراد مختلف ياد شد و تجليل به عمل آمد. سيدغلامرضا موسوي، تهيه‌کننده سينما، احسان کرمي مجري برنامه و حجت‌الله ايوبي هر کدام به طور مجزا از اقدام ترانه عليدوستي ياد کردند و تقدير به عمل آوردند. ايوبي از حرکت عليدوستي با عنوان تحريم اسکار ياد کرد: «موجب افتخار است که يک بانوي ايراني اسکار را تحريم کرد. سينماگران ما مرزداران ايران هستند، چنانچه وقتي عباس کيارستمي‌ها و اصغر فرهادي‌ها آثار سينماي ايران را به جهان عرضه مي‌کنند، موجب شگفتي همه مي‌شوند.»

احسان کرمي، مجري مراسم در سخناني، درگذشت کاظم افرندنيا، بازيگر قديمي سينماي ايران را تسليت گفت. او همچنين گفت: «جشن سينماي ملي است، اما در همين افتتاح، يادي مي‌کنيم از آتش‌نشانان و مرزداران عزيز کشورمان که حادثه اتفاق افتاده براي آنها موجب غمگيني جامعه ما شد.»
او در اين بخش از علي مهديان به عنوان نماينده آتش‌نشانان دعوت کرد تا به روي سن بيايد. سپس با حضور مهديان روي صحنه، لوحي به يادگار از سوي جشنواره فيلم فجر و با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رئيس سازمان سينمايي و عضو کميسيون فرهنگي مجلس تقديم او شد. وقتي امير مهديان روي سن آمد، حضار برايش دست زدند و براي رفتگان حادثه پلاسکو فاتحه خواندند و صلوات فرستادند.
وقتي اميرمهديان روي صحنه حاضر شد و لوح خود را گرفت، با بغض گفت: «اين گل‌ها پر‌پر شدند، اما همه مردم کمک کردند و ما توانستيم آواربرداري کنيم. مانند تفحص شهيدان. اين لوح تقدير و تشويق‌ها براي همه شهيداني است که جان خود را دادند. ما اين شغل را انتخاب کرديم و جانمان را براي شهروندان گذاشتيم و مي‌گذاريم.»

در بخش آنونس، لوح تقدير و سيمرغ بلورين به روح‌الله موحدي براي ساخت آنونس فيلم «سيانور» اهدا شد. موحدي پس از دريافت جايزه خود گفت: با تشکر از سيدمحمود رضوي، از گروه «سيانور» براي همه سيمرغ‌هايي که نگرفتند، تشکر مي‌کنم و اين سيمرغ را به همه گروه تقديم مي‌کنم.