به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خانه ملت، دکتر کاظم جلالی در جلسه شورای عمومی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، ضمن تبریک عید غدیر خطاب به دانشجویان، گفت: اینکه شما برادران و خواهران بخشی از زمان خوب زندگی خودتان را به فعالیتهای اجتماعی و صیانت از ارزشهای انقلاب اسلامی خصوصاً در سنگر دانشگاه میگذرانید باید تشکر کرد و برای رویکردی که برای شما عزیزان وجود دارد، باید تبریک گفت.
وی افزود: با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم و سمت انتخابات میرویم مقداری در مورد شرایط آینده با هم صحبت کنیم. سال آینده رنگ و بوی ثبتنام در انتخابات است و قاعدتاً باید در آبانماه ثبتنام برای مجلس باشد، لذا طبیعی است که زمستان داغی را در مورد تعاملات مجلس داشته باشیم. یک بخشی شهرهای بزرگ و یک بخشی شهرهای کوچک و باید اینها را از یکدیگر تفکیک کنیم.
اصولگرایی باید نسخشناسی و کالبد شکافی شود
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه در شهرهای بزرگ تجربه نشان داده لیستها کارساز است، اما در شهرهای کوچک لیست اثرِ زیادی ندارد، گفت: من 4 دوره است که نماینده شهرستان هستم و در دولتهای مختلف آمدهام. مردم در شهرهای کوچک شناختشان روی اشخاص است و شاید رأیشان از شهرهای بزرگی مانند تهران دقیقتر باشد. با انتخابات ریاستجمهوری تحولات در کشور شکل گرفته و اینکه چه ائتلافهایی شکل خواهد گرفت، سه جریان اصلی در انتخابات مجلس حضور خواهند داشت. یک جریان کلی به نام اصولگرایی خواهد داشت و در اصولگرایی نیز باید نسخشناسی و کالبد شکافی شود.
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس اظهار داشت: جریان دیگری به نام اصلاحطلبی وجود دارد که این دو جریان به شکل سنتی تاکنون در انتخابات مختلف حضور پیدا کردهاند. از انتخابات ریاستجمهوری گذشته یک رویکرد جدیدی هم ایجاد شده که نمیخواهم بگویم این رویکرد جدید معنایش این است که اساساً عقبه تشکیلاتی سنگین است. نه، شاید عقبه اصولگرایی و اصلاحطلبی در داخل کشور جا افتاده، اما آن چیزی هم که به عنوان اعتدال شکل گرفته این هم میتواند یک جریان دیگری برای انتخابات باشد.
جلالی تاکید کرد: اینکه اینها چگونه با هم خواهند بود، به عوامل متعدد باز میگردد. یکی اینکه اصولگرایی چه کار خواهد کرد؟ شما میدانید در داخل اصولگرایی بحثهای فراوان است. وحدت اصولگرایان و در کنار هم بودن و به شکل انتزاعی مباحث مطرح میشود که به شکل تئوریک مباحث درستی است، اما به لحاظ عملی نشد و اصولگرایی نتوانسته در یک روندی وحدت خودش را نشان دهد.
در داخل اصولگرایی یک سری تنگنظریها وجود دارد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خانه ملت، نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس اضافه کرد: مثلاً در انتخابات ریاستجمهوری اخیر نیز دیدید که اگرچه ساز و کاری برای وحدت ایجاد شد، اما تقریباً ساز و کار وحدت ایجاد نشد و کاندیداهای شاخص اصولگرا همه در صحنه ماندند، با اینکه میدانستند ماندنشان میتواند سمتی رود که هیچکدام پیروز نشوند، اما همه ماندند و لذا باید ساز و کار اندیشید.
جلالی افزود: آن چیزی که من میفهمم این است که در داخل اصولگرایی یک سری تنگنظریها وجود دارد که باید تکلیفشان مشخص شود. آنها فقط خودشان را اصولگرا میدانند و هر کسی نقدی کرد دیگر اصولگرا نیست و از دایره اصولگرایی دور میشود. به نظر میرسد نگاه خوبی نیست، البته معمولاً اینگونه بوده که هر زمان قدرت را به دست گرفت سعی کرد در گروه محدودی متمرکز شود و هر زمانی هم که قدرت دستش نبود، مقداری تسامحش بیشتر شد.
وی اظهار داشت: این باید روشن شود در طول سالیان گذشته خسارتهای زیادی از تنگ نظری دایره اصولگرایی دیدهایم، خودش خسارت دید و اینکه اصولگرایی درگیر با خودش شود و بحث پالایش کردن و رسیدن به اصولگرایی ناب! اصولگرایی ناب هم فقط ماییم و این روند را به جایی میرساند که بقیه حذف میشوند. این باید علاج شود یا برخی از نگاههای تندروانه که در اصولگرایی وجود دارد، باید در یک جایی مشخص شود.
جلالی خاطرنشان کرد: مثلاً میگوییم میخواهیم وحدت پیدا کنیم. چهار سال پیش که قرار این نبود. خدا انشاءالله حضرت آیتالله مهدویکنی را شفا دهد. وی با آن سن و کهولت و مشکلات، محوریت را به دست گرفتند و باید دید چه کسانی در مقابل این شخص وحدت را بر هم زدند؟ مگر ایشان ساز و کار را درست نکردند؟ در جلسات قرار بود 8+7 تشکیل شود که شد 6+7 و 7 نفر عبارت بود از سه نفری که با آقای احمدینژاد صحبت کرده بودند(قبل از اینکه آن 11 روز خانهنشینی انجام شود)، آقای احمدینژاد قرار بود اصولگرایی را به وحدت برساند، لذا با مرحوم عسگراولادی و آقای حدادعادل و آقای ولایتی با هم صحبت کردند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: بعد که دیگر خانهنشینی انجام شد، قرار شد جریان اصولگرایی با محوریت آقای مهدویکنی پیش رود. آیتالله مهدویکنی این سه نفر را حفظ کردند و 4 نفر دیگر را نیز که دو نفر از جامعه مدرسین و دو نفر از جامعه روحانیت که 7 نفر شدند.
وی ادامه داد: از این طرف هم قرار بود دو نفر از جبهه پیروان خط امام و رهبری بیایند، دو نفر جمعیت ایثارگران و رهپویان و دو نفر هم آقای قالیباف و لاریجانی نماینده بفرستند و دو نفر هم جبهه پایداری بفرستد. جبهه پایداری در آن ائتلاف شرکت نکرد. آقایان میگفتند مراد شما چه وحدتی است؟ فلسفی، نظری؟ شخص آیتالله مهدویکنی در آن دوره ناراحت شدند و در جلسه گفتند ما میفهمیم وحدت یعنی چی.
هر کدام از جریان های اصولگرایی میخواهند محوریت در دست خودشان باشد
جلالی تصریح کرد: تجربه موفقی در آن مجلس نشد و این هم از ریاستجمهوری. چرا موفق نیست؟ مگر ما نمیفهمیم وحدت ضرورت دارد. چرا به نتیجه نمیرسیم؟ چون خوب آسیبشناسی نمیکنیم و هر کدام میخواهیم محوریت در دست خودمان باشد و هر کدام هم میخواهیم سهم بیشتری داشته باشیم و به دیگران نیز سهم ندهیم. شاید اگر آسیبشناسی شود به بسیاری دلایل دیگری هم برسیم، مبنایش هم این نیست که فقط یک نفر اشتباه میکند. نه، نمیخواهم غیرمنصفانه بگویم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خانه ملت، وی گفت: این یک موردی است که باید دید اصولگرایی میخواهد چه کار کند؟ آسیبشناسی کند؟ خلأ هم دارد و بالاخره شخصی مانند آیتالله مهدویکنی که همه نسبت به ایشان اجماع داشتند در بین ما نیستند و در بیمارستان است.
این نماینده مجلس یادآور شد: بحث اصلاحطلبی نیز در کنار این وجود دارد. بالاخره در جریان اصلاحات نیز کار به راحتی نیست و آنها هم دچار اختلاف نظرها هستند و در اصلاحطلبان هم باز جریانات و رگههای تندرو وجود دارد که آنها هم شعارها و عملکردهایشان امروز کاملاً مشخص است و بخشی از آنها هم هستند که متعادلتر حرکت میکنند.
شاکله تعامل سه جریان اصولگرایی، اصلاح طلبی و اعتدال نتیجه مجلس دهم است
وی افزود: بحث آخر، بحث دولت و جریان اعتدال است که دولت میخواهد چه کار کند؟ آیا پشتِ اعتدال میخواهد جریان شکل بگیرد و البته این به عملکرد یک سال آخر دولت، بسیار مرتبط است و اگر دولت بتواند بخشی از مشکلات را حل کند و اقبال عمومی سمت دولت باشد قاعدتاً دولت میتواند از جریان اعتدال استفاده کند. اگر موفقیتهایش زیاد نباشد خصوصاً در دو حوزه تورم و رکود توفیقات دولت زیاد نباشد که همین دو حوزه به عوامل بسیاری در صحنه داخلی و بین المللی بر میگردد، آن زمان دولت و جریان اعتدال شاید با مشکلات بیشتری مواجه شوند.
جلالی اظهار داشت: خلاصه کلام این است که این سه جریان از اکنون شکل میگیرد و رایزنیها شروع میشود. باید دید اینها در چه قالبی شکل میگیرد و به چه سمتی پیش خواهد رفت که شاکله تعامل این سه جریان نتیجه مجلس شورای اسلامی در دوره دهم میشود.
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در پاسخ به سوالات دانشجویان گفت: اصولگرایی که به اسم نیست. همین جریانی که شکل گرفته جریان فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت است. چند اتفاق است که برای آن شواهد تاریخی زیادی وجود دارد. اینکه اصلا چرا چنین فراکسیونی به وجود آمد؟ یک سری علتهایی وجود دارد که به آنها نمیپردازم. یک سری اختلاف نظرهایی که وجود دارد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر ما میگوییم اصولگرایی در عمل هم باید اصولگرا باشیم. اصولگرا فحش نمیدهد و تند حرف نمیزند. اصولگرایی بیمنطق حرف نمیزند. اصولگرایی یعنی منطق قرآن، اصولگرایی یعنی عمل کردن مثل ائمه، یعنی خوش اخلاقی، درست بودن، یعنی زندگی شخصی و اجتماعیت در دو فاز نباشد.
تخریب و کاسبی با جریان اصولگرایی منافات دارد
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس افزود: از هیچ چیزی برای خودمان کاسبی ایجاد نکنیم. ما میگوییم همدیگر را حذف و خراب نکنیم. مثلا روز 22 بهمن رئیس مجلس را با مهر بزنیم، آیا اصولگرایی است؟ اگر اصولگرایی است باید تعطیلش کنیم.
جلالی اضافه کرد: مثلا وقتی خواستند سفارت انگلیس را بگیرند ما گفتیم این کار را نکنید. آن وقت ما شدیم غیر و رفتند گفتند ما میخواهیم لانه جاسوسی دوم را بگیریم. قبل از هر حرکتی باید از شرایط بینالمللی دریافتی داشته باشیم. از ابزارهای غلط استفاده نکنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ما قطعا یک سری اختلاف نظر داریم. اتفاقی که در مجلس افتاد چه بود؟ مگر ما به دنبال وحدت اصولگرایی نبودیم؟ دوستان آمدند و در جلسات 8 +7 که شده بود 6 + 7 کل مجلس را به گروگان هیئترئیسه گرفته بودند، یعنی اگر میخواهیم کاظم جلالی رئیس مجلس شود جریان را جوری بچینیم که در انتها کاظم جلالی رئیس شود.
وی ادامه داد: موقعی که 8 + 7 لیستش را داد، جریان اصولگرایی رای آورد، اما بسیاری از کسانی که رای آوردند در لیست 8 + 7 نبودند. وقتی به مجلس آمدند گفتند ما با اینها نمیتوانیم جمع شویم. برای اینکه اینها از اصولگرایان حمایت کردند و ما را حذف کردند. آمدند گفتند ما باید فراکسیون اصولگرایان را تشکیل دهیم. فراکسیون اصولگرایان میشود همه نمایندههای مجلس به جز اصلاحطلبانی که تابلودار باشند.
جلالی اظهار داشت: گفتند قبول نداریم. 7 تا 8 نفر اصلاحطلبان تابلودار که هیچ، اقلیتهای دینی هم هیچ. گفتیم اقلیتهای دینی چرا اصولگرا نباشند؟! آقایی داریم به نام «بسپوریا» نماینده آشوریها در مجلس. من شاید چندین ماموریت با وی خارج از کشور بودم. این نماینده آن قدر در دفاع از انقلاب و نظام کارآیی دارد که ما کارآیی نداریم.
کسی که از فیلتر شورای نگهبان گذشت از نظر ما دیگه فتنهگر نیست
این نماینده مجلس تصریح کرد: چرا ما باید حرف بزنیم؟ ما شیعهایم، مسلمانیم، اما او میآید چطور دفاع میکند از نظام جمهوری اسلامی. خوب ما بگوییم اصولگرایی چیست؟ خودخواهیهای ما؟ گفتیم اینها را نمیشود حذف کرد. گفتیم دیگر چه کسانی؟
وی افزود: گفتند ما 35 تا 40 نفر فتنهگر در مجلس داریم. گفتیم ما دیگر این را نمیپذیریم. کسی که از فیلتر شورای نگهبان گذشت از نظر ما دیگه فتنهگر نیست. فتنه حوزه تخصصی شورای نگهبان است. شما نمیتوانید به نماینده مردم که رای آورده بگویید فتنهگر. اینجا بود که ما اختلافنظر پیدا کردیم. ما چندین جلسه گذاشتیم. بنده بودم از آن طرف و آقای زارعی و آقای زاکانی هم بودند. بعضی از جلسات هم در دفتر آقای ابوترابی برگزار میشد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خانه ملت، جلالی افزود: حالا فلسفه چه بود؟ فلسفه این بود که رأی لاریجانی در فراکسیون کم شود. آنجا هر کسی را که احساس میکردند که به لاریجانی بعدا رای میدهد در لیست اصولگرایان قرار نگیرد یا در حداقل قرار بگیرد. مثلا کسی مثل بنده را نمیتوانستند حذف کنند. هم عضو 8+7 بودم و هم در شاهرود بعد از 4 دوره بیش از 60 درصد رای آوردم. هیچوقت هم نیاز نداشتم کسی تابلو پشت سرم بگیرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در مجلسی وارد شدیم که یک عدهای آمدند که میگویند ما اصلا مکانیزم 8+7 را قبول نداریم. این را به آقای زاکانی گفتم که اینها با شما حرف دارند و میگویند اینها ما را حذفمان کرده بودند، حالا شدیم اصولگرا؟ چطور دیروز که لیست را میبستید اصولگرا نبودیم؟ امروز که رای آوردیم شدیم اصولگرا؟ ما با آن مباحث سر و کار داشتیم. بر این اساس بود که فراکسیون رهروان ولایت شکل گرفت.
نیازمند اصولگرایی اصیل هستیم نه اصولگرایی کاسبکارانه
وی ادامه داد: حالا اشکال دارد شما حتی اگر کسانی رنگ و لعاب اصلاحطلبی هم دارند، اما اصلاحطلبیشان اصلاحطلبی مبتنی بر ارزشهای دینی است. مثلا آقای پزشکیان فردی فوقالعاده ارزشی است. زندگیاش را من مطمئنم از خیلی از اصولگرایان اصولگرایانهتر است. چطوری ما بگوییم نه تو نیستی؟ حالا این یکی از آن نگاههای جاهلی نیست؟ ما برای همین انقلاب نکردیم که اینطوری همدیگر را نگاه کنیم؟ لذا این فراکسیون شکل گرفت.
جلالی افزود: اگر این فراکسیون مواضعی داشته که با اصولگرایی اصیل نه آن اصولگرایی کاسبکارانه که اینجا سفره من است. ما این را قبول نداریم. اگر با اصولگرایی اصیل که خط امام(ره) و رهبری است منافات داشته بیایید بگوئید اگر نداشته که بدانید اینها تقوای اینطوری پشت سرش است.
وی افزود: اگر ما حضور نداشتیم بعضی در مجلس میگفتند ما فراکسیون مستقل تشکیل میدهیم و در اصولگرایان هم نمیآییم. من به عقیده دوستان انسان منعطفی هستم، چرا که میخواهم وحدت ایجاد شود، اما گاهی عملکرد به گونهای میشود که وحدت امکانپذیر نیست.
جلالی اظهار داشت: در مجلس کسی، کسی را جذب نمیکند. در مجلس مهم این است که در راستای اهدافی که حرکت میکنید بتوانید یک عقل دستهجمعی را شکل دهید. بحث من جذب و دفع نیست.
وی ادامه داد: در بحث وزیر علوم اختلافنظر بود. بین فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت. ما نتوانستیم به جمعبندی برسیم. به همین دلیل اعلامنظر فراکسیونی نکردیم. بخشی از اصولگرایان سفت و سخت بودند که این کار را درست نمیدانستند. میگفتند اگر قرار است اتفاق خاصی پس از آن روی ندهد بهتر است، هزینه نکنیم.
جلالی در ادامه گفت: من از رای دفاع نمیکنم. اتفاقا مقام معظم رهبری فرمودند دانشگاه باید سیاسی باشد، اما راست است که نباید دانشگاه باشگاه جریانات سیاسی شود. امام(ره) هم در گذشته فرمودند سلامت آینده ما وابسته به سلامت دانشگاه ماست.
وی گفت: منظور من این بود که شما نمیتوانید بگویید در مجلس همه باید اینگونه رای دهند. مجلس محل تضارب آراست. مقام معظم رهبری هم تاکید کردند که ما باید مجلس زندهای داشته باشیم. اکثریت نمایندگان اگر نظر صریح مقام معظم رهبری را بدانند، به آن عمل میکنند.
جلالی افزود: نمونهاش آقای سید شمسالدین حسینی عزیز که وزیر اقتصاد بودند. زمانی که سر مسئله سه هزار میلیارد استیضاح میشدند، وقتی فهمیده شد باید به گونهای دیگر عمل شود، خود دکترلاریجانی آمد به عنوان مدافع وی صحبت کرد. از این نمونه زیاد داریم، البته مشی رهبری ورود و دخالت در امور قوا نیست، مگر جایی که احساس کنند مصلحتی وجود دارد یا ضرری متوجه کشور میشود.
جلالی در رابطه با سوال یکی از دانشجویان ادامه داد: تحقیق و تفحص را که کمیسیون نمیتواند انجام دهد. آن تحقیق و تفحص در همین مجلس تصویب شد. چون شما چهرههای علمی هستید و آینده سازید یاد بگیرید دقیق صحبت کنید. اگر در کشور 5 نفر را پیدا کنید که پایهگذار بسیج دانشجویی باشند یکی از آنها بنده هستم.
وی افزود: برای تحقیق و تفحص یک نماینده میتواند پیشنهاد دهد. اول داخل کمیسیون میرود و در آنجا رأیگیری میشود و آن گاه کمیسیون یا رد میکند یا تصویب.
جلالی تصریح کرد: بعد سخنگوی کمیسیون در داخل صحن مجلس گزارش میدهد که نظر ما لازم نیست و یا خیلی لازم است. اگر گفت لازم است بلافاصله رأیگیری میشود. اگر گفت لازم نیست یکی از طراحان تحقیق و تفحص 10 دقیقه فرصت صحبت دارد و مجلس نظر میدهد.
تذکرات اجرایی فقط وقت مجلس را میگیرد /خیال میکنیم همه چیز تریبون است
وی افزود: برای مثال در مجلس ششم، بنده و حاجیبابایی یک تحقیقی تحت عنوان مدیران پروازی در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح کردیم که در صحن صحبت شد و خوشبختانه رأی آورد. الان مسئول تحقیق و تفحص میگوید توپ در آن زمین آنهاست. هر چیزی را که آنها تصویب کنند، میشود.
جلالی خاطرنشان کرد: مراحل تحقیق و تفحص اینگونه است که بعد از اینکه گزارش آماده شد گزارش به کمیسیون مربوطه میرود و بعد از آن کمیسیون گزارش را تصویب میکند. عین گزارش کمیسیون مصوب در مجلس قرائت میشود، پس دیگر در آن حاشیهپردازی نکنیم. مجلس آن را تصویب کرد. آقایانی هم که میگویند بسیار حرف بوده است، جناب آقای زاکانی یکی از افرادی است که سردمدار مبارزه با دانشگاه آزاد از نوع آقای جاسبی بوده و الان نیز تحقیق و تفحص در دستان خودشان است.
وی ادامه داد: من با همین مخالفم و خیال میکنیم همه چیز تریبون است. افراد پشت تریبون 5 دقیقه حرف میزنند و خودشان را خالی میکنند و 24 ساعت بعد از آن به جواهرزاده میآیند و استراحت میکنند، چه فایدهای دارد؟ بدیهایمان این است که رسانههای ما در جمهوری اسلامی ایران به ضد خودش تبدیل شده و همه افراد را کارنامههایشان را با تریبونها میسنجیم. این عقبماندگی ماست.
وی گفت: من 4 سال در مجلس هستم و فکر میکنم فقط یک سوال از وزیر پرسیدم. افتخار میکنم چون وقت نظام را نگرفتهام، چون فایده ندارد. یک موردی در مجلس به نام تذکرات اجرایی داریم که فقط به این درد میخورد وقت مجلس را میگیرد و بنده میگویم هیچ فایدهای ندارد و این هم باید عوض شود. مشکل ما همین است که باید حرف زد برای مثال نمازجمعه تریبون است و باید حرف زد، اما همه جا نمازجمعه نیست و باید کار کرد و اصلاح کرد.
جلالی تاکید کرد: من رئیس مرکز پژوهشها نیز هستم. از من باید بپرسید اصلیترین مسائل چیست که مغفول واقع میشود؟ ما به کدام سمت میرویم؟ در فرهنگ، سیاستخارجه و سیاست داخلی کجا هستیم؟ از همین آقایون تریبونی یک سوال کنید که شما هر روز حرف میزنید چند طرح برای اصلاح وضعیت اداری کشور دارید؟
وی ادامه داد: ما انقلاب اسلامی کردهایم، اما سیستم ادارات ما مانند همان زمان شاه است. چه کاری کردهایم؟ چند طرح اقتصادی داریم؟ وضع اقتصاد چگونه است؟ من اتفاقاً نماینده شهرستانی هستم و هیچکس مثل این نمایندهها کف خیابان نیست. من گاهی با قصابهای شاهرود جلسه داشتهام و گفتهاند آقای جلالی ما هیچ چیز دور ریز دیگر نداریم و همه چیز را به مشتری میدهیم و برخی گریه میکنند که چرا چربیهای دور ریختنی را به مشتری میدهیم؟
باید اصولگرایی عمل کنیم نه عشیرهای و قبیلهای
جلالی ادامه داد: یک زمانی آقای ناطقنوری رئیس مجلس بود و من هم آن زمان هنوز وارد مجلس نشده بودم. یک موضوعی را به وی گفتیم که ناطقنوری گفت در مجلس میگویند شب اول قبر ما همه باید خودمان جواب دهیم و تو و فرد دیگری که جایِ ما نمیآید. فراکسیون حزب نیست و یک گروه منضبط نظامی و تشکیلاتی نیست، مثلاً در مجلس شاید دهها فراکسیون باشد و در مجلس چون کار براساس رأی است شاید گاهی جابهجایی یک رأی تصمیم عوض شود. شما تلاش میکنید رایزنی کنید عوض کنید منظور از فراکسیون همین است.
وی افزود: ما قرار نیست که عشیرهای و قبیلهای عمل کنیم و قرار است اصولگرایی عمل کنیم. واجب نیست مانند قبل عمل شود، اما اساساً همین مهم است. چگونه اصولگرایی میتواند به وحدت برسد.
جلالی تصریح کرد: دفعه قبل گفتند وحدت به این است که تشکلهای مختلف نمایندگانشان دورهم جمع شوند و لیست درست کنند و این کار را کردند و الان می خواهد لیست دهد یا خیر! اگر یک مکانیزم وحدت درست نشود، صد لیست در میآید و یک شکست دیگری میشود پس حتماً باید ساز و کاری درست کنیم شاید به قول شما ساز و کار خوبی نباشد.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس ادامه داد: چه کسی باید در کشور فساد را بررسی کند؟ آن مرجع واقعاً مجلس نیست و قوه قضائیه مسئول است و مجلس فقط تحقیق و تفحص میکند و اثر حقوقی بیشتر از این ندارد، آن وقت مجلس رأی گیری میکند که تحقیق و تفحص را به دستگاه قضا بفرستد یا خیر! البته دستگاه قضا اگر احساس کند در جایی تخلف اتفاق میافتد وارد میشود.
جلالی تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، دستگاه قضائی همه این ها برای همین است. فرض کنید مجلس کاملاً تحقیق و تفحص کرده و کاملاً تشخیص داده دانشگاه آزاد فساد دارد، این پرونده از این که در افکار عمومی خوانده می شود درست است اما دقیقاً باید به دستگاه قضا رود و دوباره از ابتدا بررسی شود و اگر دستگاه قضا به خلاف تفحص مجلس برسد حکم را دستگاه قضا صادر می کند..
این نماینده مجلس ادامه داد: به مواضع ما در سال 88 دیگر نباید برگردید چون روشن بود، تلاشهایی که ما انجام دادیم فکر میکنم پنهان و پوشیده نیست اما در مورد ساکت فتنه و کاسب فتنه درست میگویید نباید شکاف ایجاد کنیم اما وقتی این عبارتها را خلق میکنند در مقابل هم خلق میشود و من تأیید نمیکنم که کار درستی است.
جلالی افزود: آن زمانی که با من مصاحبه کرده بودند، حتی آن روزنامه نگاری هم که آمده بود با من بحث میکرد، یک هفته قبل از مصاحبه روزنامه اعتماد، آن جمله من را زدند و خبرنگاران مصاحبه کردند و من گفته بودم که خسارتی که در سال 88 به ما وارد کردند خسارت بسیار بالایی است و این گونه نیست که بشود راحت از آن گذشت. خسارتی که در سال 88 به انقلاب وارد شد غیر قابل جبران است و این که مقام معظم رهبری با دردمندی آن را میگویند برای این است که کاملاً خسارت را دیدهاند، بردی که از جهت مشارکت مردم داشتیم.
وی افزود: من یادم است که در کشورهای دنیا اصلاً برند ایران بالا رفته است و کار به جایی رسید که بازنده شدیم. من یادم افتاد که در سال 88 یک جلسه در الجزایر داشتیم و در آن جا یک بیانیه نوشته بودند که ما انتخابات ایران را به ملت ایران تبریک می گوییم و از مردم ایران می خواهیم که وحدت خودشان را حفظ کنند، آقای دکتر لاریجانی آنجا بودند و من در کمیته نگارش بودم و گفتند بگویید یعنی چی که به ما تبریک می گویند انتخابات که تبریک ندارد و نتیجه انتخابات باید تبریک گفته شود. این که چه میگویند که ملت ایران وحدتش را حفظ کند؟ ملت ایران وحدتش را حفظ میکند بیگانگان نباید دخالت کنند. من به جلسه رفتم و کشورهای دیگر نیز نشسته بودند و گفتم از برادران الجزایری تشکر میکنیم که این بیانیه را نوشتهاند اما ما خواهش میکنیم که نتیجه انتخابات را تبریک بگویید. دوم این که ملت ایران وحدت دارد بیگانگان در کشور ما دخالت میکنند. در آنجا خانمی به نام «زینب» بود که نماینده مجلس مصر بود، در آنجا گفت نه ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم و انتخابات که نتیجهاش معلوم نیست که تبریک بگوییم.
اولین شرط اصولگرایی این است که ما به تعهداتی که میدهیم پای بند باشیم
وی ادادمه داد: چون آن زمانی بود که حضرت آقا، پنج روز تمدید کرده بودند که شورای نگهبان نظرش را بدهد. من گفتم درست است که معلوم نیست اما شما ساز و کارهای قانون اساسی ما را که نمیتوانید نقض کنید هر چیزی بر اساس قانون اساسی ما نتیجه انتخابات شد آن تبریک دارد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری خانه ملت، جلالی تصریح کرد: گفتم ما کشوری هستیم که هر 4 سال یکبار رئیس جمهورمان عوض می شود و این شانس را نداریم که در یک کشوری زندگی کنیم که 30 سال رئیس جمهور همان یک فرد باشد، من بچه بودم آقای حسنی مبارک رئیس جمهور بود و الان من یک پیرمردی شدم هنوز هم ایشان رئیس جمهور است.
جلالی در پایان تصریح کرد: آن چنان من در آن جلسه داغ کردم و تند حرف میزدم که یادم میآید که احمد ناطقنوری که در آن زمان نماینده بود در سالن را باز کرد و دید من داد میزنم. در را بست رفت و گفت چی شده که عصبانی شدهای؟ یک زمانی بود که به لاریجانی ساکت فتنه میگفتند. ما هیچ زمان ساکت فتنه نبودیم و وی هم نبود. من هم تأیید میکنم و حرف ما همین است که اولین شرط اصولگرایی این است که ما به تعهداتی که میدهیم پای بند باشیم، پس تاکنون ملتزم نبودیم. دومین نکته این است که کدام بخش اصولگرایی چه در 8+7 و چه در انتخابات ریاستجمهوری به جز آقای ولایتی دیگر کدام بخش اصولگرایی بود که با بقیه اصولگرایان کار نکرد.
پایان پیام