به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در آمریکای لاتین، روز 12 اکتبر (20 مهر) روز انتخابات عمومی بولیوی میباشد؛ در این انتخابات مردم بولیوی رئیس جمهور جدید و معاون آن، 130 نماینده مجلس و 36 سناتور را انتخاب میکنند.
خبرگزاری «تلهسور» در این خصوص نوشت: در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، رئیس جمهور بیشترین قدرت را در ساختار سیاسی آن کشور دارد؛ با توجه به قانون اساسی، رئیس جمهور برای یک دوره 5 ساله انتخاب میشود و حق انتخاب مجدد تنها برای یک دوره بعد را نیز دارا میباشد.
شهر «لاپاز» پایتخت بولیوی 29 کرسی و پس از آن «سانتاکروز» 28 کرسی در مجلس بولیوی دارد.
در اکتبر سال 2013 بر اساس قانونی جدید 7 کرسی برای نمایندگان مردم بومی در مجلس بولیوی در نظر گرفته شد.
نظرسنجیها نشان میدهد «اوو مورالس» پیروز انتخابات ریاست جمهوری ماه اکتبر بولیوی خواهد شد.این نظرسنجی اخیر که در روز 20 آگوست (29 مرداد) انجام گرفت، نشان میدهد «اوو مورالس» رئیس جمهور فعلی بولیوی 59 درصد آرا و پس از آن «ساموئل دوریا مدینا» 17 درصد آرا و «خورخه کوئیروگا» 4 درصد آرا را در انتخابات آینده ریاست جمهوری بولیوی کسب خواهند کرد.
«مورالس» از سال 2006 رئیس جمهور بولیوی بوده است؛ دولت وی در سال 2009 قانون جدیدی را در قانون اساسی این کشور وارد کرد که به وی اجازه میدهد مجدداً حق شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را داشته باشد.
بنابر قانون اساسی جدید بولیوی که در سال 2009 به تصویب رسید برای یک رئیس جمهور تنها 2 دوره تعریف شده اما دادگاه عالی بولیوی سال 2013 میلادی طی حکمی تایید کرد که دوره نخست ریاست جمهوری «مورالس» بین سالهای 2006 تا 2009 مجزا از این قانون است و وی میتواند برای بار سوم نامزد انتخابات ریاست جمهوری بولیوی گردد.
احزاب مختلف در بولیوی
حزب جنبش به سوی سوسیالیسم
«مورالس» به عنوان نامزد حزب «جنبش به سوی سوسیالیسم» که در سال 1987 در بولیوی راهاندازی شده و توسط سازمانهای مختلف مردمی و اتحادیههای کارگری حمایت میشود در انتخابات ریاست جمهوری بولیوی شرکت میکند.
«مورالس» دبیر کل سابق اتحادیه کارگران «کوکا» نیز بوده است.
حزب اتحادیه دموکرات
حزب «اتحاد دموکراتیک» بولیوی یک اتحادیه متشکل از احزاب مختلف و مخالف دولت هستند که به طور عمده از ایدئولوژی جناح راست پیروی میکنند.
حزب پودموس
«خورخه کوئیروگا» به عنوان نامزد حزب «پودموس» در انتخابات ریاست جمهوری بولیوی شرکت میکند، حزب وی حزب سوسیال دموکراسی بوده که توسط دیکتاتور سابق بولیوی «هوگو بانزر» راهاندازی شده و از ایدئولوژی جناح راست پیروی میکند.
اطلاعاتی پیرامون نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بولیوی
اوو مورالس
«مورالس» اولین فرد بومی بوده که به ریاست جمهوری بولیوی رسیده است و به دلیل عملکرد قوی خود در بخش اقتصادی طرفداران بیشماری دارد؛ از زمان ریاست جمهوری وی بولیوی به طور متوسط سالانه 5.2 درصد از لحاظ اقتصادی رشد داشته و یکی از برترین کشورهای آمریکای لاتین از لحاظ پیشرفت اقتصادی است.
«مورالس» اقدامات سازندهای را در حوزه اقتصاد کلان بولیوی به مرحله اجرا درآورده که به محبوب شدن دولت وی کمک شایانی کرده است؛ وی همچنین در دوران خدمت خود به عنوان رئیس جمهور به ملی کردن صنایعی همچون گاز طبیعی پرداخت که به منزله درآمد اصلی کشور بولیوی محسوب میشود.
طرحهای انتخاباتی «مورالس» بر اساس توسعه اقتصادی و بهبود سطح کیفیت زندگی مردم در بولیوی است.
دولت چپگرای «مورالس» دارای سیاست خارجی موفقی بوده که در جهت همگرایی بیشتر با کشورهای آمریکای لاتین عمل کرده است.
این سیاست خارجی موفق موجب بهبود معاملات گاز با برزیل و آرژانتین شده که 2 شریک تجاری اصلی بولیوی هستند و همچنین در ایجاد پروژههای مشترک با ونزوئلا نقش مهمی داشته است.
«مورالس» در انتخابات قبلی بولیوی با کسب 50 درصد آرا به پیروزی دست یافت.
با توجه به موفقیتهای دولت «مورالس» در بخش اقتصادی، وی حمایت فراوانی را از سوی چهرههای برجسته حوزه تجارت بولیوی داشته و نیز از میان مردم بومی و اتحادیههای کارگری حمایتهای زیادی را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه اکتبر دارد.
ساموئل دوریا مدینا
«ساموئل دوریا مدینا» نامزد حزب «اتحادیه دموکراتیک» است و برای بار سوم پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری سالهای 2005 و 2009 به امید پیروزی در انتخابات ماه اکتبر شرکت کرده است؛ وی یک اقتصاددان و فارغ التحصیل از دانشکده اقتصاد لندن است.
وی به عنوان نامزد حزب چپ میانه معرفی شده ولی طرحهای پیشنهادی وی در گذشته و حال عملکرد متفاوتی را نشان میدهد.
برنامههای دولت «مدینا» اجرای سیاستهایی در جهت کاهش هزینههای دولتی است؛ وی همچنین پیشنهاد داده که درآمد حاصل از صنعت گاز ملی باید با سرمایهگذاران خارجی به صورت 50-50 تقسیم شود.
«دوریا مدینا» صاحب یک شرکت تولید سیمان شخصی میباشد و ثروت وی در حدود 10 میلیون دلار محاسبه شده است.
شرکت سیمان «مدینا» قراردادهایی را با دولتهای قبلی داشته و وی هچنین وزیر مسئول برای تخصیص بودجه دولت در سالهای 1989-1993 بوده که در شکلگیری مبارزات خصوصی نئولیبرالی و سرنگونی دولت «گونزالو سانچز د لوزادا» نقش داشته است.
وی پس از ربوده شدن توسط یک گروه مسلح بومی در سال 1995 در بولیوی مطرح شد که در حال حاضر ادعا میکند بدون در نظر گرفتن این موضوع با «اوو مورالس» در ارتباط است.
«مدینا» به دلیل رهبری تظاهرات خشونتبار جدایی طلبان علیه «اوو مورالس» در سال 2008 مورد حمایت «روبن کوستاس» فرماندار سانتا کروز است.
خورخه کوئیروگا
«خورخه کوئیروگا» نامزد حزب «سوسیال دموکراسی» بولیوی میباشد و به عنوان معاون رئیس جمهور در دوران ریاست جمهوری «سانچز د لوزادا» خدمت کرده است؛ پس از تظاهرات مردمی که موجب سرنگونی دولت «لوزادا» گردید «کوئیروگا» به مدت یک سال بین سالهای 2001-2002 رئیس جمهور بولیوی شد تا این کشور برای انتخاب دولت جدید آماده گردد.
«کوئیروگا» یکی از رهبران تظاهرات خشونتآمیز علیه «مورالس» در سال 2008 بود.
وی سیاستهای نئولیبرالی اعمال شده توسط متحد سابق خود «گونزالو سانچز د لوزادا» را به اجرا در میآورد.«کوئیروگا» در انتخابات عمومی سال 2005 بولیوی در برابر «اوو مورالس» قرار گرفته و موفق به کسب 29 درصد از آرا شد.
به گزارش فارس، بر اساس قانون انتخابات بولیوی، رأی دادن یک الزام محسوب میشود و کسانی که از رأی دادن در انتخابات ریاست جمهوری خودداری کنند، 400 بولیویانو (57 دلار) جریمه خواهند شد.
انتهای پیام/
∎
نظر شما