شناسهٔ خبر: 16608420 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

به مناسبت هفتم آذرماه روز نیروی دریایی ارتش

دریای امن امروز ما، مرهون ملوانان غیور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی

نیروی دریایی نیز، همچون سایر نیروها بحمدالله در آب های خلیج فارس و مرزهای آبی کشور در عرصه ی دفاع مقدس از کشور اسلامی مان چون نگینی درخشنده است و بر عرشه ی کشتی افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است

صاحب‌خبر -

گروه سیاسی: صبح هفتم آذر 59، دشمن با تمام قوا از هوا و دریا در صدد بازپس‌گیری پایانه‌های نفتی «البکر» و «الامیه»‌ برآمد که روز قبل توسط دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی به تسخیر در آمده بود؛ اما در یک مصاف نابرابر، ناوچه «پیکان» به تنهایی توانست تعداد دیگری از کشتی‌ها و هواپیماهای عراقی را از صحنه عملیات خارج کند. سرانجام پس از ساعت‌ها نبرد بی‌امان، هنگام ظهر 7 آذر 1359، در حالیکه دلاورمردان این ناوچه، آخرین گلوله‌های خود را به سوی دشمن نشانه می‌رفتند، ناوچه پیکان مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با پرسنل شجاع و فداکار خود در زیر آب‌های گرم خلیج‌فارس، جای گرفت.

دریای امن امروز ما، مرهون ملوانان غیور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی

به گزارش بولتن نیوز، با اینحال نتیجه این مصاف و این رشادت‌ها، انهدام بزرگترین پایانه صدور نفت منطقه و از کار انداختن بیش از 50 درصد از توان رزمی نیروی دریایی عراق بود. این نبرد آنچنان در روحیه دشمن بعثی اثر گذاشت که تا پایان جنگ حرکت چندان مهمی در دریا از آنها مشاهده نشد. به مناسبت رشادت‌ها و دلاورمردی‌های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و دریاهای کشور و بویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب‌های خلیج‌فارس در دوران جنگ تحمیلی، با تأیید امام، هفتم آذر، روز نیروی دریایی ارتش نام گرفت تا همه ساله حماسه باشکوه دریادلان نیروی دریایی و یاد شهدای عزیز و گرانقدر دریایی گرامی داشته شود.

هفتم آذر ماه روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی نیز، همچون سایر نیروها بحمدالله در آب‌های خلیج فارس و مرزهای آبی کشور در عرصهٔ دفاع مقدس از کشور اسلامی‌مان چون نگینی درخشنده است و بر عرشهٔ کشتی افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است.

رویارویی آنان با نیروی دریایی دشمن و آن همه افتخارات رزم و رشادت و شهادت و نیز کنترل و بازرسی کشتی‌ها در خلیج فارس و تنگهٔ هرمز و مهم‌تر از همه نبرد قهرمانانه آنان در برابر امریکای متجاوز و حضور جدی آنان در آب‌های بین المللی، نشانهٔ اقتدار و اعتبار این نیروی بزرگ و سرافراز است و ملت ایران باید به چنین ارتش مؤمن و وفادار افتخار کند.

«امام خمینی قدس سره»

به مناسبت رشادت‌ها و دلاور مردی‌های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و دریاهای کشور و به ویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب‌های نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی و در نطفه خفه کردن نیروی دریایی دشمن بعثی، در ابتدای دوران دفاع مقدس، با تأیید امام قدس سره هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش نام گرفت تا همه ساله حماسهٔ با شکوه دریادلان نیروی دریایی و یاد شهدای عزیز و گرانقدر دریایی گرامی داشته شود.

دریای امن امروز ما، مرهون ملوانان غیور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی

عملیات مروارید

پرسنل نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس حماسه‌های بزرگ آفریدند. دشمن بعثی با بسیج کامل نیروی دریای و هوایی خود از پایانه‌های صدور نفت «البکر» و «الامیه» مراقبت می‌کرد. علی رغم چنین حالتی، سپید جامگان نیروی دریایی در ششم آذر ۱۳۵۹، به این سکوها تاختند و با همکاری تیزپروازان نیروی هوایی ارتش، ضمن وارد آوردن ضربات کوبنده بر پیکرهٔ نیروی دریایی و هوایی دشمن، بیش از دو سوم این پایانه‌ها را منهدم کرده و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر مرتفع‌ترین دکل این پایانه‌ها به اهتزاز در آوردند.

پایانه‌های نفتی البکر و الامیه از بزرگترین مراکز صدور نفت است که در شمال خلیج فارس، در دهانهٔ خور عبدالله، نزدیک جزیره بوبیان کویت قرار گرفته و از شاهرگ‌های حیاتی اقتصاد عراق از طریق دریا به حساب می‌آید.

در این نبرد دریایی سخت، دو فروند ناوچهٔ موشک انداز از نوع «اوزا» و ۱۳ فروند از هواپیماهای جنگندهٔ دشمن به قعر آب‌های خلیج فارس فرستاده شد. به علاوه تعدادی از تکاوران دریایی عراق کشته و تعدادی نیز به اسارت در آمدند.

دشمن بعثی برای جبران این شکست‌ها در شب هفتم آذر ۱۳۵۹، با اعزام تعدادی شناور جنگی از طریق بندر نظامی «ام القصر» در خور عبدالله، سعی در باز پس گیری پایانه‌ها کرد که در این مصاف، ۱ فروند از شناورهای عراقی غرق و ۲ فروند صدمه دیده و بقیه از صحنهٔ عملیات گریخته و به ام القصر بازگشتند.

در سپیده دم هفتم آذر ۱۳۵۹، دشمن با تمام قوا از هوا و دریا با برخورداری از پشتیبانی لجستیکی و اطلاعاتی کشورهای منطقه و آواکس ها و ماهواره‌های کشورهای استکباری و یاری گرفتن از تأسیسات نظامی ساحلی کشورهای نزدیک صحنهٔ عملیات، بار دیگر در صدد باز پس گیری این پایانه‌ها برآمد. اما در یک مصاف نابرابر ناوچهٔ پیکان به تنهایی توانست تعداد دیگری از کشتی‌ها و هواپیماهای عراقی را از صحنهٔ عملیات خارج کند.

سرانجام پس از ساعت‌ها نبرد بی امان، هنگام ظهر ۷ آذر ۱۳۵۹، در حالی که دلاورمردان آخرین گلوله‌های خود را به سوی دشمن نشانه می‌رفتند، ناوچهٔ پیکان مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با پرسنل شجاع خود در شمال خلیج فارس، در دل آبهای گرم و نیلگون آن جای گرفت و صفحهٔ زرین دیگری بر تاریخ نبردهای دریایی کشور افزوده شد و نتیجهٔ این مصاف، انهدام بزرگترین پایانه‌های صدور نفت منطقه و از کار انداختن بیش از ۵۰% از توان رزمی نیروی دریایی عراق، بود.

این نبرد آنچنان در روحیهٔ افراد دریایی دشمن اثر گذاشت که تا پایان جنگ حرکت چندان مهمی در دریا از آنها مشاهده نگردید. و فعالیت دریایی دشمن، با استفاده از هواپیماها و تجهیزات اهدایی از شرق و غرب، از جمله میراژها و سوپر اتانداردها، محدود به حملهٔ ناجوانمردانه علیه هدف‌های غیر نظامی و بی دفاع کشتی‌های تجاری و نفتکش ها شده بود.

دریای امن امروز ما، مرهون ملوانان غیور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی

جان برکفان دریایی با اجرای عملیات‌های مختلف در آب‌ها، سواحل و بنادر کشور به ندای هم رزمان شهید خود پاسخ مثبت دادند و تا پایان دفاع، بنادر و خطوط کشتیرانی و جریان صدور نفت را باز نگه داشته و از آب‌های سرزمینی و سواحل و جزایر کشور به خوبی دفاع کردند.

نیروی دریایی و مقابله با تهدیدهای خارجی

هم اکنون نیروی دریایی، امنیت کشتی رانی در دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را برقرار کرده و از همه تهدیدها و فرصت‌ها آگاه است. در حال حاضر، نیروی دریایی به همت و تلاش متخصصان جوان توانسته است بسیاری از تجهیزات نظامی را بومی کند و به خودکفایی برسد. برای نمونه، ساخت انواع سامانه‌های الکترونیکی و ناوها و ناوشکن‌های نیروی دریایی و نیز انواع سامانه‌ها برای زیردریایی و زیرسطحی برخی از این دستاوردهاست. از سوی دیگر، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره با انجام تمرینات و مانورهای دریایی در خلیج فارس و دریای عمان، آمادگی خود را برای هر گونه حمله و تجاوز خارجی حفظ کرده است و هر گونه تهدید را با واکنش جدی پاسخ می‌دهد.

نیروی دریایی و حرکت به سوی خودکفایی و پیشرفت

در مراکز فعالِ جهادخودکفایی نیروی دریایی، تاکنون پروژه‌های گوناگونی به نتیجه رسیده است. متخصصان متعهد این نیرو در دوران دفاع مقدس، در زمینه خودکفایی صنعتی و تعمیر و بازسازی ناوچه‌ها و ناوها، دستاوردهای بزرگی داشته‌اند؛ از جمله، تعمیر و راه اندازی ناوشکن سبلان که در سال 1369، به دست فرماندهی کل قوا به آب انداخته شد. این نیرو در زمینه آموزشی، با پذیرش دانشجو و دانش آموز در رشته‌های گوناگون در مراکز آموزشی شمال کشور، یعنی انزلی، رشت و نوشهر، به تربیت نیروی انسانی می‌پردازد. این رشته‌ها عبارتند از: علوم و فنون توپ خانه دریایی، ملوانی، مین جمع کنی دریایی، راه و عملیات، جنگ‌های الکترونیکی، مراقبت‌های پروازی، آموزش کار با زیردریایی‌ها، غواصی، جوشکاری زیر دریا، مدیریت و کمیسر عالی دریایی، آموزش هوا ـ دریا، تعمیر موتورهای هوایی، فنون اشتغال با بالگرد و هواناو گفتنی است تمامی قطعات مورد نیاز شناورهای سطحی و زیرسطحی، به جز قطعاتی که صرفه اقتصادی ندارند، در داخل کشور طراحی و تولید می‌شود و در صورت بروز مشکل، با همکاری دیگر مراکز علمی و صنعتی، به ویژه دانشگاه‌ها، امکان تولید تمامی این قطعات در داخل کشور وجود دارد.

نقش نیروی دریایی در دفاع مقدس

تلاش‌های نیروی دریایی در آب‌های خلیج فارس و مرزهای آبی کشور در عرصه دفاع از کشور اسلامی‌مان ستودنی است. این نیرو، هنوز هم بر عرشه کشتی افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است. رویارویی آنان با نیروی دریایی دشمن و آن همه افتخارها و نیز کنترل و بازرسی کشتی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز و مهم‌تر از همه، نبرد قهرمانانه آنان در برابر امریکای متجاوز و حضور جدی در آب‌های بین المللی، نشانه اقتدار و اعتبار این نیروی بزرگ و سرافراز است و ملت ایران باید به چنین ارتش مؤمن و وفادار افتخار کند. رشادت‌ها و دلاورمردی های نیروی دریایی ارتش در دفاع از کیان ایران اسلامی، نام نیروی دریایی ارتش را با افتخار بر زبان‌ها جاری کرده است.

نیروی دریایی و رویارویی مستقیم با امریکا

در روز 29 فروردین 1367، هم زمان با روز ارتش، برگ زرین دیگری بر افتخارات نیروی دریایی اضافه شد. در این روز، پرسنل شجاع ناوشکن‌های سهند و سبلان و ناوچه جوشن، در مصافی نابرابر، در برابر نیروهای متجاوز امریکایی ایستادند. رشادت‌ها و جان فشانی های دلیرمردان ناوشکن سهند، چنان موجب شگفتی دشمن شد که لب به تعریف و تمجید از این دلاورمردی ها گشودند. خدمه فداکار سهند در حالی که این ناوشکن مورد اصابت چندین فروند موشک امریکایی قرار گرفته بود و بخش‌های زیادی از آن در شعله‌های آتش می‌سوخت، آن را ترک نکردند و تا آخرین لحظات با شلیک آخرین گلوله‌های خود، خشم و انزجار خویش را نثار دشمن کردند. ایثار و جان فشانی های پرسنل قهرمان و جان بر کف نیروی دریایی میهن اسلامی ایران در برقراری ثبات و امنیت در آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان و مقابله با نیروهای متجاوز امریکا، به یاد ماندنی است.

منابع:

vista.ir

برچسب‌ها:

نظر شما