شناسهٔ خبر: 16448253 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: هدانا | لینک خبر

ورود قدرتمند ایران به بازار حمل ونقل هوایی

صاحب‌خبر -

فرودگاه امام

، علی عابدزاده در مراسم آغاز به کار هشتمین نمایشگاه بین المللی هوایی ایران در کیش گفت: مطابق آخرین آماری که از فعالیت های حمل و نقل هوایی در کشور ثبت شده است، طی ۷ ماه اول سال جاری شاهد رشد ۱۷ درصدی نشست و برخاست هواپیماها، رشد ۱۸ درصدی در پذیرش و اعزام مسافران هوایی و همچنین رشد ۱۲ درصدی در حمل بار و پست هوایی بوده‌ایم.

عابدزاده افزود: تفاوت چشمگیر نرخ رشد حمل و نقل هوایی ایران با دیگر کشورهای جهان و منطقه یکی از نشانه های آغاز دوره درخشان در صنعت هوانوردی ایران است.

وی به شرایط حمل و نقل هوایی ایران پس از برجام اشاره کرد و اظهار داشت: گشایش حاصل شده در تامین تجهیزات و دسترسی ایران به بازار تامین محصولات، قطعات و خدمات هواپیمایی یکی از رخدادهای مورد توجه در این حوزه است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: در ایام تحریم برخی توانمندی‌های راهبردی و ارزشمند در صنعت هوانوردی ایران ایجاد شد که این توانمندی‌های بومی به همراه بازار ارزشمند حمل و نقل داخلی در کشور مرکز ثقل پایداری برای فعالیت های هوانوردی در ایران است.

به گفته عابدزاده، سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان نماینده حاکمیت در این صنعت اراده جدی دارد تا از توانمندی های کسب شده داخلی محافظت نموده و زمینه ارتقاء آن را در همکاری‌های آینده با سایر کشورها در نظر گیرد.

وی ادامه داد: نمایشگاه هوایی کیش عرصه مناسبی برای نشان دادن توانمندی های صنعت هوانوردی کشور و مجمع مناسب برای ذینفعان بازار هوانوردی است.

به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، ایران دارای بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان خصوصی در حوزه صنعت هوا و فضا است که در اتحادیه های غیردولتی با بیش از ۲۰۰ شرکت عضویت دارد. البته شرکت های فعال در حوزه صنایع هوافضا به این تعداد محدود نبوده و حدود ۳۰۰ شرکت خصوصی در این حوزه به ثبت رسیده است.

عابدزاده افزود: هوانوردی عمومی و بازار آموزش صنعت هوانوردی یکی از دیگر مؤلفه‌های شاخص صنعت هوانوردی در ایران است که پیش بینی می‌شود این دو بخش نیز رشد وسیعی را تجربه کند.

وی ورود قدرتمند به بازار حمل و نقل هوایی منطقه و کسب سهم از بازار مسافران ترانزیت را هدف اصلی سازمان هواپیمایی کشوری دانست و گفت: ایران در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه از وجود یک بازار داخلی و مشریان بومی پروازهای بین المللی برخوردار است. این ویژگی نقطه اتکایی برای هدایت صنعت هوانوردی و وجود یک تضمین حداقلی برای رشد این صنعت است.

فرصت طلایی ایران در رشد حمل و نقل هوایی

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در بخش دیگری از سخنانش به موقعیت شگفت انگیز ایران در جهان برای اتصال آسیای میانه، دروازه اروپا، بین النهرین، آسیای مرکزی، خاورمیانه و شمال آفریقا اشاره کرد و گفت: سطح بسیار بالای ایران از لحاظ امنیت و ثبات در مقایسه با وضعیت منطقه این موقعیت جغرافیایی را درخشان‌تر و قابل توجه‌ می کند.

به گفته وی، ایجاد مسیرهای بهینه پروازی و مستقیم جهت اتصال آسیا به اروپا، خلیج فارس به اروپا و جنوب به شمال با استفاده از سامانه های ناوبری ماهواره ای و کارایی محور در کنار تجهیز فضای پروازی کشور به سامانه های ارتباطی، نظارتی و ناوبری از اقدامات ارزشمند شرکت فرودگاه ها بوده است.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: بهبود کارآمدی و ایمنی فرودگاه ها و آغاز فرآیند صدور گواهینامه فرودگاهی یک سیاست مورد پیگیری در کشور است.

عابدزاده اظهار داشت: تشویق خطوط هوایی جهت به کارگیری ترکیب مناسب ناوگان برای پوشش مسیرهای اقتصادی و راهبردی باعث می شود تا شاهد نفوذ شبکه حمل و نقل هوایی به تمام بخش های کشور و استفاده بهینه از ظرفیت فرودگاهی باشیم.

اهمیت حضور فناوری های هوایی در زندگی روزمره

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ادامه مراسم آغاز به کار هشتمین نمایشگاه بین المللی هوایی ایران در کیش با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در حوزه هوایی و افزایش سهم این بخش در این صنعت گفت: فناوری های صنعت هوایی از جمله پهپادها، بخش هواشناسی و... باید در زندگی روزمره ایرانی ها مورد استفاده قرار گیرند.

ستاری افزود: طی ۲-۳ سال اخیر اتفاقات خوبی در حوزه صنعت هوایی رخ داده که با مرتفع شدن مشکلات مربوط به منابع مالی شاهد گسترش بیشتر این حوزه خواهیم بود.

هشتمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی ایران در کیش برای انتقال فناوری های صنعت هوایی و افزایش تعاملات ایران با کشورهای جهان در این حوزه از بیست‌وششم تا بیست‌ونهم آبان ماه در منطقه آزاد کیش برگزار می شود.

در این نمایشگاه کشورهایی از جمله روسیه، لتوانی، انگلستان، مالزی، ترکیه و... برای ارائه آخرین دستاوردهای خود در حوزه طراحی و هوانوردی حضور دارند.