فناوران- در این مراسم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان پدافند غیرعامل را از انتقادات خود بی نصیب نگذاشت و از آنها خواست به مسایل حاشیه ای مانند تولید محتوا و فیلترینگ نپردازد.
محمود واعظی گفت: بعضی اوقات می شنوم مطالب جانبی در ارتباط با پدافند غیرعامل مطرح می شود که از اثر خود پدافند غیرعامل می کاهد. تولید محتوا، فیلترینگ و... تا دلتان بخواهد در کشور متولی دارد؛ لذا پدافند غیرعامل به کار خودش بپردازد.
وی با بیان این مطلب که پدافند غیرعامل درجهت مصون سازی زیرساخت های اساسی کشور بوده و شبکه ملی اطلاعات گامی در جهت خدمت به آن است، گفت: سیاست ما این است که بتوان از تجهیزاتی بیشتر بهره برد که بومی باشد.
واعظی گفت: باید برای همه فرهنگ سازی شود؛ چراکه مساله پدافند مهم است و در تمام کشورهای دنیا هم مساله پدافند چه قبل از ایجاد تجهیزات یا ضمن یا در زمان بهره برداری از اولویت بالایی برخوردار است.
واعظی افزود: وزارتخانه و شرکت های خصوصی همکار آن به موضوع پدافند غیرعامل به عنوان موضوعی اساسی و کلیدی توجه دارند.
وی با بیان اینکه باید بر تجهیزات مورد استفاده در کشور تسلط فنی داشت، گفت : در بخش ICT و ماهواره که جزو لبه های تکنولوژی روز دنیا به شمار می روند و درعین حال به سرعت در حال تغییر و تحول هستند، باید با سرمایه گذاری و استفاده از نیروهای داخلی بومی سازی شود تا بر تکنولوژی مورد استفاده تسلط و اشراف داشت.
لزوم حمایت از محصولات داخلی
وزیر ارتباطات ادامه داد: محصولات داخلی نیازمند حمایت است و ازاین رو هر محصولی که در داخل تولید شود، ضمن حمایت فنی و مالی هرگونه حمایت لازم را پیگیری می کنیم.
واعظی گفت: در دنیای امروز با توجه به تغییر و تحول زیرساخت های ارتباطات و فناوری اطلاعات و اهمیت بالای شبکه های ارتباطی همچون گذشته می طلبد جهت جلوگیری از هرگونه رخداد در این شبکه که دیگر بخش ها را تحت تاثیر خود قرار می دهد، اقدام کرد.
وی با بیان اینکه در دنیا به شبکه های ارتباطی، زیرساخت زیرساخت ها اطلاق می شود، ادامه داد: در آینده که تمام شبکه های حیاتی کشور ازجمله شبکه برق، آب، گاز و غیره بر بستر این شبکه ارایه می شود، هرگونه اشکال در این بخش موجب تاثیر روی دیگر بخش ها خواهد شد.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان وجود هکرها و جاسوس های اطلاعاتی، بر لزوم مصونسازی تجهیزات تاکید کرد و گفت: از سال های گذشته توجه ویژه ای درخصوص سیستم های مصون سازی تجهیزات شبکه شده است.
وی راهاندازی مرکز SOC در شبکه و تولید محصول بومی پادویش را ازجمله اقدامات در زمینه امنیت شبکه برشمرد و افزود: باید تلاش کرد نیازهای مردم را در داخل رفع کنیم؛ ازاین رو در سه سال گذشته با همکاری بخش خصوصی و دولتی توانستیم شبکه ملی اطلاعات را پس از 14 سال راه اندازی کنیم و به این ترتیب به یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در هفته دولت با راه اندازی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات لبیک گفته شد. وی شبکه ملی اطلاعات را گامی درجهت خدمت به پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: به این ترتیب مدیریت نیازهای داخلی مردم بهراحتی و با حفظ امنیت صورت می پذیرد.
وزیر ارتباطات گفت: همزمان با استفاده از شبکه ملی اطلاعات، مردم می توانند از محتوای داخلی فاخر با کیفیت و سرعت زیاد و قیمت کم بهرهمند شوند اما هیچگونه محدودیتی در زمینه ارتباط مردم بنگاه های اقتصادی و دستگاه ها درخصوص اینترنت دنیا نداریم.
مشکل آپارات حل می شود!
وزیر ارتباطات همچنین پس از این نشست در جمع خبرنگاران قرار گرفت و وعده داد مشکلات صداوسیما با تولیدکنندگان محتوا را حل می کند.
وی گفت: متاسفانه در ده سال گذشته ارتباطات ایران با اتحادیه جهانی مخابرات قطع شده بود و این اجازه را به دانشکده پست و مخابرات نمیدادند که کارگاه برگزار کند؛ اما الان تفاهمی صورت گرفته و قرار است مدرسان ایرانی و مدرسان مورد تأیید این اتحادیه در آن حضور یابند.
وی افزود: این موضوع مرکزیتی به ایران میدهد و فرصتی برای اساتید داخل کشور برای استفاده از تجارب به حساب میآید.
او همچنین درباره حملات سایبری علیه کشور نیز گفت: با راه اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات دسترسیهای خارج از کشور به این شبکه محدود شده و همین باعث ارتقای امنیت گشته است.
وزیر ارتباطات گفت: نمونه موفق پایداری این شبکه نیز در سرشماری اینترنتی مشهود بود به گونه ای که مردم بهراحتی توانستند از آن استفاده کنند، بدون اینکه هیچ مشکل امنیتی به وجود آید.
واعظی گفت: سعی کردیم با روش های گوناگون موضوع امنیت در ارتباط با اینترنت را هم حل کنیم.
وزیر ارتباطات درباره چالش هایی که صداوسیما برای برخی تولیدکنندگان محتوا ایجاد کرده است نیز گفت: آقای جهرمی (مدیرعامل شرکت زیرساخت) با رییس صداوسیما مذاکره ای داشته و من هم در حاشیه دولت با وی صحبت خواهم کرد تا این موضوعات مرتفع شود.
وی افزود: با همه تولیدکنندگان محتوای داخلی باید مهربان تر باشیم و نخست با خود آقای علی عسگری که علاقهمند به این حوزه هستند برای رفع این چالش صحبت خواهم کرد؛ اما اگر نتیجه نداد جایی به نام شورای عالی فضای مجازی داریم.
او درباره طرح رجیستری موبایل نیز که با تعویق چشمگیری روبه رو شده است گفت: این کاری است که گمرک و وزارت صنایع به دنبال اجرای آن هستند و فقط مربوط به گوشی نیست؛ اما در کمیته ای که ما، گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق حضور دارد، چارچوبی را مشخص کردیم و قرار شد هر سه اپراتور رجیستری را بهصورت آزمایشی انجام دهند که در ادامه کار با مشکلاتی مواجه شدند.
او افزود: در دولت هم این موضوع مطرح شد و گفتند چون هفتاد میلیون گوشی دست مردم است، باید تصمیم پخته ای پیرامون اجرای رجیستری گرفت؛ در غیر این صورت مردم با مشکل مواجه میشوند.
وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ هوشمند محتوای غیراخلاقی برخی سایتها و شبکهها نیز گفت: درباره سایتهای غیراخلاقی روباتی در زیرساخت تعبیه شده که عملیات مسدودسازی را انجام میدهد. زمان اجرای فاز اول فیلترینگ هوشمند یکی از سایت ها 5 درصد محتوای غیراخلاقی داشت که به یک درصد کاهش یافت.
نظر شما