شناسهٔ خبر: 15646387 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اخبار بورس

صاحب‌خبر -

 «آپ» اين هفته احتمالا بورسي مي‌شود
يك مقام مسوول در بورس تهران با بيان اينكه شركت آسان پرداخت به احتمال زياد در معاملات رسمي بورس تهران در هفته جاري، عرضه اوليه خواهد شد، عنوان كرد: عرضه اوليه سهام شركت توزيع برق زنگان تا قبل از پايان مهرماه به بورس مي‌آيد.  اسماعيل درگاهي مدير پذيرش شركت بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با فارس گفت: با توجه به برگزاري مراسم معارفه سهام شركت آسان پرداخت پرشين «آپ» در روز جاري به احتمال فراوان تا قبل از پايان معاملات رسمي اين هفته 10درصد از سهام اين شركت براي نخستين‌بار در بورس تهران عرضه اوليه و كشف قيمت خواهد شد. اين مقام مسوول از برنامه‌ريزي براي عرضه اوليه سهام شركت توزيع برق زنگان تا قبل از پايان مهر ماه سال جاري خبر داد و گفت: اين شركت از مجموعه شركت‌هاي تابعه ايران ترانسفو بوده كه هم‌اكنون نماد معاملاتي آن در تابلوي معاملات بورس تهران درج شده است.

 رفع مشكلات عرضه سيمان در رينگ صادراتي
دبير انجمن كارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به مشكلات اين محصول براي صادرات از طريق بورس كالا گفت: پيگير حل مشكلات حقوقي با گمرك در اين بخش هستيم.  عبدالرضا شيخان در گفت‌وگو با مهر با اشاره به علت تاخير عرضه سيمان در رينگ صادراتي بورس كالا اشاره كرد و گفت: از سال گذشته تاكنون پيگيري‌هاي جدي براي عرضه‌ سيمان در رينگ صادراتي بورس كالا انجام شده كه اميدواريم به زودي شاهد عرضه سيمان در رينگ صادراتي بورس كالا باشيم. وي افزود: تنها موضوعي كه باعث مي‌شود صادرات سيمان از طريق بورس كالا به تاخير بيفتد، اين است كه بايد برگه معامله در بورس كالا جزو اسناد مورد درخواست گمرك به شمار برود تا كل صادرات كشور از يك كانال شفاف و با قيمت رقابتي و واقعي انجام شود؛ اما هنوز اين مشكل در گمرك برطرف نشده است. دبير انجمن كارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به اينكه براي برطرف كردن اين مشكل قرار است نشست‌هايي را با مسوولان بورس كالا و برخي كارشناسان حقوقي برگزار كنيم، ادامه داد: بايد از اين طريق راهكار قانوني براي آن در نظر گرفته شود؛ زيرا براي عرضه سيمان در رينگ صادراتي بورس كالا حتما بايد اين برگه مورد قبول گمرك قرار بگيرد تا نظم صادرات ساماندهي شود. شيخان با اعلام اينكه انجمن كارفرمايان صنعت سيمان علاقه‌مند است تا صادرات سيمان از طريق بورس كالا صورت بگيرد، اظهار كرد: بايد اين مشكل از نظر حقوقي برطرف شود كه به دنبال رفع آن هستيم. در اين ميان سازمان توسعه تجارت نيز موافق عرضه سيمان در رينگ صادراتي بورس كالاست؛ اما بايد اراده جدي در اين خصوص وجود داشته باشد. وي با اشاره به اينكه در اين زمينه مذاكراتي با سازمان توسعه تجارت انجام خواهيم داد، گفت: كشف بازار و خريداران جديد براي سيمان ايران، شفاف‌سازي قيمت، افزايش حجم صادرات، رشد فضاي رقابتي و جلوگيري از رقابت منفي در بازار داخلي و صادراتي پايان اعلام قيمت‌هاي سليقه‌يي در اين صنعت، اطمينان خريداران خارجي از خريد محصول با كيفيت و حضور سرمايه‌گذاران در مكاني با اعتبار از مزاياي عرضه صادراتي سيمان در بورس كالاي ايران است.

  ريسك بلوكه‌ شدن نقدينگي سرمايه‌گذاران خارجي برطرف شد
با مصوبه جديد سازمان بورس و اوراق بهادار، بلوكه شدن نقدينگي سرمايه‌گذار خارجي در حساب شركت‌هاي كارگزاري كه ريسك بزرگ سرمايه‌گذاران خارجي بود، برطرف شد. رضا سلطان‌زاده، مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري صنايع ايران گفت: بيش از يك‌سال است كه مشكل ما در جذب سرمايه‌گذاران خارجي براي بازار سرمايه بلوكه شدن سرمايه‌هاي اين گروه در حساب كارگزاري براي خريد سهام بود. اين در حالي بود كه سرمايه كارگزاران بسيار كمتر از نقدينگي سرمايه‌گذاران خارجي بود و وجود اين ريسك، موجب شده بود تا سرمايه‌گذاران خارجي تمايلي براي ورود به بازار سرمايه نداشته باشند. مديرعامل شركت سرمايه‌گذاري صنايع ايران در ادامه افزود: در فرآيند امروز خريد سهام، بازار سرمايه ما يك كاستودين مركزي به نام سپرده‌گذاري مركزي دارد كه مشتري براي نقل و انتقال سرمايه‌اش، آن را در حساب كارگزاري سپرده مي‌كند. به گفته وي با توجه به اينكه سرمايه كارگزاران بالا نيست از نظر بين‌المللي كفايت سرمايه براي جذب سرمايه‌گذار خارجي را ندارد؛ به عنوان مثال كارگزاري با 10ميليارد تومان سرمايه مي‌خواهد، سرمايه يك سرمايه‌گذار خارجي را كه 300ميليارد تومان است براي خريد سهام بلوكه كند و اين تفاوت رقم ريسك بسيار بزرگي براي سرمايه‌گذار خارجي محسوب مي‌شود و سرمايه‌گذار خارجي براي اين موضوع درخواست كفايت سرمايه مي‌كند كه امكانش براي كارگزار وجود ندارد. سلطان‌زاده با اشاره به بررسي، بحث و مشورت مسوولان سازمان بورس در خصوص اين مشكل گفت: با بررسي‌هاي مسوولان سازمان بورس قرار شد، پول سرمايه‌گذار خارجي در حساب بانكي خودش به‌طور مستقيم به حساب كلر واريز شود و با اين اتفاق، ريسك كارگزار در نقل و انتقال پول به‌طور كامل حذف مي‌شود.
وي در ادامه با اشاره به اينكه ريسك كارگزار با تصميم جديد سازمان بورس براي سرمايه‌گذاران خارجي برطرف مي‌شود، گفت: اما ريسك بانك باقي مي‌ماند كه در مراحل بعد براي حذف آن نيز تصميم‌گيري مي‌شود. البته با توجه به اينكه بانك‌هاي كشور ما عموما بزرگ هستند، ريسك مهمي براي سرمايه‌گذاران خارجي محسوب نمي‌شوند اما طبق قوانين بين‌المللي اين ريسك هم بايد برطرف شود. اين مقام مسوول در ادامه به اتفاق مثبت ديگر براي سرمايه‌گذاران خارجي اشاره كرد و گفت: طبق بخشنامه جديد بانك مركزي بانك‌هاي ايران اجازه دارند، سرمايه‌هاي خارجي را با نرخ بازار ارز دريافت و خريداري كنند.
سلطان‌زاده ادامه داد: به اين ترتيب سرمايه‌گذاران خارجي كه مجوز سازمان بورس يا همان كد بورسي را دريافت كرده باشند، مي‌توانند ارز خود را به بانك‌هاي ايراني ارائه كرده و براساس قيمت بازار آزاد آن را بفروشند.