به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جشنواره نظام پیشنهادها در صنعت آب و فاضلاب کشور با حضور مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو، معاون منابع انسانی و بهبود مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، معاون توسعه و مدیریت و منابع انسانی استاندار قم و جمعی از مدیران صنعت آبفای کشور و با تقدیر از برترینهای صنعت آبفای کشور در تالار آب شرکت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد.
مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو در این مراسم با اشاره به مشکلات متعددی که در نظامهای اداری وجود دارد، خاطرنشان کرد: بحث اصلاح نظام اداری در کشور از سنوات و دولتهای گذشته مطرح شده و منجر به ترسیم نقشه راه اصلاح نظام اداری شده است.
وی ابراز داشت: این نقشه در هشت برنامه، مباحث و مشکلات را به عنوان برنامههای تحولی مطرح کرده و برای اصلاح آن برنامهریزی میکند که این اتفاق در دولت یازدهم افتاده است.
خلیل بانان عباسی تاکید کرد: ما نیز وظیفه داریم در وزارت نیرو و شرکتهای تابعه و صنعت آب و برق مشکلات را با استفاده از این نقشه راه، بررسی و به اصلاح نظام اداری بپردازیم.
وی با تاکید بر اینکه نظام اداری بحث مهمی به شمار میرود که باید محرکی برای توسعه و تحقق چشم اندازهای کشور باشد، گفت: اگر این نظام اداری حالت مطلوب نداشته باشد به جای اینکه محرک توسعه باشد به مانع تبدیل خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت نیرو با اشاره به اینکه تمام شرکتهای تحت پوشش وزارت نیرو برنامه استراتژیک و نقشه راه دارند، ابراز داشت: یکی از محورهای این برنامه رشد و ارتقا تمام نظامهای مدیریتی مبتنی بر نظام ارزشی و نظری و در راستای تحقق آرمانهای کشور است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته عالی فناوری مدیریتی در وزارت نیرو گفت: در حال حاضر وزارت نیرو در سطح کشور از نظر تعداد ارزیابان آموزش دیده در نظام پیشنهادها در سطح اول قراردارد و ضمن اینکه از این نظر میتواند شرکتهای آب و برق را پشتیبانی کند توانایی کمک به سایر وزارت خانهها در بحث ارزیابی را دارد.
بانان عباسی با تاکید بر اینکه بیش از هشتاد درصد از شرکتهای تحت پوشش وزارت نیرو در موضوع نظام پیشنهادها حرکت کردهاند، ابراز داشت: در سال گذشته 32 میلیارد تومان صرفهجویی با استفاده از پیشنهادهای مصوب در سطح وزارت نیرو اتفاق افتاده است.
برگزاری نخستین جشنواره مردمی پیشنهادات در قم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در سخنانی در این مراسم با اشاره به اینکه هفتمین دوره نظام پیشنهادها در آبفای در حال اجرا است، اظهار داشت: محتوا محوری و مسئله محوری دو رویکرد اساسی ما در نظام پیشنهادها است.
مهندس عبدالحمید توکلی بینا ارتقا یادگیری سازمانی و ایجاد فضای رقابت در سازمان را از ویژگیهای اجرای نظام پیشنهادها ذکر کرد و افزود: نظام پیشنهادها بر تفکر و خرد جمعی همراه با کار گروهی استوار است که در افزایش یادگیری سازمانی بسیار مؤثر است.
وی در ادامه از برگزاری نخستین جشنواره پیشنهادهای مردمی در خصوص صرفهجویی مصرف خبر داد و تصریح کرد: هدف ما جلب مشارکت مردم و سایر ذینفعان شرکت در تصمیمگیری برای صرفهجویی در مصرف آب است.
مدیرعامل شرکت آبفای قم با اشاره به کمبود منابع آب در دنیا و به ویژه کشور و استان قم ابراز داشت: قصد داریم در جشنواره نظام پیشنهادها در فرهنگ صرفهجویی از عقل و خرد جمعی در استفاده بهینه از منابع بهره ببریم ضمن اینکه مردم بیش از گذشته به مسئله آب توجه کنند.
مشارکت 13 درصدی کارکنان صنعت آب و فاضلاب در نظام پیشنهادها
معاون منابع انسانی و بهبود مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این مراسم با اشاره به لزوم اجرای نظام پیشنهادها، اشاعه فرهنگ مشارکتی و همکاری جمعی، بهبود تصمیمگیری در مدیریت، بهبود فرایندها و خدمات، تقویت تعهد سازمانی، بهبود رفتار سازمانی، ارج نهادن به توانایی کارکنان، همسو کردن افراد با سازمان و ... را از جمله اهداف استقرار این نظام در سازمانها برشمرد.
رضا گیاهی با اشاره به سرانه پیشنهاد در برخی از کشورهای دنیا گفت: این شاخص در کشور و وزارت نیرو وضعیت چندان مناسبی ندارد و امیدواریم در سال جاری به میانگین یک و نیم پیشنهاد برسیم.
وی با بیان اینکه با بیان اینکه در سال 90 در 40 شرکت نظام پیشنهادها استقرار یافته بود، ابراز داشت: این تعداد در سال گذشته به 55 شرکت رسید و تا پایان امسال باید در 11 شرکت باقیمانده نیز این نظام اجرایی شود.
معاون منابع انسانی و بهبود مدیریت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه با اشاره به برخی از آمارهای به دست آمده از شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در خصوص نظام پیشنهادها گفت: حدود 25 درصد کارکنان شرکتهای آب و فاضلاب روستایی در سال 92 نظرات خود را به مشارکت گذاشتند که این میزان در شرکتهای آب و فاضلاب شهری تنها 10 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه 58 میلیون تومان پاداش در صنعت آبفا به پیشنهادهای مصوب پرداخت شده است، گفت: این در حالی است که میزان صرفهجویی از محل این پیشنهادها بیش از 17 میلیارد تومان بوده است.
رفع بحرانهای کشور با پیشنهادهای ملی
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار قم نیز در این مراسم از استان قم به عنوان استانی پیشرو و فعال در زمینه استقرار نظام پیشنهادها یاد کرد و گفت: خوشبختانه همه دستگاههای استان در اجرای این نظام مشارکت کامل داشتند.
وی با اشاره به اینکه شرکت آب و فاضلاب استان همواره در این خصوص یکی از دستگاههای موفق استان بوده است، تصریح کرد: این موفقیت با برنامهریزی مدیریت کلان این دستگاه و همکاری و مشارکت کارکنان آن به دست آمده است.
علیاکبر مرتضایی پویایی نظام اداری را از جمله آثار استقرار نظام پیشنهادها در سازمانها ذکر کرد و افزود: روند کند حرکت این نظام در برخی از دستگاهها باید آسیبشناسی شده و به مشکلات پیش روی آن مرتفع شود.
وی با اشاره به نظارتهای کامل در زمینه اجرای نظام پیشنهادها در دستگاههای استان قم اظهار داشت: برنامه ما فعال کردن دستگاههای نیمه فعال با رفع مشکلات است که البته در این زمینه تأمین اعتبار مسئله مهمی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار قم بر لزوم ارائه پیشنهادها با کاربرد ملی تاکید و خاطرنشان کرد: اگر به این مسئله به صورت تخصصی و موضوعی توجه شود میتوانیم بحرانهای اساسی را در کشور از این طریق برطرف کنیم ضمن اینکه در جنبههای اقتصادی و فرهنگی نیز مؤثر خواهد بود.
در نخستین جشنواره نظام پیشنهادها در صنعت آب و فاضلاب کشور به ترتیب از شرکت های آب و فاضلاب شهری استان قم، گلستان و مرکزی و همچنین آبفار هرمزگان به عنوان برترین های نظام پیشنهادات صنعت آبفای کشور با اهدا لوح تقدیر و هدیه، قدردانی شد.