به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سالار مرادی پیشازظهر امروز در نهمین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان که در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: وقتی از سرمایه اجتماعی که به مرور و زمان طولانی شکل میگیرد و ممکن است به مرور هم از بین برود، صحبت میشود، میراثدار وضعیت گذشته هستیم، از سال 98 اگر مشارکت مردم در انتخابات را به عنوان یک شاخص در نظر بگیرید، کردستان از لحاظ پایینترین سطح، رتبه سوم را در کشور داشته است.
وی گفت: بخشی از افت سرمایه اجتماعی مربوط به عملکرد مسئولان و بخشی نیز ناشی از عدم سرمایهگذاری است، هر گاه شکافهای اجتماعی، قومی، مذهبی و فرهنگی و اقتصادی ایجاد شده، سرمایههای اجتماعی را از دست دادهایم، انتظار میرود که اعتماد عمومی و سیاسی را دوباره احیا کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همزمانی شروع به کار دولت و مجلس تصریح کرد: قطعا انتظار نداریم که دولت بیاید و سرمایهگذاری کند! در استانهای موفق، بخشی خصوصی بهتر عمل کرده اما این اتفاق در کردستان بدون حمایت امکانپذیر نیست.
وی بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: مردم در همه شرایط ابتدا دولت و سپس مجلس به عنوان ناظر میشناسند. اکنون کارخانه لاستیک بارز یک هزار و 50 نفر نیرو دارد در افق 1405 به 1500 نفر و 66 هزار تولید افزایش پیدا میکند. نه تنها شستا و بازنشستگی، باید مجموعههای دیگر نیز در حوزه گردشگری، معدن و کشاورزی در استان سرمایهگذاری کنند.
مرادی با تأکید بر اینکه بانکها از صنعت کردستان حمایت کنند، خاطر نشان کرد: بسیاری از واحدهای شهرک صنعتی سنندج، دیواندره، سقز، بانه و کامیاران راکد و یا یا حداقل ظرفیت فعالیت میکنند و مشکل سرمایه در گردش دارند که امیدواریم این مسئله برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات کنونی در کشور، ملی و بخشی استانی است، تأکید کرد: در کردستان با توجه به ظرفیتهای فرهنگی، و شکاف و افت سرمایههای اجتماعی، نیاز به کار و تلاش بیشتر است. باید برای اشتغال و توسعه پایدار سرمایهگذاری و برنامهریزی کنیم، انتظار هم نمیرود که برنامهها شش ماهه به نتیجه برسد اما میطلبد که این وضعیت ساماندهی شود.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: علاوه بر ضرورت ایجاد اشتغال پایدار، در حوزه آسیبهای اجتماعی دستگاههای مرتبطی وجود دارد که باید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند. ماده 27 قانون جامع در استان کردستان اجرایی شود
وی با اشاره به پایینتر بودن سطح درآمدی مردم کردستان نسبت به میانگین کشوری، بر لزوم ارتقای خدمات و امکانات بهزیستی برای مددجویان تأکید کرد و اذعان داشت: مردم کردستان به دلیل شرایط اقتصادی و درآمدی پایینتر، نیازمند توجه ویژه در زمینه رفاه اجتماعی هستند. ما از رئیس سازمان بهزیستی کشور انتظار داریم با برنامهریزی دقیق و افزایش امکانات، در راستای بهبود وضعیت این جامعه هدف تلاش بیشتری به کار گیرند.
مرادی خواستار ایجاد کلینیکهای تخصصی تأمین اجتماعی و توسعه مهارتهای فنی و حرفهای شد و عنوان کرد: انتظار نداریم که دولت همه جوانان را استخدام کند، اگر بتوانیم آموزشهای فنیوحرفهای توسعه یابد، باری از دوش دولت و مجلس برداشته میشود که در همین راستا در مجلس، بودجهای از محل فروش کالاهای قاچاق و تبصره 2 بند 3 و اختصاص دو درصد و مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت در نظر گرفته شده است.
وی بر ضرورت کمک و مساعدت شرکتها از محل مسئولیتهای اجتماعی به ورزشکاران و نخبگان کردستان شد و گفت: در این قالب تیمهای ورزشی مورد حمایت قرار گیرد.
نماینده مردم سنندج در مجلس از حمایت مجمع نمایندگان کردستان از تیم استانداری خبر داد و بیان کرد: نگاه نمایندگان استانی بوده و مختص شهرستان مربوطه نیست. اکنون پدیده مهاجرت در حال تبدیل به بحران سیاسی است که مشکلات دیگری نیز به دنبال دارد. سنندج نیز این وضعیت را دارد، انتظار میرود که مسئولان پراکندگی خدمات و اشتغال را در شهرستانهای استان مدنظر قرار دهند.
انتهای پیام/484/
∎