شناسهٔ خبر: 15183533 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

امام جمعه بندر آستارا؛

دستگیری از نیازمندان و احترام به‌ حق‌الناس از ویژگی های بارز امام محمد باقر(علیه السلام) بود

خبرگزاری شبستان: امام جمعه بندر آستارا با بیان اینکه دستگیری از نیازمندان و احترام به‌ حق‌الناس از ویژگی های بارز اخلاقی حضرت امام محمد باقر(علیه السلام) بود، اظهارکرد: عمر امام محمد باقر(علیه السلام) در راستای اعتلای فرهنگ دینی و اخلاقی صرف شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، حجت الاسلام کاظم حافظ نیا، امام جمعه آستارا امروز(۱۹ شهریور) در آیین سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام محمد باقر(علیه السلام) که در مسجد عباسیه برگزار شد، گفت:  شخصیت معنوی و علمی امام باقر (علیه السلام) از برجسته ترین مشخصه های آن امام بزرگوار بود که همه مسلمان باید با مطالعه خصوصیات آسمانی و راه و روش زندگانی امام باقر (علیه السلام) راه سعادت و خوشبختی خود را پیدا کنند.

 

وی افزود: امام محمد باقر (علیه السلام) سخاوتش در بین عام و خاص آشکار بود و در میان همه مردم به فضل و کرم و احسان شهرت داشت.

 

امام جمعه بندر آستارا با بیان اینکه دستگیری از نیازمندان، ارتباط عاطفی با فرزندان، صمیمیت و معاشرت با دوستان، خوشرویی، پاکیزگی، آراستگی، حضور در اجتماعات، احترام به‌ حق‌الناس از ویژگی های بارز اخلاقی حضرت امام محمد باقر(علیه السلام) بود، تصریح کرد: امام محمد باقر(علیه السلام) شکافنده علوم زمان خود بود به گونه‌ای که بسیاری از دشمنان به علم و آگاهی ایشان اعتراف می‌کردند و آن امام بزرگوار انقلابی فرهنگی در زمان خود ایجاد کرده بود.

 

حجت الاسلام حافظ نیا به ویژگی ها و فضیلت های اخلاقی و معرفتی امام باقر (علیه السلام) اشاره و ادامه داد: یاد و نام امام باقر (علیه السلام) و تمامی امامان و اهل بیت (علیه السلام) در قلب و جان ما همواره زنده است.

 

وی با اشاره به اینکه عمر امام محمد باقر(علیه السلام) در راستای اعتلای فرهنگ دینی و اخلاقی صرف شد و وی با تلاش‌هایش علوم اسلامی را نشر و گسترش داد، خاطرنشان کرد: دوران ۱۹ساله امامت امام محمد باقر(علیه السلام) در راستای بیدار کردن مردم و ترویج دین اسلام صرف شد.

 

حجت الاسلام حافظ نیا با بیان اینکه زمان امامت امام باقر(علیه السلام) و امام جعفر صادق(علیه السلام) دوران تغییر و تحول و اختلاف در بین حکومت‌ها بود، گفت: امام محمد باقر(علیه السلام) و امام صادق(علیه السلام) از شرایط به وجود آمده زمان نهایت استفاده و بهره را برای توسعه و نشر علوم دینی جهت تربیت و تعالی شاگردان خود بردند.

 

به گزارش شبستان، امام محمد باقر(علیه السلام) پنجمین امام شیعیان، در سوم صفر سال ۵۷ هجری و بنابر روایتی در اول رجب در مدینه دیده به جهان گشود، پدربزرگوارشان امام سجاد(علیه السلام)، فرزند امام حسین(علیه السلام) و مادر ارجمندشان، فاطمه(سلام الله علیها) فرزند امام حسن مجتبی(علیه السلام) بود.


کنیه آن امام همام ابوجعفر و دارای القابی چون شاکر، هادی و از همه مهمتر باقر به معنای شکافنده علوم است.


دوران کودکی امام باقر(علیه السلام) با حکومت یزیدبن معاویه و حادثه خونین کربلا همراه شد، دوران سخت و طاقت فرسایی که با صبر و تحمل آن امام بزرگوار سپری شد.


دوره امامت امام محمد باقر(علیه السلام) از سال ۹۵ هجری با شهادت پدر ارجمندشان، امام زین العابدین(علیه السلام) آغاز شد و بیش از ۱۹ سال ادامه داشت، در دوران پربار امامت، ایشان وقایع مهمی را چون انقراض حکومت امویان، برروی کار آمدن عباسیان و شروع مشاجره های سیاسی، شاهد بودند.


پنجمین اخترتابناک آسمان امامت و ولایت در سراسر عمر پربارش در راه نشر علم، معارف دینی، تعلیم حقایق قرآنی و احادیث نبوی گام بر می داشت، ایشان گنجینه با ارزش انوار حکمت و احکام الهی بود، صدها حدیث، روایت و کلمات قصار از امام باقر(علیه السلام) به یادگار مانده که در بین ائمه اطهار بی نظیر است.


آن امام همام با افکار و عقاید انحرافی و احادیث جعلی آن دوره به مبارزه علمی پرداخت و مردم را با فرهنگ اصیل و غنی اسلامی آشنا کرد، به گونه ای که می توان گفت در مکتب تربیتی امام باقر(علیه السلام) علم و فضیلت به شیوه ای مطلوب به مردم آموخته شد.


این امام همام  علاوه بر علم و دانش، اخلاق و سیره بی نظیری داشت، بسیار مهربان، بردبار و بخشنده بود و هماره به یاری نیازمندان و مستمندان می شتافت، در کنار امامت؛ در فعالیت های اقتصادی و امور کشاورزی حضور گسترده ای داشت و همیشه اطرافیان را به کار و کوشش پند می داد.


امام محمدباقر(علیه السلام) که با علم و دانش فراوان خود به مبارزه با کفر و ظلم زمانه پرداخته بود، در هفتم ذیحجه سال ۱۱۴ هجری در ۵۷ سالگی در مدینه به دستور هشام بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید و پیکر مطهر ایشان در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.