شناسهٔ خبر: 15175764 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

تدبیر و تفکر از ملزومات تلاوت قرآن است

امام جمعه شهرستان زاهدان گفت: تلاوت و قرائت قرآن با هم تفاوت دارند. تلاوت همراه با تدبر و تفکر در آیات است و قرائت این طور نیست بلکه تنها رعایت نکات تجویدی و توجه به زیبایی ظاهری و فراز و فرود صدا است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، آیت‌الله عباسعلی سلیمانی، امام جمعه شهرستان زاهدان در مراسم افتتاحیه سی و یکمین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور در زاهدان، گفت: تنها نسخه به جای مانده برای شفای درد همه دردمندان، قرآن کریم است، راه پیشرفت و تعالی این است که مسیر زندگی خود را در جهت قرآن قرار دهیم.

امام جمعه شهرستان زاهدان افزود: تلاوت و قرائت قرآن با هم تفاوت دارند. تلاوت همراه با تدبر است و قرائت این طور نیست بلکه تنها رعایت نکات تجویدی و توجه به زیبایی ظاهری و فراز و فرود صدا است.

وی اظهار کرد: تلاوت قرآن باید بتواند موجب خضوع و تواضع مستمع در برابر قرآن شود، در برابر هر یک از آیات قرآن سجده کند، زیرا غرق تماشا و درک و فهم صاحب سخن می‌شود، در غیر این‌صورت نمی‌توان آن را تلاوت بنامیم.

آیت‌الله سلیمانی بیان کرد: سکوت در محضر قرآن و در زمان قرائت قرآن، گام اول است اما آیا فقط وظیفه و تکلیف ما همین است؟ وقتی پای علم به میان می‌آید تکلیف ما در برابر قرآن سنگین‌تر می‌شود. قرائتی که همراه با تدبر و علم باشد، می‌شود تلاوت.

وی ادامه داد: اگر آموزش قرآن در مدارس و سپس در دانشگاه‌های ما با اصول و برنامه ریزی مناسبی همراه باشد، می‌توان انتظار داشت که جامعه فردای ما از جوانانی معتقد، متدین و مسؤول برخوردار باشد.

نماینده ولی فقیه در سیستان وبلوچستان عنوان کرد: دانشگاه‌های جامعه اسلامی باید به سمتی حرکت کنند که در دو عرصه به تقویت جایگاه قرآن بپردازند، عرصه اول ترویج معارف و مفاهیم قرآنی و عرصه دوم هم ارائه هنرهای قرآنی است.

منبع:ایکنا

برچسب‌ها: