به گزارش تراز ،براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید زعفران در سال 1392، 311 تن بود و در سال 1393 با کاهش 9درصدی به 280تن رسید. بررسی آماری در سال گذشته نشان از افزایش مجدد عملکرد زعفران در کشور به بیش از 350تن دارد. بیش از 70درصد زعفران برداشتی صادر می شود. استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی به ترتیب با 14727، 69407 و 635هکتار سطح زیر کشت از مهم ترین مناطق کشت وکار طلای سرخ به حساب می آیند.
سابقه پرورش زعفران در این منطقه به بیش از هفت قرن پیش بازمی گردد. در سایر استان های کشور هم کشت وکار زعفران انجام می شود و پس از منطقه خراسان، استان های کرمان (681هکتار)، اصفهان (617 هکتار) و فارس (529هکتار) بالاترین سطح های زیر کشت این محصول را در اختیار دارند (آمار سال 1393).
در ایران 96واحد ثبت شده صنایع تولید و بسته بندی زعفران با ظرفیت اسمی 237/5تن مشغول فعالیت هستند. تخمین زده می شود بیش از 100هزار خانوار در مناطق مختلف ایران با کشت و کار زعفران روزگار می گذرانند و از این راه کسب معاش می کنند.