شناسهٔ خبر: 15151844 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری | لینک خبر

راه اندازی باغی در همدان برای نگهداری بیش از 180 گونه گیاهان دارویی

صاحب‌خبر -

 رابط ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در استان همدان گفت: نخستین باغ گیاهان دارویی در کشور در این استان راه اندازی شد که کلکسیونی از گیاهان دارویی است که 180 گونه در آن جمع‌آوری، کشت و به صورت کلکسیون در آمده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رمضان کلوندی رابط ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در استان همدان درباره گیاهان دارویی در این استان اظهار کرد: استان همدان یکی از استان‌های پیشرو در زمینه گیاهان دارویی است و شواهد بسیاری نشان می‌دهد که در گذشته همدان یکی از قطب‌های گیاهان دارویی در ایران بوده است.
کلوندی با اشاره به اینکه این استان دارای 394 گونه گیاه دارویی است گفت: از این تعداد 315 گونه خودرو و 79 گونه کشت شده است، 8 هزار نمونه گیاهی از سطح استان جمع‌آوری شده که این نشان دهنده پوشش گیاهی غنی در استان است.
وی همچنین ادامه داد: نخستین باغ گیاهان دارویی در کشور در این استان راه اندازی شد که کلکسیونی از گیاهان دارویی است که 180 گونه در آن جمع‌آوری، کشت و به صورت کلکسیون در آمده است. البته گیاهان غیر بومی نیز در این کلکسیون کشت می‌شود. در صورت تکمیل این پروژه می‌توان شاهد تبدیل همدان به قطب گردشگری باشیم.
کلوندی با اشاره به اینکه کتاب گیاهان دارویی استان و فلور ان آماده چاپ است گفت: مردم منطقه تمایل به استفاده سنتی از گیاهان دارویی دارند و چیزی در حدود 150 واحد عطاری در سطح استان شناسایی شده است همچنین یک شرکت دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی در استان ثبت شده که محصولی هم وارد چرخه دارویی کرده‌اند.
وی همدان را قطب ایران از نظر کشت کشنیز دانست و گفت: 80 درصد کشنیز ایران در شهر نهاوند این استان کشت می‌شود اما این محصول به صورت سنتی بسته بندی و به کشورهای همسایه صادر می‌شود و از خواص دیگر آن همچون استفاده در صنایع بهداشتی و غذایی کمتر بهره برده می‌شود.
کلوندی با اشاره به اینکه در استان گیاهانی همچون رازیانه و سیاه دانه نیز کشت می‌شود ابراز کرد: در سال‌های اخیر با توجه به اطلاع رسانی های خوبی که در استان نسبت به گیاهان دارویی انجام شده کشت گیاهان داوریی توسعه یافته و گیاهانی همچون مریم گلی، زعفران، همیشه بهار، بابونه و راعی نیز در منطقه کشت می‌شود.
وی همچنین درباره برگزاری جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران عنوان کرد: برگزاری جشنواره اتفاق مناسبی در حوزه گیاهان دارویی در سطح کشور است در دوره‌های گذشته نمایندگان استانی تعیین نشده بودند اما در این دوره با این اقدام شاهد اتفاقات بهتری خواهیم بود. همچنین اگر برگزاری جشنواره محدود به تهران نباشد بهتر است ما در همدان آمادگی برگزاری جشنواره در دوره بعدی را داریم.
سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران به همت ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی 15 تا 18 شهریور ماه سال جاری برگزار می‌شود.
انتهای پیام/25