رضا نامجو| فرهنگ شریف یکی از قلههای تارنوازی ایران، روز گذشته در سن 85سالگی از دنیا رفت. استاد مدتها با بیماری دست به گریبان بود و در دوسال اخیر بارها و بارها در بیمارستان بستری شد. صاحبنظران فرهنگ شریف را یکی از هنرمندانی میدانند که نگاهی دگرگون به موسیقی ایرانی داشت و با همین نگاه و استعداد مثالزدنی توانست در 17سالگی به شهرت برسد. آنها که از اهمیت بداههنوازی در موسیقی ایرانی مطلع هستند، شریف را از بهترین بداههنوازان موسیقی ایرانی میدانند که با شیوه نوازندگی منحصربهفردش توانست ردیف موسیقی ایرانی را به میان مردم ببرد.
در زندگینامه این استاد شهیر آمده است: «فرهنگ شریف از 4سالگی تحتتأثیر آموزش موسیقی به وسیله پدرش و نیز رفتوآمد بزرگان موسیقی به منزل آنها خصوصا عبدالحسین خان شهنازی برادرحاج علیاکبرخان شهنازی، موسیقی را فرا گرفت. پدر فرهنگ شریف دکتر داروساز بود و با اهل هنر نیز معاشرت میکرد.
او تار را نزد استادان عبدالحسین شهنازی و مرتضی نیداوود، تارنوازان بزرگ اواخر دوره قاجار آموخت، اما شیوه نوازندگیاش به اساتیدی که نزد آنها تلمذ کرد، شباهتی نداشت. شریف، در سن 12سالگی نخستین تکنوازی خود را که به صورت زنده از رادیو پخش میشد، با موفقیت اجرا کرد و در ادامه فعالیتهایش با مشاهیر آواز ایرانی نظیر اکبر گلپایگانی، حسین خواجهامیری (ایرج) و محمدرضا شجریان به اجرای برنامههای متعدد و موفق پرداخت.
سریال از دست رفتن قلههای موسیقی ایرانی ادامه دارد
پایان«فرهنگ شریف»
صاحبخبر -