شناسهٔ خبر: 15165680 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس سازمان بسیج هنرمندان اردبیل:

تولیدات عده‌ای از هنرمندان با فرهنگ اسلامی ما سنخیتی ندارد

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل گفت: تولید برخی از آثار هنری و فرهنگی هیچ سنخیتی با ارزش‌های اعتقادی و اسلامی ما ندارد، بلکه حتی در تضاد با آن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، عظیم دشتی عصر امروز در مجمع بسیج هنرمندان استان اردبیل با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 17 شهریور، این حادثه تاریخی را نقطه عطف تحولات و پیروزی انقلاب اسلامی توصیف کرد و گفت: هنرمندان امروز در برابر خون چنین شهدا رسالت سنگینی را بر عهده دارند که باید هنر متعهدانه‌ای را که اصالت آن بر پایه دین و اعتقادات ارزشی است، به مقصد نهایی و سرمنزل حقیقی برسانند.

وی با بیان اینکه با ابزار هنر به راحتی می‌توان چهره دین و مکتب اسلام را به شایستگی نشان داده و ارزش‌ها را انتقاد داد، تصریح کرد: اگر حرکت ضد ارزشی نیز شاهد هستیم در ذات هنر نیست، بلکه تولید برخی آثار نامطلوبی است که به ساحت هنر لطمه وارد می‌کند، چراکه عده‌ای با نام هنر سعی می‌کنند ناهنجاری و انحراف به وجود آورند.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل تبیین کرد: هنرمند واقعی کسی است که از ابزار هنر برای رسیدن به کمال استفاده کند و حتی با این ابزار آسیب‌ها را از جامعه بزداید اما متأسفانه امروز عده‌ای با توسل به هنر غربی سعی می‌کنند بشریت را به سمت انحراف بکشانند.

دشتی با بیان اینکه سازمان بسیج هنرمندان 10 سال است شکل گرفته و در استان فعالیت می‌کند و 9 انجمن هنری و ادبی نیز در این راستا شکل گرفته است، بیان کرد:‌ در شهرستان‌ها نیز کانون‌های بسیج هنرمندان شکل گرفته‌اند که مهم‌ترین اهداف ما را که همان نقش‌آفرینی در تغییر موازنه فرهنگی و هنری در کشور است به شایستگی انجام دهند تا ما با تراز انقلاب اسلامی بتوانیم هنر متعالی خود را معرفی کنیم.

وی به برگزاری جشنواره‌های متعدد با همراهی هنرمندان متعهد اشاره کرد و ادامه داد: ما به وسیله این جشنواره‌ها سعی می‌کنیم فرهنگ هنر ناب اسلامی را در رشته‌های مختلف به نمایش گذاشته و در مقابله با آنهایی که سعی می‌کنند هنر و هنرمند را با ابزارهای غربی مورد تهدید و یا بازیچه خود قرار دهند، به شایستگی ایستاده‌ایم.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: متأسفانه شاهد تولید آثار متنوعی در رشته تئاتر و نمایش با محتوا و مضامین غربی هستیم که حتی داستان‌ها و رمان‌ها نیز دست مایه این تغییر رویکرد قرار گرفتند، در حالی که فرهنگ و اعتقادات ما هیچ سنخیتی با غرب نداشته، بلکه با آن در تضاد است.

دشتی با انتقاد از برخی نمایشنامه‌های ضد ارزشی و ضد اعتقادی در برخی از سالن‌های همین شهر اردبیل اظهار کرد: در برخی از نمایشنامه‌ها به گونه‌ای وانمود می‌کنند که یک نماینده بیشتر به دنبال لابی‌گری و دروغگویی است و اطرافیان آنها نیز به مردم وعده‌های دروغی می‌گویند که با چنین نمایشنامه‌هایی نباید انتظار داشت که فرهنگ اسلامی ما که بر صداقت و راستی تأکید دارد، در جامعه ترویج پیدا کند.

وی تشریح کرد: ما با بهره‌گیری از توان هنرمندان خلاق سعی می‌کنیم در بخش‌های مختلف از سرود و موسیقی گرفته تا نمایش، فیلم، تئاتر و آثار دیگر هنری تولیداتی ارزشمند در سطح ملی و حتی جهانی تدارک ببینیم تا بتوان بیشتر از این از ظرفیت‌های سالم هنری بهره گرفت.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل با انتقاد از برخی مسؤولان که با نگاه سیاسی فرهنگ را نیز آلوده سیاست کردند، توضیح داد: این ظلم است که به حوزه فرهنگ با نگاه سیاسی فکر کنیم در حالی که ما با کمترین هزینه و حتی دست خالی سالانه نسبت به برگزاری چهار جشنواره اقدام می‌کنیم به طوری که تاکنون 25 جشنواره مهم هنری را نیز در استان برگزار کردیم.

دشتی از برگزاری 12 کارگاه تخصصی برای توانمندسازی هنرمندان خبر داد و افزود: ما سالانه با 60 میلیون تومان این کارگاه‌ها و جشنواره‌ها را برگزار می‌کنیم و انتظارمان این است تا یک رویکرد مطلوب و مناسبی را در ارتقا هنر اسلامی و ارزشی شاهد باشیم.

وی در پایان تصریح کرد: جای تأسف اینجاست که در سفر اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بنده و دیگر همکاران تلاشگر در مجموعه بسیج هنرمندان را به جلسه هم‌اندیشی هنرمندان و اهالی فرهنگ با وزیر ارشاد دعوت نکرده بودند و این نشان می‌دهد که چقدر مسؤولان با این حوزه بیگانه هستند.

انتهای پیام/62001/ذ40