به گزارش آناج به نقل از صدای سراب، امام جمعه سراب ضمن تقدیر از خدمات بسیج سازندگی, سپاه, مدیر کل امور عشایر و مسئولین شهرستانی اظهار داشت: حضور مسئولین ارشد شهرستان در این ییلاقات ناشی از اهمیت و ارج دادن به عشایر و دغدغه رسیدگی به مشکلات این قشر زحمت کش هست.
اکرمی تاکید کرد: نباید فقط دغدغه مشکلات دنیای کوتاه مدت را داشته باشیم بلکه دغدغه مشکلات اخروی که دنیای باقی است بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه با بیان اینکه عشایر مومن ترین و پاک ترین جمعیت را دارا می باشند ابراز امیدواری کرد خروجی جلسه شورای عشایری به نفع مردم منطقه باشد.
در ابتدای جلسه ارسلان مراد پور نماینده امور عشایر در جمع اعضای شورای عشایر گفت: مهمترین مشکل عشایر در منطقه سراب نبود جاده مناسب و نبود دفتر امور عشایر در شهرستان سراب هست.
وی بیمه عشایر, نبود امکانات بهداشتی, فاصله زیاد چشمه از محل اطراق ها و نبود لوله کشی و نبود روشنایی در محل اطراقها که امکان تامین آن از طریق پنل های خورشیدی امکان پذیر هست را ازدیگر مشکلات عشایر در ییلاقات سراب عنوان کرد.
مرادپور عدم توجه بانک ها به پروانه عشایر در اعطای وام را از مشکلات بانکی عشایر علی رغم اینکه عشایر مصداق فعالان اقتصاد مقاومتی بوده و توجه به آنان ضروری است را از مشکلات اقتصادی عشایر عنوان کرد.
وی عدم خط دهی موبایل در منطقه ییلاق را با وجود خضور تعداد خانوارهای زیاد در منطقه ییلاق از دیگر مشکلات عنوان و ابراز داشت: متاسفانه نبود شتر در منطقه ییلاق باعث رویش خس و خاشاک و موجب از بین رفتن گیاهان خوش خوراک دام شده است.
مصوبه های بالادستی ها نگاهی به مردم پایین دست عشایر ندارند
قادر جنگی عضوشورای شهر سراب ب انتقاد از اینکه عشایر صاحبی در شهرستان ندارند گفت: راه های عشایر سراب را نمی توان راه عنوان کرد فلذا لازم است شن ریزی و تعریض و بهسازی راه در این منطقه انجام شود.
وی با قدردانی از راه و شهرسازی سراب علی رغم اینکه وظیفه بهسازی جاده عشایر به عهده آنان نیست از مسئولین خواست تا از راه های عشایر که وضع نامناسبی دارند بازدید کنند.
جنگی با انتقاد از مصوبه های بالادستی که مردم پایین دست را در نظر نمی گیرند اظهار داشت: متاسفانه این مصوبات مانعی برای انتقال دام عشایر به شهرهای بزرگ و موجب رشد دلال بازی شده است.
عضو شورای شهر سراب در پایان بر لزوم توزیع عادلانه آرد و جو در بین عشایر که به درستی انجام نمی گیرد تاکید کرد.
علی رغم خدمات شایسته به عشایر استان, عشایر سراب از از دسترسی به حداقل امکانات محرومند
سید محمد حسن آل هاشم مدیرکل امور عشایر استان آذربایجانشرقی در این جلسه با اشاره به فعالیت عشایر در طول تاریخ اظهار داشت: در طول زمان به عشایر به عنوان یک نیروی شجاع و قدرتمند نگاه می شد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته عشایر مورد کم لطفی از سوی دولت ها قرار گرفتند اظهار داشت: اخیرا در دولت با حضور ۱۳ وزیر مرتبط جلسه شورای عالی عشایر شکل گرفت که در راستای تصمیمات این شورا قرار است خدمات بیشتری به عشایر صورت گیرد.
آل هاشم هدف جلسه را بررسی مشکلات عشایر سراب و رفع این مشکلات عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر عشایر استان از ۸۲ الی ۹۵ درصد از خدمات زیربنایی برخوردار هستند که از آن جمله می توان به ره دسترسی, آب , گاز , برق و … اشاره کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه با توجه به وضعیت اقتصادی بایستی باید به وضع موجود قانع باشیم و وضعیت جاری را مدیریت کنیم خاطرنشان کرد: می دانیم که عشایر کم توقع و پرتلاش و مصداق عینی بیانات مقام معظم رهبری در زمینه تولید و اقتصاد هستند.
مدیرکل امور عشایر استان آذربایجانشرقیتامین اجاق های خورشیدی, پنل های خورشیدی, جوجه کشی سیار, توزیع شیردوش گوسفندی, پشم چین برقی گوسفندی و دستگاه تولید کننده کنستانتره و پنیر در مناطق عشایری را از خدمات اداره کل امور عشایر عنوان کرد.
وی با اعلام اینکه ۳۴۰ نخبه عشایر در استان شناسایی شده اظهار داشت: متاسفانه در جوامع عشایری به مقوله فرهنگ کم توجهی شده است.
آل هاشم در پایان قول مساعد داد: کارشناس امور عشایر در محل اداره جهاد سراب مستقر شود و تا سال آینده جاده های عشایری سراب بهسازی و نزدیک رسانی چشمه ها با کمک خود عشایر و لوله گذاری رایگان انجام شود.
وی همچنین قول مساعد داد: طرح کوچکی با حداقل هزینه ایجاد خواهد شد.
گفتنی است علی رغم خدمات ذکر شده توسط مدیر کل امورعشایر به عشایر متاسفانه عشایر سراب از حداقل ترین امکانات زیربنایی برخوردار نبوده و در بحث های جدید نظیر شیردوش های گوسفندی و پنل های خورشیدی و … هیچ آگاهی به آنان داده نشده که آل هاشم در گفتگو با خبرنگار ما برای موارد فوق الذکر قول مساعد داد.
لزوم رسیدگی به مشکلات عشایر به عنوان ذخایر انقلاب
فرمانده سپاه ناحیه سراب سرهنگ کاظم قلعه در جمع عشایر و شورای عشایری سراب ضمن تقدیر از خضور اکیپ پزشکی, دامپزشکی و دارویی در مناطق محروم عشایری سراب اردوهای جهادی و خدمات رایگان به محرومین را از خدمات بی نظیر سپاه و بسیج عنوان کرد.
وی برنامه ریزی در راستای محافظت از مراتع را از دیگر خدمات بسیج سازندگی عنوان کرد که خدمتی در راستای توجه به اقتصاد عشایر و کشور هست.
قلعه در پایان بر لزوم توجه به مشکلات عشایر که ذخایر ارزشمند نظام و انقلابند تاکید کرد.
چرای بی رویه و ورد قبل از موعد عشایر زنگ خطر برای مراتع هست
قنبری رییس منابع طبیعی شهرستان سراب با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای بهسازی جاده های عشایری نداریم گفت: اخداث جاده جدید در مراتع نیازمند پرداخت هزینه وارد شده به مراتع و طبعت هست تا مجوز لازم اخذ شود.
وی چرای بیش از حد دام و حضور ز.ودتر از موعد عشایر در منطقه قبل از تخم ریزی گیاهان خوش خوراک را عامل از بین رفتن مراتع و رشد خس و خاشاک عنوان و بر لزوم ورود و خروج عشایر بر اساس پروانه تاکید کرد.
قنبری هشدار داد: در صورت عدم رعایت اصول فنی نراتع عشایری در سراب به زو.دی رو به زوال خواهد گذاشت.
رییس اداره منابع طبیعی سراب با رد این مطلب که وجود شتر در مناطقی که خس و خاشاک روییده و چرای آن موجب رشد علف های خوش خوراک دام می شود خاطرنشان کرد: خس و خاشاک به عنوان آخرین گیاهان در مرتع هستند که از بین رفتن آنان فرسایش خاک را به همراه خواهد داشت و تنها راه نجات مراتع عدم چرای بیش از حد و وردو به مراتع در زمان مناسب هست.
گفتنی است فرماندار سراب قول مساعد داد در صورت لزوم موارد فوق بر تامین شتر در منطقه اقدام نماید.
تبعیض در احداث جاده های عشایری استان/ مشکل عشایر سراب نبود متولی و ساختار ادری است
فرماندار سراب بیان اینکه به خوبی به مشکلات عشایر اشرافیت دارد گفت: عشایر سراب متولی هستند.
گرشاسبی نباید به این بهانه که عشایر در ییلاقات در دوره کوتاهی زندگی می گذرانند و یا چون از مناطق دیگر می آیند آنهارا از خدمات محروم کرد .
وی عدم تشکیل ساختار اداری عشایر در سراب را عامل اصلی خدمات نامناسب به عشایر منطقه عنوان و بر لزوم سازماندهی عشایر سراب تاکید کرد.
عالیترین مقام اجرایی شهرستان اظهار داشت: وقتی از جلده باخان و محل اطراق عشایر سراب به سمت میانه می رفتم به علت نبود راه از عشایر منطقه خجالت کشیده و با ورود به مناطق عشایری میانه متعجب از کیفیت راه های عشایری شدم که جاده ای در حد آسفالته داشتند و نمی دانم مشکل کجای کار هست که این تبعیض صورت می گیرد.
فرماندار سراب ضمن تاکید دوباره بر ایجاد ساختار اداری عشایری در سراب بر لزوم حضور کارشناسان بیمه در مناطق عشایری برای بیمه تاکید و خاطرنشان کرد: به هیچ وجه شایسته نیست عشایر دام خود را برای بیمه کردن به شهرستان ببرند و وظیفه بیمه تامین کارشناس برای حضور در منطقه هست.
گرشاسبی همچنین از تصویب ردیف بودجه برای احداث سراب نیر و سراب مشکین شهر داد و گفت: به محض تامین اعتبار ابنیه سازی انجام خواهد شد.
وی از مدیر کل امور عشایر درخواست کرد: نگاه ویژه ای به بهسازی جاده های عشایری ییلاقات سراب داشته باشد که وی قول مساعد برای این کار تا سال اینده را داد.
فرماندار سراب برای آبرسانی به محل اطراق عشایر ضمن درخواست خود یاری از عشایر از بسیج سازندگی و اداره آب رای این موضوع قول مساعد گرفت.
رییس جلسه شورای عشایری شهرستان در مورد برق رسانی خواستار مطالعه و بر لزوم خدمت اداره مخابرات برای رفع مشکل آنتن دهی مناطق عشایری سراب تاکید کرد.
گرشاسبی در پایان با بیان اینکه سراب با ۵۰۰ شهید و بیش از هزار جانباز و آزاده از شهرستانهای بی نظیر استان هست بر لزوم توجه مقامات مسئول استانی به سراب و مناطق عشایری آن تاکید کرد.