به گزارش ایرنا، کاظم خاوازی روز چهارشنبه در بازدید از طرح های بهینه سازی مصرف آب کشاورزی در راستای احیای دریاچه ارومیه در عجب شیرافزود: تمامی اقدام های وزارت جهاد کشاورزی طی سالهای اخیر در راستای بهینه سازی مصرف آب کشاورزی و احیای دریاچه ارومیه است.
وی تلاش مضاعف مربیان کشاورزی برای جلب حداکثری مشارکت های مردمی را خواستار شد و گفت: با مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه و هم مسیر شدن با دولت در این زمینه، امید به احیای دریاچه ارومیه دوچندان می شود.
وی وضعیت منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه را بسیار خطرناک توصیف کرد و افزود: آموزش کشاورزان با برنامه های مختلف در مورد نحوه مدیریت آب کشاورزی در وضعیت کنونی و به تبع آن رعایت حق آبه دریاچه ارومیه تاثیر بسزایی در سرنوشت این دریاچه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه دولت با تزریق اعتبارات و اجرای طرح های عمرانی و سیاست گذاری ها در احیای دریاچه ارومیه گام جدی برداشته است، اظهار کرد: پروژه های احیای دریاچه ارومیه فرصتی برای ایجاد کشاورزی مدرن و پایدار در استان به وجود آورده است و دهیاران نقش موثری در تغییر نگرش کشاورزان و حرکت به سمت کشاورزی مدرن دارند.
معاون ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزیر جهاد کشاورزی از شکل گیری سامانه جامع مدیریت دانش در کشور خبر داد و افزود: این سامانه در حال شکل گیری است و امیدواریم در کمترین زمان ممکن اجرایی شود.
خاوازی با اشاره به ضرورت تولید محتوای کاربردی در جهت بهبود و افزایش بهره وری در کشاورزی افزود: تولید محتوای مناسب و کاربردی یکی از سیاست های مهم مرکز آموزش و ترویج کشاورزی است و مراکز خدماتی در سطوح شهرستانی و استانی می توانند در این عرصه به تولید محتوا بپردازند.
وی با اشاره به لزوم توسعه و تجهیز مراکز جهاد کشاورزی، پهنه بندی و مدیریت دانش به عنوان سه رکن اساسی پیشرفت بیان کرد: اگر بتوانیم دانش فنی و اطلاعات روز کشاورزی را به موقع به بهره برداران منتقل کنیم، ترویج و توسعه به سرعت محقق می شود و با اجرای طرح پهنه بندی می توان به نتایج ارزشمندی رسید.
به گزارش ایرنا با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اولین جلسه تشکیل ستاد ملی احیاء دریاچه ارومیه کلید خورد و پس از ماه ها مطالعه توسط متخصصان و استادان این دانشگاه در کنار استادان دانشگاه های ارومیه و تبریز و چند دانشگاه خارجی در قالب ۲۹ طرح تدوین و توسط دولت ابلاغ شد.
طرح احیای دریاچه ارومیه 10 ساله و قرار است سطح تراز آب دریاچه را به سطح تراز اکولوژیک 1274 متر از سطح آبهای آزاد برساند که در این مسیر 29 طرح اصلی و 101 طرح فرعی / زیر طرح/ با 120 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده در حال اجراست.
اقدام های اساسی ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه در قالب طرح ها به دو دسته اقدامات عمرانی و فرهنگی - اجتماعی تقسیم می شوند.
اقدامات عمرانی توسط دستگاه های اجرایی از جمله سازمان آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب و فاضلاب شهری، سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی اجرا می شود و لایروبی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه، لایروبی انهار اصلی، اصلاح الگوی آبیاری با تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری های نوین و استفاده از پساب تصفیه خانه های فاضلاب از جمله برنامه های این ستاد است.
برگزاری نشست های فرهنگی - اجتماعی با دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی روستاها، دست اندرکاران تشکل های کشاورزی و زیست محیطی و نمایندگان شاخص جوامع تقویت بخش آموزش چهره به چهره از برنامه های ستاد ملی احیاء دریاچه ارومیه در حوزه فرهنگی و اجتماعی است.
7485/ 3072/518
معاون وزیر جهاد کشاورزی: کاهش مصرف آب بخش کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه ضروری است
مراغه - ایرنا - معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی بر کاهش مصرف آب بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: احیای دریاچه ارومیه در سایه افزایش آگاهی مردم و جلب مشارکت های مردمی برای کاهش مصرف آب محقق می شود.
صاحبخبر -