به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا از نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان، عباس آخوندی، چهارشنبه در آیین آغاز عملیات ریل گذاری راه آهن خواف - هرات که با حضور استاندار خراسان رضوی و شماری از مقامات افغانستان برگزار شد، افزود: ما ضمن احترام به استقلال همسایگان خود بر این باوریم که این فرهنگ مشترک برای ما امنیت منطقه ای و به تبع آن رفاه منطقه ای را به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی 2 کشور گفت: زمانی که می خواهیم از فرهنگ ایرانی و ایران زمین صحبت کنیم، نمی توانیم خود را به مرزهای کنونی جمهوری اسلامی ایران محدود سازیم و مولوی از بلخ، رودکی از سمرقند و هزاران ادیب و اندیشمند دیگر در جای جای قلمروی فراخ، بخشی از فرهنگ ایران کهن هستند.
آخوندی با تاکید بر اینکه تمام راه های ترانزیتی ایران باید به روی افغانستان باز باشد، گفت: این بدان خاطر است که معتقدیم افغانستان باید بتواند از طریق ایران به آسیای میانه، هند، غرب و دریای خزر نیز مرتبط شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: ما همچنین این آمادگی را داریم تا کلیه راه های هوایی، زمینی و دریایی خود را، بدون هیچ محدودیتی، برای استفاده کشور همسایه خود، در اختیارش قرار دهیم.
وی گفت: مردم ایران اسلامی در روزهای سخت افغانستان، میزبان مردم این کشور بوده اند و هم اینک نیز 2 میلیون نفر افغان در ایران سکونت دارند.
آخوندی افزود: در ماه های اخیر روند رو به رشد ارتباطات 2 کشور شتاب بیشتری گرفته و چندی قبل نیز توافقنامه چابهار با حضور سران 2 کشور به امضا رسید.
وی با بیان اینکه هم اکنون بندر چابهار ظرفیت جابه جایی 2.5 میلیون تن کالا را دارد که تا پایان امسال این رقم به 8 میلیون تن می رسد ولی ما ظرفیت منطقه را تا 86 میلیون تن برنامه ریزی کرده ایم.
وی به خط ریلی چابهار - ایرانشهر با پیشرفت فیزیکی 38 درصد اشاره و اظهار کرد: بزودی این طرح تکمیل می شود و چابهار به زاهدان و سنگان متصل می شود.
طرح راه آهن خواف - سنگان، به عنوان بخشی از طرح راه آهن خواف - هرات، روز چهارشنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی، استاندار خراسان رضوی و شماری از مسئولان دو کشور به بهره برداری رسید.
به گزارش ایرنا، قطعه یاد شده به طول 14 کیلومتر که با صرف 230 میلیارد ریال اعتبار ساخته شده، از قطعات چهارگانه محور راه آهن خواف- هرات و نخستین خط آهن بین دو کشور ایران و افغانستان است.
همزمان با افتتاح راه آهن خواف-سنگان، عملیات ریل گذاری راه آهن خواف-هرات از مرز شمتیغ در کشور افغانستان نیز با حضور مقامات دو کشور آغاز شد.
قطعات یک و دو خط ریلی خواف - هرات از شهرستان خواف تا مرز شمتیغ و قطعات سه و چهار از مرز شمتیغ تا شهر هرات در کشور جمهوری اسلامی افغانستان واقع شده است.
طول این مسیر در داخل ایران 76.8 کیلومتر و دارای چهار ایستگاه در سنگان، میوتک، خوشابه و شمتیغ است که 14 کیلومتر آن تا ایستگاه سنگان امروز مورد بهره برداری قرار گرفت.
ساخت راه آهن خواف-هرات سبب احیای جاده ابریشم از طریق ریلی و اتصال چین به ایران از طریق افغانستان می شود و علاوه بر آن عامل توسعه و پیشرفت منطقه و کشور افغانستان، تکمیل و توسعه شبکه ریلی کشورهای اکو و افزایش ترانزیت کالا از کشورهای آسیای میانه به اقیانوس هند و همچنین از طریق ایران به ترکیه و اروپا خواهد بود.
گسترش شبکه ریلی کشور، کمک به توسعه و پیشرفت شهر خواف و محدوده مرزی ایران و افغانستان، ایجاد شبکه ریلی مواصلاتی بین ایران و افغانستان و امکان صادرات و واردات بین دو کشور از طریق شبکه ریلی و اتصال افغانستان به آب های آزاد از دیگر مزایای این خط ریلی عنوان شده است.
6121/7489/5132
در آیین آغاز ریل گذاری محور خواف- هرات؛
آخوندی: ایران و افغانستان باید به سوی اهداف و نقاط مشترک حرکت کنند
تربت حیدریه- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: جمهوری اسلامی ایران و افغانستان، برای رسیدن به توسعه متوازن، باید جهت حرکت خود را به سوی اهداف و نقاط مشترک سوق دهند.
صاحبخبر -