به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید مازندرانی روز چهارشنبه درهمایش اقتصاد مقاومتی و مزیت های بخش تعاون که به مناسبت بزرگداشت هفته تعاون (13 تا 19 شهریور) در گنبدکاووس برگزار شد، اظهار داشت: توجه به منابع و سرمایه های خرد مردمی با تشکیل شرکت های تعاونی می تواند جبران کننده سرمایه گذاری های پایین در گلستان باشد.
وی گفت: استفاده از سرمایه های خرد مردمی در کنار بهره گیری از ظرفیت های موجود در بخش های کشاورزی، صنعت، گردشگری، صنایع دستی می تواند راهگشای رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال در استان باشد.
مازندرانی، صنایع دستی اقوام ساکن در گلستان را فرصتی خوب برای رشد اقتصادی و درآمد خانوارها در این حوزه دانست و اضافه کرد: کم توجهی به بسته بندی و بازاریابی از مشکلات مهم صنایع دستی است که بایستی به آن توجه شود.
وی بابیان اینکه با برگزاری همایش و صحبت کردن مشکلات حل نمی شود، تصریح کرد: این همایش ها بیشتر با هدف فرهنگ سازی عمومی است که مردم با ظرفیت های بخش تعاون بیشتر آشنا شده و از آن استفاده نمایند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با تاکید برضرورت توانمندسازی تعاونی ها، ابراز داشت: تنها راه تحقق این هدف، فرهنگ سازی و ایجاد نگرش در تعاونی ها است که باید از طریق آموزش های عمومی و تخصصی و اطلاع رسانی اقدام شود.
مازندرانی همچنین نقش مدارس و دانشگاه ها را در آموزش عمومی افراد برای تقویت روحیه مشارکت گروهی، همکاری و تعاون درجامعه مهم دانست و گفت: بازاریابی و برندسازی دو نیاز دیگر بخش تعاون است که باید مورد توجه متولیان این بخش بویژه اتاق تعاون استان قرار گیرد.
وی از تنوع اقوام، فرهنگ ها و مذاهب در گلستان و همجواری با کشور ترکمنستان به عنوان دیگر فرصت های توسعه بخش تعاون دراین استان برشمرد و تاکید کرد: باید از این فرصت ها درجهت تقویت روحیه همکاری و همگرایی استفاده شود.
مازندرانی اضافه کرد: با اینکه گلستان در ثبت تعاونی ها رتبه سوم کشور و در تعاونی های بخش بانوان رتبه برتر کشور را دارد اما بیشتر تعاونی های ثبت شده به دلیل نگرش فرهنگی و مدیریتی دچار ضعف و رکود هستند که بایستی با فرهنگ سازی و آموزش این ضعف و رکود را برطرف کرد.
دبیر اتاق تعاون گلستان نیز دراین همایش باگرامیداشت هفته تعاون، به برخی مزیت های بخش تعاون ازجمله معافیت 25 درصدی از مالیات، تخفیف 20 درصدی پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، اولویت های واگذاری مزایده و مناقصه های دولتی به این بخش و حضور در کارگروه، هیات های حل اختلاف و کمیسیون های آن اشاره کرد.
محمدبردی توکلی گفت: هم اکنون اتاق تعاون گلستان در 12 شهرستان استان نمایندگی دارد و در دو شهرستان علی آباد کتول و مراوه تپه نیز بزودی نمایندگی این اتاق را راه اندازی می کند.
وی بابیان اینکه کمیسیون های 16 گانه اتاق تعاون و مرکز داوری آن تشکیل و بخشی از این کمیسیون ها فعال می باشد، از اعضای 11 هزار شرکت تعاونی موجود در استان گلستان بویژه اعضای هیات مدیره آن درخواست کرد، دراین کمیسیون ها عضو شوند.
توکلیبا بیان اینکه امسال اتاق تعاون گلستان از اتاق های تعاون برتر کشور شناخته شده و با تاکید برضرورت تلاش شرکت های تعاونی برای تحقق سهم 25 درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور، افزود: بسیاری از ظرفیت های قانونی و تسهیلات حمایتی دولت از بخش تعاون به دلیل کم توجهی شرکت های تعاونی یا نا آگاهی آنان مورد استفاده قرار نمی گیرد.
وی، تشکیل شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستان و شرکت های تعاونی مناطق محروم، روستایی و مرزی را از ظرفیت های خوب و قانونی بخش تعاون در گلستان دانست و بر راه اندازی این نوع شرکت ها در همه شهرستان های استان تاکید کرد.
دبیر اتاق تعاون گلستان، توجه به صنایع دستی اقوام و تشکیل تعاونی های ویژه دراین حوزه بالاخص از سوی بانوان، تشکیل اتحادیه شرکت های تعاونی صادرات محور و تشکیل اتحادیه شرکت های تعاونی بانوان را از دیگر ظرفیت ها و نیازهای ضروری بخش تعاون گلستان ذکر و بر تحقق آن تاکید کرد.
در این همایش که معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار ویژه گنبدکاووس و برخی مدیران این شهرستان به همراه نماینده مردم گنبدکاووس و نیز نماینده مردم شهرستان های مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه درمجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از فعالان بخش تعاونی نیز درآن حضور داشتند، از تعاونی های برتر با اهدای هدایایی تجلیل شد.
شهرستان گنبدکاووس با 360 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان، دارای 1400 تعاونی فعال دربخش های مختلف است.
/3039/1860
مدیرکل تعاون گلستان:
راه جبران سرمایه گذاری پایین در گلستان توجه به بخش تعاون است
گنبدکاووس - ایرنا - مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: میزان جذب سرمایه گذاری (داخلی و خارجی) دراین استان به دلیل برخی شرایط و سنگ اندازی ها، پایین است که راه جبران آن توجه به بخش تعاون است.
صاحبخبر -