شناسهٔ خبر: 15156858 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

آیت‌الله رشاد:

نحوه تدریس دانشگاهی در حوزه‌های علمیه ثمره‌ای نخواهد داشت

کانون خبرنگاران نبأ: آیت‌الله رشاد درباره وجود مشکلات آموزشی در حوزه های علمیه گفت: اینکه اگر مانند دانشگاه استاد گوینده باشد و طلاب شنونده؛ این طرز تدریس ثمره خوبی برای طلاب به جای نخواهد داشت.

صاحب‌خبر -
به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، آیت‌الله رشاد، رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران در مراسم افتتاحیه حوزه‌های علمیه تهران درباره کمبود و مشکلات موجود در نظام اداری حوزه علمیه به‌سخنرانی پرداخت. وی ابتدا درباره قدمت حوزه‌های علمیه تهران گفت: 200 سال از تاسیس حوزه علمیه در شهر تهران می‌گذرد در همین مدت افراد بسیاری به عنوان فقیه از همین شهر به عرصه دین وارد شدند که همین نکته نشان پویایی مدارس علمیه این شهر است.
 
آیت‌الله رشاد ادامه داد: مدیریت در سال جدید با برنامه ریزی های انجام گرفته، همایش ها و کنگره های مختلفی را برگزار خواهد کرد تا بتواند از نظرات و مقالات طلاب علاقمند استفاده کند.

وی افزود: هر ساله در همین مراسم بنده به چند نکته از مشکلات موجود در نحوه کنترل حوزه های علمیه اشاره می‌کنم لذا باید دانست  که اگر حتی یکی از کمبودها را رفع کنیم در واقع تعداد زیادی مشکل برطرف می‌شود، نکته اول درباره روش‌های آموزشی مدارس علمیه است که اگر مانند دانشگاه، تنها استاد گوینده باشد و طلاب شنونده، این طرز تدریس ثمره خوبی به جای نخواهد داشت.

رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران گفت: برای همین بنده در کتابی با عنوان پارسال تا امسال که در صدد چاپ است قریب به 16 مورد از موارد طریقه تدریس صحیح را بیان کردم که امیداواریم با هماهنگی مرکز مدیریت قم بتوانیم تغییر اساسی در موضوع نحوه تدریس ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: مشکل دیگر در سنجش تحصیلی طلاب وجود دارد که متاسفانه تمام موارد آموزشی سابق از حوزه خارج شده و نظام آموزشی مدارسی جایگزین قرار گرفته است که در صدد تغییر این مشکل نیز به تناسب خواهیم بود.

آیت‌الله رشاد در پایان عنوان کرد که مقام معظم رهبری نسبت به فعالیت حوزه های علمیه تهران ابراز امیداواری کرده و معتقد بود ثمرات خوبی از همین حوزه‌ها به بار خواهد نشست.

محمد ایمانی‌مهر