شناسهٔ خبر: 15155999 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ظریف‌منش:

آغاز دهه امامت و ولایت با شعار «لبیک یا رسول‌الله(ص)»/ چاپ استنادات نهج‌البلاغه

گروه جامعه: مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با اشاره به اینکه امسال نیز برنامه‌های دهه امامت و ولایت با شعار «لبیک یا رسول‌الله(ص)» آغاز می‌شود، گفت: استنادات نهج‌البلاغه به زودی چاپ می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اجلاس سالانه دبیران اجرایی بنیاد بین‌المللی غدیر امروز چهارشنبه 17 شهریور ماه با حضور حجت‌الاسلام صدیقی، دبیرکل بنیاد بین‌الملی غدیر، حبیبی قائم مقام دبیرکل بنیاد غدیر، ظریف‌منش مدیرعامل بنیاد و سایر مسئولان اجرایی این بنیاد برگزار شد.

در این مراسم ابتدا حیدری، دبیر اجرایی بنیاد غدیر در وزارت کشور، از هماهنگی با استانداران و فرمانداران برای تعامل بیشتر با بنیاد و انجام برنامه‌های مرتبط با غدیر خبر داد.

توصیه آیت‌الله خزعلی به قرائت سه فراز پایانی دعای کمیل در نماز شب

در ادامه محمد نبی حبیبی، قائم مقام دبیرکل بنیاد غدیر به بیان برخی از خصوصیات اخلاقی آیت‌الله خزعلی بنیانگذار فقید بنیاد بین‌المللی غدیر پرداخت و گفت: برخی از خصوصیات مرحوم آیت‌الله خزعلی می‌تواند سرمشق دائمی ما باشد. ایشان علاوه بر تقید به واجبات به مستحبات هم مقید بودند و یک تا یک ساعت و نیم قبل از اذان صبح بیدار شده و به انجام فرایض نیمه شب می‌پرداختند و یکی از توصیه‌های ایشان قرائت سه فراز پایانی دعای کمیل در نماز شب بود.

وی عنوان کرد: آیت‌الله خزعلی هر شب بعد از نماز مغرب و عشاء به بالای پشت بام می‌رفتند و سه بار به امام حسین(ع) سلام می‌دادند و می‌فرمودند هر کس برای غدیر کار کند در ثواب این سلام‌ها شریک می‌کنم.

حبیبی با اشاره به اینکه آیت‌الله خزعلی، حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه بوده‌اند، گفت: ایشان دائماً در حال تمرین بودند که این حفظ را نگه‌ دارند. وقتی اسم امیرالمومنین(ع) آورده می‌شد غالباً اشکشان جاری می‌شد و می‌فرمودند در مسجد‌الحرام مدام به در و دیوار نگاه می‌کردم و برای مظلومیت حضرت علی(ع) گریه می‌کردم.

وی عنوان کرد: آیت‌الله خزعلی برای تمام کسانی که در گذشته، حال و آینده برای بنیاد غدیر کار کرده، می‌کنند و خواهند کرد، دعا کرده‌اند.

شعار: «لبیک یا رسول‌الله(ص)»

حسین ظریف‌منش مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر نیز در ادامه به بیان گزارش عملکرد سال گذشته این بنیاد و بخشی از برنامه‌های آینده آن پرداخت و عنوان کرد: در سال جاری نیز برنامه‌های دهه امامت و ولایت را با شعار «لبیک یا رسول‌الله(ص)» آغاز می‌کنیم.

وی تصریح کرد: باید این شعار را توسعه داده و به نماد دهه امامت و ولایت تبدیل کنیم. البته هنر بنیاد بسیج مردمی است و گرامیداشت غدیر باید به صورت مردمی محض برگزار شود.

ظریف‌منش به افتتاح دفتر بنیاد غدیر در کردستان با توجه به عشق اهل سنت منطقه شمال غرب کشور به حضرت علی(ع) نیز اشاره و اظهار کرد: اطعام در مناطق محروم، اعزام گروه‌های پزشکی به مناطق محروم زیر لوای پرچم امیرالمومنین(ع)، برگزاری نمایشگاه‌های متعدد، اعزام مبلغ، تهیه جهیزیه، برگزاری جشنواره‌های هنری و ... از جمله برنامه‌های سال گذشته بنیاد در استان‌های مختلف بوده است.

وی به وجود دفتر نمایندگی این بنیاد در 12 کشور خارجی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود امکانات تصمیم گرفتیم از امکانات نظام جمهوری اسلامی در سایر کشورها استفاده کنیم و سال گذشته در 50 کشور جهان برنامه دهه امامت و ولایت برگزار شد، امسال نیز درخواست کردیم در هر کشور اسلامی حداقل یک برنامه ویژه این دهه برگزار شود.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر در ادامه به نظر و خواست آیت‌الله مطهری و مقام معظم رهبری در خصوص بررسی و تهیه استنادات نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: تیمی شش نفره از دانشگاه امام صادق(ع) به بررسی این استنادات پرداخته و حدود دو هزار صفحه از استنادات را فراهم کردند که سال گذشته رونمایی شد و در حال حاضر در حال ویرایش است و به زودی چاپ می‌شود.

کارگاه‌های غدیر شناسی باید توسعه یابد

وی ترویج نهج‌البلاغه به عنوان کتاب زندگی، ترویج خطبه غدیر، ترویج زیارت غدیریه امام هادی(ع) و زیارت جامعه کبیره را از برنامه‌های آتی این بنیاد برشمرد و گفت: کارگاه‌های غدیر شناسی باید توسعه یابد و برای سال جاری پیش‌بینی حضور یک میلیون نفر در این کارگاه‌ها را داریم.

طرح بیعت با ولایت، پاسخ به شبهات و سؤال‌ها پیرامون حضرت علی(ع)، اعزام مبلغ، رونمایی از خطبه خوشنویسی شده غدیر، برگزار همایش بزرگداشت آیت‌‌الله خزعلی، برپایی بازسازی غدیر در 168 شهر و دو کشور عربی، برپایی نماز عید غدیر، اطعام، اجرای طرح یاوران غدیر و ... از دیگر برنامه‌هایی بود که ظریف‌منش از اجرای آنها در سال جاری خبر داد.

در ادامه آیت‌الله صدیقی طی سخنانی با اشاره به اینکه به دعاهای حضرت علی(ع)، جنبه اقتصادی فعالیت‌های ایشان و مسئله و محوری بودن سیاست در دیانت توجه خوبی صورت نگرفته است، با تأکید بر اینکه باید برای علی(ع) از آبرویتان مایه‌بگذارید، گفت: به سراغ همه بروید، فقط به مسجدی‌ها فکر نکنید و سفره امیرالمومنین(ع) را بازتر کنید.

پس از سخنرانی آیت‌الله صدیقی مسئولان اجرایی بنیاد به بیان نظرات، مشکلات و پیشنهادهای خود پرداختند.