شناسهٔ خبر: 15155427 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

راه اندازی دفتر استانی طرح بین المللی زاگرس در فارس

با حضور کارشناسان ارشد فائو، دفتر استانی طرح بین المللی زاگرس (نمایندگی فائو) در اداره کل منابع طبیعی فارس راه اندازی شد.

صاحب‌خبر -
 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،در سفر دو روزه کارشناسان طرح بین المللی زاگرس در سازمان فائو از جنگل های بلوط در فارس، دفتر مشترک سازمان فائو و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با هدف اجرای برنامه های مشترک در زمینه حل مشکلات جنگلی زاگرس راه اندازی شد.
کارشناس ارشد این طرح در دفتر منطقه ای سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت: حفظ و صیانت از عرصه های جنگلی مستلزم ایجادگفتمان های آموزشی و تخصصی با مردم است.
عبدالحمید آدم حمید ، با بیان اینکه موضوع جنگل تنها درمسائل بوم شناسی نیست وجنبه های اقتصادی و اجتماعی آن نیز بایددیده شود افزود: طرح مشارکتی مدیریت پایدار جنگل از جمله کارهای فنی و پیچیده ای است که هدف آن جلوگیری از عوامل تهدید، تخریب و حفاظت از عرصه های جنگلی است .
دکتر هوخ بیشلر مشاور بین المللی مدیریت جنگل در پروژه مقابله با خشکیدگی بلوط ، در حاشیه این بازدید با اشاره به وضعیت اکوسیستم های جنگلی، گفت: جنگل های حوزه زاگرس به لحاظ تامین آب و ذخایر ارزشمند طبیعی بویژه در دوران خشکسالی کنونی در ایران جزو سرمایه های کم نظیر است که حفظ و توسعه آن ها اهمیت به سزایی دارد و افزایش نقش اجتماعی و مشارکتی مردم ضامن سلامتی و تدوام این جنگل ها است.
معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری نیز هدف نهایی از ایجاد همکاری های مشترک با فائو در زمینه مدیریت پایدار جنگلی در کشور را حفاظت از عرصه شش میلیون هکتاری جنگل های زاگرس عنوان کرد و گفت: زاگرس تأمین کننده 40 درصد آب شیرین کشور ایران و دارای جایگاهی بزرگ در اکوسیستم  منطقه ای است.
نوبخت با اشاره به اهمیت روزافزون این جنگل ها در حفظ و پایداری سفره های آب زیر زمینی و همچنین جلوگیری از مهاجرت اکولوژیکی و پراکنش های انسانی گفت: زاگرس از لحاظ منابع آب و خاک مهمترین و راهبردی ترین منطقه کشور به شمار می رود  و حفاظت از داشته های طبیعی آن به عنوان یکی از دغدغه های اصلی در طرح مدیریت پایدار جنگل مورد تاکید است.  
در استان فارس دو میلیون و 200 هزار هکتار جنگل وجود دارد که بخش عمده ای از آن را جنگل های بلوط تشکیل می دهد.