شناسهٔ خبر: 15153209 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

برای تسهیل در زیارت زوار:

مقاوم سازی دومین ستون حرم امام حسین علیه السلام تا اربعین

خبرگزاری شبستان: مسئول فرهنگی ستادبازسازی عتبات عالیات استان کرمان با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی مقاوم سازی و لاغرسازی دومین ستون اطراف حرم امام حسین علیه السلام ابراز امیدواری کرد: کار برای اربعین به اتمام برسد تا زوار راحت تر زیارت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمد بیدشکی، مسئول فرهنگی ستادبازسازی عتبات عالیات استان، امروز(۱۷ شهریور)در حاشیه بازدید اعضای ستادنمازجمعه و جمعی از فعالان قرآنی شهرستان انار از پروژه ترفیع گنبد مطهر امام حسین علیه السلام در سخنانی بیان داشت: پیش بینی مراحل ساخت گنبد جدید دو سال است.

 

 

وی افزود: پس از تکمیل کار، کل مراحل باز می شود و در جعبه های مخصوص، گذاشته و حمل به کربلا و در آنجا نصب بر روی گنبد فعلی می شود زیرا در کربلا امکان ساخت نبود و همزمان با انجام کار در کرمان، کار مقاوم سازی ستون های اطراف ضریح مطهر نیز در کربلا انجام می شود تا این ستون ها، تحمل وزن سنگین سه گنبد که روی هم قرار می گیرند را داشته باشند.

 

 

بیدشکی خاطرنشان کرد:  تاکنون کار مقاوم سازی ستون باب الرأس به صورت صددرصد انجام شده که در نتیجه آن، فاصله ستون تا حرم از یک و 70 سانتی متر به 4متر تبدیل شده و  مقاوم سازی ستون سمت شهدا نیز تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که امیدواریم تا اربعین به اتمام برسد تا زائرین راحت تر زیارت کنند.

 

وی با اشاره به اینکه مقاوم سازی دو ستون دیگر از مجموع ۴ستون در دستور کار است؛ اظهار داشت: به طور کلی، بافت قدیم حرم مطهر حسینی علیه السلام کاملاً مقاوم سازی می شود و در کنار آن صحن بزرگ و باعظمتی نیز از حرم تا خیمه گاه در حال ساخت است.

 

 

این مسئول، بافت فرش برای صحن حضرت زهرا سلام الله علیها در نجف اشرف را سومین پروژه ستادبازسازی عتبات عالیات استان کرمان اعلام کرد و گفت: در این پروژه، اشتغالزایی و اقتصادمقاومتی هم مد نظر است و علاوه بر این، بانوانی در حال دوخت پته کرمان برای مضجع شریف حضرت ابوالفضل علیه السلام نیز هستند.

 



وی با تصریح به اینکه در تمام این پروژه هیچ هزینه دولتی استفاده نشده و همه از محل نذورات مردمی از سراسر کشور و داوطلبانه است؛ افزود: گنبدی که هم اکنون بر حرم مطهر نصب است، یک میراث فرهنگی با ۷۰۰ سال سابقه است که در گذشته، مردم ارادت خود را به ائمه نشان دادند.

 


حجت الاسلام حسین ابراهیمی، امام جمعه شهرستان انار هم بیان داشت: تربت اصلی حرم که از حائر حسینی است و آن محلی است که حضرت به شهادت رسیده و متوکل ملعون بعدها، آب به آنجا رانده اما آب به نزدیکی قبر نمی رسید و اصطلاحاً حیران مانده بود، آن تربت اصلی که خون حضرت بر روی آن ریخته بسیاری از بزرگان نقل می کنند از شب عاشورا تا غروب روز عاشورا، ذرات خون در آن مشاهده می شود.

 

 


وی ادامه داد: یکی از دوستان بنده نقل کرد که از این تربت در منزل داشته و از شب عاشورا تا عصر، بوی عطر آن خانه را گرفته بود و در سالروز شهادت حضرت زهراسلام الله علیها{روایت ۹۵ روز نه ۷۵ روز} دقیقاً همین اتفاق افتاد.