شناسهٔ خبر: 15150544 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تعریف 9 پروژه برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در خوزستان

رییس سازمان برنامه و بودجه خوزستان از تعریف 9 پروژه برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در خوزستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایسنا، امید حاجتی در جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که روز گذشته، 16 شهریورماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در برنامه میان‌مدت اقتصاد مقاومتی کشور 12 برنامه در سطح ملی تعریف شد که یک برنامه به صورت اختصاصی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان می‌پردازد و این مساله نشانگر اهمیتی است که اقتصاد دانش‌بنیان در اقتصاد مقاومتی دارد. 

وی افزود: در این راستا 9 پروژه برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در خوزستان تعریف شده است که دو پروژه به پارک علم و فناوری، سه پروژه به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و چهار پروژه به دانشگاه شهید چمران اختصاص دارد و تاکنون مراحل تدوین منشور پروژه‌ها بسیار پیشرفت کرده است.

حاجتی با انتقاد از مشخص نبودن آماری از سهم اقتصاد دانش‌بنیان در اقتصاد ملی خاطرنشان کرد: در واقع ما به دنبال آمارسازی و تولید ارقام کاذب نیستیم اما باید بدانیم که اقتصاد دانش‌بنیان خوزستان در چه جایگاهی قرار دارد و چه سهمی را از اقتصاد ملی و تولید ناخالص داخلی استان به خود اختصاص داده است. 

وی عنوان کرد: باید پروژه‌های مربوط به برنامه‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، هدفمند و دارای زمانبندی مشخص باشند و همچنین باید سهم و نقش هر دستگاه در این پروژه‌ها مشخص شود و حتما به مرکز آمار ایران پیشنهاد خواهیم کرد که آماری از سهم اقتصاد دانش‌بنیان از اقتصاد ملی و همچنین از میزان صادرات را احصا کند. 

حاجتی با اعلام آمادگی کارگروه راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری گفت: این امر مشروط بر تدوین یک برنامه شامل تشریح جایگاه فعلی اقتصاد دانش‌بنیان خوزستان و زمانبندی مشخص است تا ان شالله سهم خوزستان در اقتصاد دانش‌بنیان و تولیدات و صادرات دانش‌بنیان افزایش یابد. 

وی با اشاره به مشکلاتی که در روند اخذ استعلام از اداره امور مالیاتی و بیمه، در پروسه اعطای تسهیلات احیاگر ایجاد می‌شود، گفت: باید همسو با بخشنامه بانک مرکزی سیاستگذاری‌هایی جهت روان‌سازی مشکلات و مسائل مرتبط با این دو دستگاه صورت بگیرد.

پرداخت 110 میلیارد تومان تسهیلات احیاگر

همچنین در این نشست نورالله حسن زاده، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: تاکنون 110 میلیارد تومان تسهیلات احیاگر پرداخت شده که پرداخت 60 میلیارد تومان آن توسط بانک کشاورزی صورت گرفته است.

وی افزود: در بخش صنعت 601 طرح تولیدی متقاضی دریافت تسهیلات احیاگر شدند که در نهایت 437 طرح جهت اخذ تسهیلات به بانک معرفی شدند. 

حسن زاده تصریح کرد: بانک کشاورزی در بخش صنعت به 5 طرح به مبلغ 12 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرد. همچنین بانک ملت با پذیرش هفت طرح 15 میلیارد تومان و بانک تجارت با پذیرش سه طرح، 2 میلیارد تومان پرداخت کرده است. 

وی با بیان این‌که در جلسه گذشته مجموع پرداختی‌های بانک‌ها 87 میلیارد تومان بود، عنوان کرد: در مجموع تاکنون 110 میلیارد تومان توسط بانک‌های عامل به متقاضیان تسهیلات احیاگر پرداخت شده است که 50 درصد این رقم توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.

 انتهای پیام

برچسب‌ها: