شناسهٔ خبر: 15149583 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

کارشناس قزاق:

حضور «نظربایف» در نشست G-20 با دعوت پکن و با اهداف خاص صورت گرفت

کارشناس قزاق با اشاره به عدم حضور «نظربایف» در مراسم خاکسپاری رئیس‌جمهور ازبکستان و حضور در نشست سران G-20 گفت: حضور قزاقستان در این نشست با دعوت چین و با اهداف خاصی صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه به نقل از «فوربس»، «داسیم ساتبایف» کارشناس سیاسی قزاق در رابطه با عدم حضور «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان در تشییع جنازه «اسلام کریم‌اف» گفت: انتخاب نظربایف در نشست سران G-20 تا حضور در ازبکستان یکی از خصوصیات سیاست خارجی قزاقستان است که با این اقدام در نظر دارد موقعیت بین‌المللی رئیس جمهور این کشور را افزایش دهد.

وی گفت: حضور نظربایف در 2 نشست اخیر با دعوت کشورهای قدرتمند صورت گرفته است که هر یک از آنها به طور آشکار علاقه‌مند به جذب «آستانه» در پروژه‌های ژئوپولیتیک و ژئواقتصادی خود هستند.

ساتبایف در ادامه افزود: این مرتبه نظربایف توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به این مراسم دعوت شده بود و یکی از اهداف آن راه‌اندازی پروژه بزرگ «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» در این منطقه می‌باشد.

این کارشناس، قزاقستان را یکی از نخستین کشورهای عنوان کرد که به پروژه «کمبربند اقتصادی جاده ابریشم» چینی پیوست و رونمایی این پروژه برای کشورهای پساشوروی نیز در سپتامبر سال 2013 در سفر رسمی رئیس جمهور چین به قزاقستان در «آستانه» پایتخت این کشور، صورت گرفت.

وی علاقه پکن به آستانه در چارچوب پروژه «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» را امکانات ترانزیتی قابل توجه قزاقستان برای اجرای اهداف استراتژیک اقتصادی و تبدیل مناطق شمال غربی خود به مراکز بزرگ تدارکات و حمل‌ونقل برشمرد.

ساتبایف یکی دیگر از دلائل دعوت از نظربایف به چین را توافق 2 کشور در مورد اجرای 51 طرح مختلف توسط پکن در آستانه عنوان کرد که در این سفر نیز نظربایف در این مورد سخن گفت.

وی در ادامه با بیان این که قزاقستان برای حضور در این نشست بهای زیادی را  پرداخت می‌کند، گفت: این اقدامات از طرف قزاقستان در حالی است که آستانه تمام عواقب ناشی از چنین تصمیماتی را در نظر نگرفته است.

وی عضویت غیر دائمی قزاقستان در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان نخستین کشور آسیای مرکزی و سیاست انعطاف پذیر آستانه که مورد پذیرش بیشتر بازیگران ژئوپولیتیک از جمله کشورهای عضو دائمی سازمان ملل متحد قرار گرفته است، را عواملی خواند که قزاقستان را برای دیگر شرکت کنندگان این نشست به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا جذاب کرده است.

این کارشناس قزاق افزود: میانجی گری قزاقستان در حل وضعیت بحرانی بین روسیه و ترکیه موقعیت آستانه را در قبال کشورهای غربی که راه‌های فشار بر روی رئیس جمهور روسیه در حل بحران اوکراین را میجویند به طور فزاینده‌ای ‌افزایش داده است.

ساتبایف در ادامه به ملاقات روسای جمهور قزاقستان و روسیه در ماه آگوست سال جاری اشاره کرد و گفت: سخنان نظربایف درباره تماس تلفنی با رئیس جمهور اوکراین و اشاره‌های درباره توافق بین مسکو و «کیف» تصادفی نبود.

انتهای پیام