به گزارش «نسیم آنلاین»، دکتر سید امیرمحسن ضیائی در دیدار با مایک آدمسون؛ مدیرکل اجرایی صلیب سرخ انگلستان با بیان اینکه جمعیت هلال احمر کشور ایران مستعد سوانح زیادی است، خاطرنشان کرد: زمانی که حادثه ای رخ دهد اولین و تنها سازمان ارائه دهنده کمک های اولیه امدادی، جمعیت هلال احمر است که از طرف دولت این وظیفه را بر عهده دارد.
دکتر ضیائی با اشاره به مشکلاتی همچون حوادث جاده ای که جمعیت هلال احمر با آن مواجه است، تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم به خوبی از انجام وظایف جمعیت برآییم، به تقویت ظرفیت ها و توانمند سازی نیروها همچنین تامین منابع و استفاده از تجربیات دیگر جمعیت های قوی در این زمینه نیاز داریم که با توجه به تجربه بالای صلیب سرخ انگلستان در بسیج منابع، مایلیم از تجارب این جمعیت ملی استفاده کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر ایران با بیان اینکه ما در رابطه با تامین مسائل بهداشتی به عنوان معین و کمک کننده دولت محسوب می شویم، افزود: مسائل بهداشتی و بیمارستان ها در ایران تحت نظارت دولت هستند اما جمعیت هلال احمر به عنوان معین دولت در زمینه مسائل بهداشتی، حدود 60 درصد از فعالیت های همودیالیز در کشور را به عهده دارد و در تلاشیم فعالیت خود در این زمینه را گسترش دهیم.
دکتر ضیائی با اشاره به وظیفه هلال احمر در ارائه آموزش های عمومی امداد، خاطرنشان کرد: این موضوع با توجه به سانحه خیز بودن کشور ایران برای جمعیت هلال احمر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی در ادامه به ارتباط جمعیت هلال احمر و دولت ایران نیز اشاره کرد و گفت: ما به عنوان معین دولت نقش ایفا می کنیم ولی در همه موارد دولت کاملا ما را درک کرده است؛ جمعیت هلال احمر ایران یک جمعیت کاملا مستقل بوده و دولت برای این استقلال احترام قائل است.
دکتر ضیائی گفت: جمعیت هلال احمر در سطح جامعه ایران نیز بسیار شناخته شده است و اعتبار و خوشنامی آن باعث شده هنگام وقوع حوادث و سوانح مردم با اعتماد کامل به هلال احمر کمک کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به سؤال مدیرکل اجرایی صلیب سرخ انگلستان مبنی بر نحوه نگهداشت دو میلیون داوطلب هلال احمر در ایران گفت: همچون فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر و بسیاری از جمعیت های ملی، نگهداری داوطلبان یک چالش برای هلال احمر ایران محسوب می شود اما تلاش می کنیم با برنامه ریزی زیربنایی، دخیل کردن داوطلبان در بخش های مختلف جمعیت، ارائه آموزش های لازم و توانمندسازی جوانان در امور بهداشتی، سوانح و بخش های مدیریتی، بتوانیم در فعالیت داوطلبان پویایی ایجاد کرده و از ریزش آنها جلوگیری کنیم.
دکتر ضیائی در ادامه با اشاره به اینکه موضوعاتی که در حال حاضر در بعد بین المللی وجود دارند، مرز نمی شناسند، خاطرنشان کرد: 190 کشور در فدراسیون فعالیت دارند که هر چه جمعیت های ملی ارتباط نزدیک تری با یکدیگر داشته باشند و همکاری ها و ظرفیت های خود را افزایش دهند می توانند پاسخگویی بهتری به مسائل پیش روی خود داشته باشند.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه با توجه به شرایط منطقه، کشورهای زیادی به کمک صلیب سرخ و هلال احمر دارند، افزود: آموزش کمک های اولیه، افزایش ظرفیت های امدادی، پاسخگویی به سوانح و آموزش مواردی هستند که می توانیم در آن با صلیب سرخ انگلستان و دیگر جمعیت های ملی همکاری کنیم.
دکتر ضیائی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر ایران در سطح منطقه با جمعیت های ملی همکاری مناسبی داشته و با توجه به شرایط جنگ و ناامنی در سوریه، یمن، عراق و ... در صورت نیاز به آسیب دیدگان این کشورها کمک می کند.
رئیس جمعیت هلال احمر ایران همچنین در پاسخ به اشاره مدیرکل اجرایی انگلستان در خصوص میانجی گری هلال احمر ایران برای رفع اختلاف میان کمیته بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر عراق تاکید کرد: ما اعضای یک خانواده بزرگ هستیم و باید تلاش کنیم اعضای این خانواده با هم ارتباط بسیار خوبی داشته باشند.
آدمسون؛ مدیرکل اجرایی صلیب سرخ انگلستان نیز در این دیدار با بیان اینکه جمعیت صلیب سرخ انگلستان همچون جمعیت هلال احمر ایران در بعد بین المللی فعالیت های زیادی دارد و به عراق، سوریه و کشورهای آفریقایی و ....کمک رسانی می کند، تاکید کرد: بسیار هیجان زده و خوشحالم از حضور در ایران چراکه هر دو جمعیت ملی ظرفیت های بالایی دارند، هدف ما تقویت این همکاری ها در زمینه مسائل بهداشتی و ... است.
وی تاکید کرد: همچون برنامه های هلال احمر ایران، صلیب سرخ انگلستان فعالیت هایی در رابطه با بهداشت و مسائل دیگر داشته و سعی می کنیم داوطلبان را از سطوح مختلف جامعه برای کمک به نیازمندان جذب کنیم.
مدیرکل اجرایی صلیب سرخ انگلستان در پایان تاکید کرد: در نظر داریم در طول مدت حضور در کشور ایران، با ظرفیت های جمعیت هلال احمر آشنا شده و بعد از آن همکاری های خود را با امضای یادداشت تفاهم گسترش دهیم.
∎