شناسهٔ خبر: 15147582 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مسئول گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع:

استاندارد برای تولید بذرگیاهان دارویی وسایر اندام های تکثیری درکشور وجود ندارد

تهران-ایرنا-مسئول بخش گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع گفت:یکی از مشکلات حوزه گیاهان دارویی نبود استاندارد برای تولید بذر و سایر اندام های تکثیری درکشور است.

صاحب‌خبر -

بهلول عباس زاده درحاشیه سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بر لزوم تدوین استاندارد در این زمینه تاکید کرد و افزود: اندام های تکثیری استاندارد باید تولید و در اختیار تولیدکنندگان گیاهان دارویی قرار گیرد.
وی اظهار کرد که 14 استاندارد نظیر قلمه گل محمدی، بذر گیاهان آویشن، نعناع و گشنیز در حال نهایی شدن است که امیدواریم با ابلاغ آنها شاهد تحول مناسبی در این زمینه باشیم.

** برداشت بی رویه گیاهان دارویی از طبیعت
عباس زاده، برداشت بی رویه گیاهان دارویی از طبیعت را از دیگر مشکلات این حوزه اعلام کرد و گفت: این موضوع عوارض و عواقب متعددی را به همراه خواهد داشت.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور افزود: این کار علاوه بر تخریب زیستگاه های طبیعی سبب از بین رفتن گیاهان دارویی خواهد شد. بهره برداری کنترل شده باید با حساسیت بیشتری اعمال شود.
وی بر لزوم توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: برنامه هایی در کشور برای توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی در دست اجرا است.
عباس زاده، نبود بازار مصرف را یکی دیگر از مشکلات این حوزه برشمرد و گفت: پس از تولید گیاهان دارویی باید به دنبال بازار مصرف آن اعم از بازار داخلی و بین المللی باشیم.
وی گفت: دست اندرکاران این حوزه باید برنامه ریزی دقیقی برای صادرات فرآورده های گیاهی و طبیعی اتخاذ کنند تا حضوری قوی در بازارهای بین المللی داشته باشند.
وی استفاده از تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته را شرط لازم برای تولید اقتصادی گیاهان دارویی اعلام کرد و گفت: یکی از معضلات این حوزه مکانیزه نبودن کافی در این زمینه است که باید اقدام جدی انجام گیرد.
عباس زاده تاکید کرد که تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته باید در زمینه های کاشت، داشت، برداشت، استحصال و فرآوری فراهم شود تا زمینه تولید اقتصادی و توسعه این حوزه فراهم شود.
وی بااشاره به اینکه خوشبختانه دانش کافی در این زمینه در کشور وجود دارد، افزود: سرمایه گذاری به اندازه کافی در این زمینه انجام نگرفته است که توجه بیشتری باید به این موضوع صورت گیرد.
سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران از 15 شهریور ماه با حضور فعالان، تولیدکنندگان و صنعتگران این حوزه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران آغاز بکار کرد و تا 18 شهربور ماه به فعالیت خود ادامه می دهد.
علمی ** 1201 **1440