شناسهٔ خبر: 15145067 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اخبار بورس

صاحب‌خبر -

نقش اساسي بورس كالا در رقابت و شفاف‌سازي اقتصادي
به گفته مشاور اقتصادي وزير صنعت، معدن و تجارت، بنگاه‌هاي مختلف از طريق بورس كالا مي‌توانند در فضاي رقابتي و شفاف تعاملات تجاري خود را دنبال كنند كه اين روند در مسير سالم‌سازي اقتصادي است. محمود دودانگه، مشاور اقتصادي وزير صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با ايلنا، به نقش بورس كالا در اقتصاد كشور اشاره كرد و گفت: يكي از ابزارهايي كه مي‌تواند به شفافيت اقتصادي و ايجاد فضاي رقابتي سازنده در اقتصاد كشور كمك كند، نهاد بورس است. دودانگه به استفاده از ساز و كار بورس در معامله محصولات مختلف تاكيد كرد و افزود: با توجه به نقش و كاركرد مهم و اساسي بورس كالا در اقتصاد، بايد تا جاي ممكن به رونق و توسعه اين بورس كمك كرد و از سازو‌كار اين بازار در انواع مبادلات و تعاملات بهره برد.  مشاور اقتصادي وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد: بنگاه‌هاي مختلف از طريق بورس كالا مي‌توانند در فضاي رقابتي و شفاف تعاملات تجاري خود را دنبال كنند كه اين روند در مسير سالم‌سازي اقتصادي است. براساس اين گزارش، اعتقاد مشاور اقتصادي وزير صنعت به مكانيسم بورس كالا و مزيت‌هاي اين بازار براي اقتصاد در حالي مطرح مي‌شود كه محمدرضا نعمت زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت خيلي به عرضه محصولات پتروشيمي در بورس كالا اعتقاد خاصي ندارد.

 عرضه 99.99‌درصدي شركت نوآوران مديريت سبا
از يك ميليارد و 500ميليون سهم اين شركت تعداد يك ميليارد و 499ميليون و 999هزار و 600 سهم با قيمت پايه هر سهم 1080ريال در تاريخ يك‌شنبه 28 شهريورماه توسط شركت سرمايه‌گذاري صندوق بازنشستگي كشوري واگذار مي‌شود.  به‌گزارش «تعادل» و به نقل از فرابورس ايران؛ شركت سرمايه‌گذاري صندوق بازنشستگي كشوري به عنوان سهامدار عمده‌يي كه داراي بيشترين تعداد سهام شركت نوآوران مديريت سباست، در نظر دارد 99.99‌درصد از كل سهام اين شركت را به‌طور يكجا و شرايطي از طريق عرضه در بازار سوم به فروش برساند. نوآوران مديريت سبا كه در زمينه ارائه خدمات مالي، مشاوره‌يي و انجام پروژه‌هاي مالي، اخذ تسهيلات و وام از تمام بانك‌هاي دولتي و خصوصي به فعاليت مي‌پردازد، با سال مالي 31 شهريورماه داراي سرمايه‌يي بالغ بر يك‌هزار و 500ميليارد ريال است. بر اين اساس از يك ميليارد و 500ميليون سهم اين شركت تعداد يك ميليارد و 499ميليون و 999 هزار و 600سهم با قيمت پايه هر سهم 1080ريال در تاريخ يك‌شنبه 28شهريورماه توسط شركت سرمايه‌گذاري صندوق بازنشستگي كشوري واگذار مي‌شود. از طرفي ارزش اين عرضه، يك‌هزار و 619 ميليارد و 999ميليون و 568 هزار ريال است كه سپرده حضور در اين رقابت 48ميليارد و 599 ميليون و 987هزار و 40ريال تعيين شده است. به اين ترتيب خريداران با اين ميزان سپرده مي‌توانند براي خريد اين بلوك كه كارگزار عرضه‌كننده آن شركت كارگزاري صبا جهاد است به رقابت با يكديگر بپردازند.

عرضه بلوك 20‌درصدي پتروشيمي ابن‌سيناي همدان
در آخرين برنامه واگذاري‌هاي سازمان خصوصي‌سازي، 20‌درصد از سهام شركت صنايع پتروشيمي ابن‌سيناي همدان (سهامي خاص و قبل از مرحله بهره‌برداري) در تاريخ 28 شهريورماه از طريق عرضه در بازار سوم فرابورس ايران به فروش مي‌رسد.
به گزارش «تعادل» و به نقل از فرابورس ايران؛ شركت ابن‌سيناي همدان در امور توليدي، بازرگاني و خدماتي در صنايع پتروشيمي و پتروشيميايي به فعاليت مشغول بوده و داراي سرمايه‌يي بالغ بر 400 ميليارد ريال است؛ طبق برنامه نيز 20‌درصد از سهام اين شركت متعلق به شركت ملي صنايع پتروشيمي، روز يك‌شنبه 28 شهريورماه با قيمت پايه هر سهم 21هزار و 491ريال عرضه مي‌شود. ارزش اين بلوك كه شامل 8ميليون سهم است، رقم 171ميليارد و 928ميليون ريال بوده و به‌طور يكجا از سوي كارگزاري بانك آينده به عنوان كارگزار عرضه‌كننده روي ميز فروش مي‌رود. نكته مهم در مورد اين عرضه شرايط فروش آن است كه به‌صورت نقد يا نقد و اقساط خواهد بود؛ درصورتي كه اين بلوك به‌صورت نقد و اقساط خريداري شود، شرايط پرداخت در قالب 15‌درصد نقد و مابقي اقساط 7 ساله با نرخ 14‌درصد است. در حال حاضر شركت مادر تخصصي ملي صنايع پتروشيمي با 20‌درصد و شركت حامي فولاد ايرانيان با 77‌درصد سهامداران عمده شركت پتروشيمي ابن‌سيناي همدان هستند.

صنعت پتروشيمي قابل اتكاترين صنعت بورس ايران
مقايسه صنعت پتروشيمي با ساير صنايع فعال در داخل كشور نشان مي‌دهد كه با توجه به موجود بودن مواد اوليه و خوراك در داخل كشور و همچنين متناسب بودن حدودي قيمت حامل‌هاي انرژي مورد نياز اين صنعت، گروه پتروشيمي از رشد خوبي برخوردار خواهد بود.  مديرعامل سابق فرابورس، با اشاره به اثر قابل ملاحظه تك‌نرخي شدن ارز بر صنعت پتروشيمي اظهار كرد: تك‌نرخي شدن يك‌باره ارز موجب كاهش سودآوري در اين صنعت مي‌شود. مصطفي اميدقائمي همچنين به كاهش قيمت جهاني محصولات پتروشيمي اشاره كرد و گفت: كاهش قيمت‌هاي جهاني نيز براي شركت‌هاي اين گروه مشكلاتي ايجاد كرده است و سبب شده تا واحدهاي پتروشيمي نتوانند با افزايش سودآوري مواجه شوند. مديرعامل گروه توسعه مالي مهرآيندگان با اشاره به اتفاقات خوبي كه در صنعت پتروشيمي رخ داده است، تصريح كرد: قيمت محصولات پتروشيمي به اندازه قيمت نفت كاهش پيدا نكرده و كاهش قيمت خوراك پتروشيمي‌ها بيشتر از محصولات پتروشيمي بوده و اين موضوع به نفع صنعت پتروشيمي شده است. نخستين رييس هيات‌مديره بورس اوراق بهادار تهران ادامه داد: شركت‌هاي پتروشيمي در زمان حاضر براي تهيه قطعات مشكلات كمتري دارند و تامين مالي و سرمايه‌گذاري خارجي با برطرف شدن تحريم‌ها ميسر شده است. در عين حال، با كاهش قيمت فولاد و مواد اوليه، اكنون واحدهاي پتروشيمي خيلي ارزان‌تر ساخته مي‌شوند. اميدقائمي صنعت پتروشيمي را از جمله صنايع پر درآمد در كشور دانست و تاكيد كرد: محصولات اين صنعت در كشور از نظر توليد داراي مزيت نسبي هستند.