شناسهٔ خبر: 15144319 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

اتحاد 3 وزارتخانه اقتصادی برای احیای سطح زندگی در مناطق محروم

یک‌چهارم جمعیت کشور در مناطق کم‌برخوردار زندگی می‌کنند

اصلاح کالبد شهری، رفع آسیب‌های اجتماعی و توانمندکردن شهروندان و تسهیلات اشتغال در مناطق محروم

صاحب‌خبر -

شهروند| وزارت راه‌وشهرسازی و وزارت کار دیروز تفاهمنامه‌ای به امضا رساندند تا وضع زندگی در محله‌های کم‌برخوردار شهر را ساماندهی کنند. براساس گفته عباس آخوندی وزیر راه‌وشهرسازی حدود یک‌چهارم جمعیت کشور یعنی چیزی معادل 19‌میلیون نفر ایرانی در مناطق کم‌برخوردار زندگی می‌کنند و دولت باید با برنامه‌ریزی ویژه سطح زندگی ساکنان محله‌های محروم را ارتقا دهد. این موضوع در حالی رخ می دهد که یک هفته پیش نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد برای سرمایه گذاران در مناطق محروم تسهیلات ویژه در نظر می گیرند زیرا دولت خواهان افزایش اشتغال در مناطق کم برخوردار است. دیروز نیز  دو وزارتخانه راه‌وشهرسازی  و کار، تعاون و رفاه اجتماعی دست به کار شده و تفاهمنامه‌ای برای حل مشکلات این مناطق به امضا رساندند. در این تفاهمنامه وزارت راه‌وشهرسازی موظف شده است کالبد شهری در این مناطق را اصلاح کند و وزارت کار به آسیب‌های اجتماعی و توانمند کردن شهروندان ساکن این مناطق بپردازد. این درحالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز برای تسهیلات ایجاد اشتغال درمناطق محروم برنامه‌ریزی می‌کند.
وزیر راه‌وشهرسازی درخصوص چرایی این تفاهمنامه می‌گوید: با وجود ناتوانی در بافت‌های حاشیه‌ای و مشکلات اجتماعی امکان این‌که کالبد را درست کنیم، بدون این‌که روابط اجتماعی تغییر نکند، امکان‌پذیر نیست. آخوندی تعداد جمعیت محلات کمتر برخوردار را 19میلیون نفر ذکر کرد و گفت: باید به این جمعیت به‌عنوان ثروت اجتماعی نه به‌عنوان مشکل نگاه کرد. باید به دنبال افزایش بهره‌وری در این مناطق باشیم. این عضو کابینه با بیان این‌که محلات کشور ظرفیت‌های نهفته‌ای دارند که باید هرتغییری با توجه به ظرفیت‌های مربوطه انجام شود، افزود: دولت تشکیل ستاد بازآفرینی شهری را پیشنهاد کرد که مورد استقبال قرار گرفت و با توجه به توانمندی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مهم را درحوزه رفاه اجتماعی می‌توانیم پیش ببریم.
او  یادآور شد: ظرفیت‌های زیادی درحاشیه شهرها وجود دارد که باید به نیازهای اجتماعی آنها توجه شود. درمحلات حاشیه شهرها و کمتر برخوردار شهروندان را مورد هدف قرار داده‌ایم و به ثروت اجتماعی که در این محلات زیست می‌کنند، واقف هستیم.
آخوندی گفت: آموزش باید در این مناطق پیگیری و شرایطی فراهم شود که فرصت بالندگی را برای مردم این مناطق ایجاد کنیم.
وی گفت: تاکنون 2‌هزارو700 محله شناسایی شده‌اند که در درون محلات باید به دنبال بهسازی باشیم. برای حل یک مشکل باید به درون آن رفت و به همراه مردم مسائل را حل کرد.
نخستین راهکار مبارزه با فقر
 «راست گفتن» است
در ادامه این مراسم علی ربیعی  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که نخستین راهکار مبارزه با فقر راستگویی و فرق دولت‌ها درشیوه نگرش آنها به مسائل اجتماعی است، افزود: باید گفتمان اجتماعی را به نوعی انتقال دهیم که اگر کاری برای مردم انجام می‌شود، آثار آن در آینده برایشان باقی بماند.
او درحالی‌ که زشت‌ترین دروغ را دروغ گفتن به فقرا می‌داند افزود: همواره نگران دروغ گفتن به فقرا هستم و متأسفانه در آستانه انتخابات این رویه عوام‌فریبی افزایش می‌یابد. این عضو کابینه راه عقلانی برای بهبود زندگی مردم را اجرای طرح ستاد بازآفرینی شهری دانست که نتایج درازمدتی به دنبال دارد.
ربیعی می‌گوید، تغییرات کالبدی شهرها پروژه‌هایی محصور شده نیست بلکه این طرح‌ها باید در بستر اجتماعی به تدریج انجام شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که کاهش فقر در دولت تدبیر و امید به جد پیگیری می‌شود، بیان داشت:   آموزش‌های سیار مهارت‌آموزی ازسوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور راه‌اندازی شده است که این نوع آموزش‌ها می‌تواند درحاشیه شهرها و شهرهای کم‌برخوردار از آموزش‌های مهارت برای جمعیت این مناطق پیگیری شود.
ربیعی افزود: حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ با شهرهای کوچک و مرزی متفاوت است. در مناطق مرزی همپوشانی قومی، چرخه ناتوانی، بیکاری و فقر به‌گونه‌ای دیگر است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‌که توسعه بخش تعاون درمحلات و حاشیه شهرها می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مهم مورد استفاده قرار گیرد، معتقد است: باید محله‌گرایی رونق گیرد زیرا جمعیتی که درحاشیه شهرها زیست می‌کند، سرمایه اجتماعی کشور محسوب می‌شود.